fredag 12 september 2008

Äta salva - inte gott!

Tratt-Frazze och jag plågas. Han för att han måste ha denna hemska tratt och jag för att jag måste våldföra mig på honom med tratt och medicin. Eftersom de tabletterna jag skulle ge honom inte fanns så fick jag pasta istället. Nu väger ju Frazze sina modiga 8 kg och det blir mycket pasta. Denna finns i en sprutliknande tingest och den ska jag köra ner i halsen på honom och trycka fram den äckliga geggan. Gegga som han sen spottar ut åt både höger och vänster. "Man kan ju stryka på tassen" säger veterinären, men en katt som ska ha 4 ml får man i så fall smörja in hel och hållen. Det låter inte mycket men det är en avsevärd mängd. Särskilt som konsistensen är jämförbar med salva. Den luktar också som salva. Har ni något tips så ge mig, snälla! Nätterna har varit vakna eftersom Frazze ska ligga ovanpå mig och sova. Det gör han aldrig annars men nu ska han vara med och på mig hela tiden. Han känner tydligen trygghet i mig trots att jag våldför mig på honom. Han kanske förstår ändå, innerst inne.

4 kommentarer:

evaeva sa...

Klart han förstår - såna är djur!

Gerda sa...

Jag har inget råd att ge,
men jag lider med er båda.

winnerhorse lider med dig! sa...

Jag vet inte jag, men prova att trycka ned salvan och låt hjärtat blöda lite(ditt och hans) och stäng munnen på honom. dra några drag med mjuka rörelser nedåt på halsen- då sväljer han. Usch och ve, förstår din vånda, men katter är smarta, han fattar att du inte är elak.

Baronessan sa...

Ja, du Winnerhorse. Det är ungefär så jag gör men det är ju ingen liten klick så hur jag än gör så blir det kvar i munnen och han tuggar och spottar. Det värsta är att det luktar så illa så jag blir illamående.