söndag 14 december 2008

Vitklädd med ljus i hår...

Apropå Lucia som var igår. Märkte inget av det. Var på ett köpcentrum men inte ens där fick jag se någon lucia. Det kanske är ransonering. Väntade spänt på att gubben skulle komma med lussefika endast iklädd en strut, men icke. Han är lite snål på sån där luciauppvaktning. Förr när vi hade sex barn hemma så var det mer lucia. Kommer ännu ihåg en period när vi hade barn på dagis, lekis, fritids och skola. Vi började klockan fem på morgonen och avslutade någon gång på kvällen. Var man spyfärdig? Jo tack. Sen har ju yngsta dottern dessutom varit med i kör och där har det lussats jävlar anamma. När hon sedan slutade i kören så var hon ändå med och ledde luciakören så nog har man sett lucia så det räcker. Men jag tycker att det är fint, men det blir liksom inte av med något firande när man inte har barn hemma. Men nu kommer ju barnbarnen så det blir väl till att gå på deras framtida luciatåg.

4 kommentarer:

stella sweden sa...

...duuuuu,,,om du vill hööööra någon sjunga på sin blogg o sen döööö av skratt så?

(om du inte kommer i luciastämmning så får du kanske ont i magen?)

;)

stella sweden sa...

...men ja har inte heller sett röken av nån lucia i år!

Laila sa...

De sjungande katterna är ju helt underbara!!!

Monica sa...

Vi hann med ett par luciatåg modell större (Domkyrkans var enormt med flera körer på en gång!) redan före den 13e. På riktiga luciadagen blev det inte mycket lussat alls. Det blir ju lite så när 13/12 infaller en lördag. Och inte heller min man uppvaktar i särk och strut med lussebullar...
I min barndom i Singapore fick de svenska barnen gå luciatåg på IKEA. Det var spännande att åka rulltrappa med levande ljus!