torsdag 9 oktober 2008

Sluta inte röka - drick vin

Återigen i forskarnas värld: Rödvin minskar risk för lungcancer. "Rökare som dricker ett eller två glas rödvin om dagen löper 60 procent mindre risk att drabbas av lungcancer än rökare som inte dricker rödvin dagligen". Jippi - tänker alla rökare nu. Jag skiter i att fimpa och häller upp ett par glas rödvin istället. Då blir det till och med roligare att röka. Men man tillägger att det är naturligtvis ännu bättre för lungorna att inte röka. Undrar om man ska bättra på sitt rödvinsdrickande eftersom det är så vansinnigt nyttigt i alla (många) lägen. Själv är jag ingen rödvinsdrickare eftersom det gärna triggar igång huvudvärk på mig. Men det är väl sånt man får ta kanske, när man ska bli "frisk" på andra ställen. Det är precis som med medicin - man får biverkningar. (Evaeva - detta är absolut inte något inlägg för att försköna rökningen - fortsätt sluta!)

5 kommentarer:

Laila sa...

Man kanske får välja: Lungcancer eller skrumplever... :-)
När man läser om sånt här så visar det sig tyvärr att det som är bra för det ena, är samtidigt skadligt för det andra. Det blir som att välja mellan pest och kolera. Jag vet inte hur det är statistiskt med fransmän och lungcancer, men en undersökning visar att de i mycket högre grad än andra drabbas av leverskador... och de dricker ju mycket rödvin. Hmmm

evaeva sa...

looooovar - jag kämpar på!

Baronessan sa...

Till Laila: Visst är det så. Ska man dessutom dricka två glas rödvin till maten varje dag så skulle i.a.f. inte jag kunna göra något sen. Seg och trött.

Baronessan sa...

Till Evaeva: Duktig flicka!

Lindaen sa...

Hurra! Jeg har vært røkfri i 3 mnd nå! Men jeg ser at jeg drikker alt for lite rødvin... Men det kan jeg jo endre på ;)