måndag 13 oktober 2008

Bloggberoende

Bloggberoende - den nya farliga "sjukdomen"!? Ja, det är ju mycket man kan vara beroende av. Jag är även beroende av mat. Ja, det är sant. Jag måste äta flera gånger om dagen. Kan helt enkelt inte vara utan. Även vätskelusten tränger sig på ibland. Jag är även sjukt beroende av kaffe, kärlek, katter och deckare. Tänk dig ett scenario där man vaknar en morgon och ingen kontakt ut till cyberrymden finns att få, gubben har stuckit med en ny, barnen har vänt dig ryggen, katterna har dragit till skogs, alla deckarna är utlästa och just då när det är som mest synd om en, då upptäcker man att kaffet är slut - stöööön!

5 kommentarer:

Winnerhorse sa...

Kaffe. En och annan cigg, gärna ihop. men framför allt är jag beroende av SKRATT. Gärna ett ASGARV.

Baronessan sa...

Ja, hur kunde jag missa det? Det är ju bland det viktigaste!!!

Laila sa...

Ja gubbe har jag ingen, men annars är det nog samma här: Datorn, deckare, katterna, kaffe... med tillägget cigarretter (tyvärr).
Ja skratta bör man ju också få göra ibland för att må bra!

Jag minns under stormen Gudrun då vi inte hade vare sig el eller telefon på 14 dagar. Då var det ensamt, mörkt, kallt, tyst och deprimerat vill jag lova. 10 grader inne och inte kunde man se vad man gjorde och inte spola på toaletten och hushålla med vattnet man hämtat hem i en dunk och laga all mat på en låga från ett campingkök... Diska? Bara det som var nödvändigt.
Inget kunde man göra! T om att läsa var jobbigt i enbart stearinljus-sken.

Det dröjde LÄNGE efteråt innan jag kunde tycka det var mysigt med stearinljus igen. Tänk vad beroende av el man är!!

Baronessan sa...

Laila: Stackars dig! Känner igen det där från min bror som bor i Korsberga. De stängde in sig i ett av sina rum där det fanns en kakelugn. Ungarna tyckte att det var skitmysigt. Föräldrarna inte. Så nog är vi beroende av el alltid. Kommer ihåg en gång när vi fick strömavbrott i några timmar. Jag och gubben fick lova att prata med varandra...

fillifjonkfroken Lotta sa...

ja jag har heller ingen gubbe men beroende av kärlek är jag ändå, tur jag har barnen, föräldrarna och släkten. Sen är beroendet stort även när det gäller både hundar och katter. En dag utan te skulle nog göra mig till en "grintant" och skrattet går inte att leva utan.