torsdag 31 juli 2008

Sura uppstötningar

Det är alltid roligt när folk kommenterar. Det lustiga är att de som är "mot" inte verkar läsa vad man skriver. Är det för att de har så förbannat bråttom att skriva sina sura inlägg? Såg (sent om sider) att ytterligare en person - en anonym såklart! - hade noterat sin sura uppstötning under mitt inlägg om "Hednisk begravningsplats". En gång för alla: ligg var ni vill när ni dör! Jag har aldrig påstått att jag vill ligga på en hednisk begravningsplats, eller att det skulle vara ett dåligt val för den som så vill! Jag vill ligga på komposten!!! Kom gärna med mothugg men läs först!

Hetta utanpå och inuti

Jag tycker att det är varmt. Jag tycker till och med att det är varmare än varmt. För att svalka mig haver jag nu tagit mig en liten dusch. Nu är jag svettig igen. Sen ska jag ta mig en kopp kaffe och det lär inte kyla ner mig, även om jag någonstans har hört att det är bättre att dricka varmt än kallt när man svettas. Kan ju ha varit i Mad!? Idag har vi 26 grader. Imorgon ska det bli 29!!! Men på lördag, när det drar ihop sig till att gå på utomhusfest, då ska det bli 18 grader och regn. Och jag kommer att njuuuuuta.

En del de samlar nötter...

När jag var liten/yngre funderade jag ofta på när jag skulle bli vuxen. Nu tror jag att det är ungefär samma fenomen som att fundera över meningen med livet. Man har en massa föreställningar under livet som pågår. Min mamma gick mycket i skogen. Dels för att hon älskade att gå i skogen, det var som själsterapi, men också för att plocka allt som fanns att plocka. Likt en skördetröska malde hon sig igenom blåbärsris, svampbestånd och prästkragekullar. Tur som var hade vi skogen inpå, så de gånger jag var med kunde jag gå hem när jag ledsnat. Jag ledsnade ganska fort. Sen har jag genom åren tvingat mig ut emellanåt för att plocka bär men det där "kallet" har jag aldrig riktigt känt. Plockar jag blåbär så blir det till en blåbärspaj, inte mer. Kantareller däremot är ett undantag. Då kan jag gå riktigt länge även om det inte blir ofta. Med detta vill jag säga att jag har väntat många år på att det ska "slå till" och så blir man vuxen eller så blir man en sån där skördetröskeplockare. Nu har jag insett att detta är inte jag och det känns såååå skönt. Jag travar på i buskagen när jag känner för det och vuxen det kommer jag aldrig att bli.

Oxen i väskan

Det är svårt att köpa väska. Den ska vara lagom stor, ha lagom många fack och kunna hängas på axeln. Enligt mig alltså. Nu finns det ju inget som heter "lagom stor" för ibland har man behov av en pytteväska och ibland av en trunk. Själv önskar jag mig något annat för jag hatar handväskor. Det är bara något av ett nödvändigt ont. Sen läser jag på Aftonbladet "Är väskan fejk". Här finns allt man ska tänka på för att kolla att väskan är äkta! (Denna jävla modehysteri). En väska, är en väska, är en väska. Spelar det någon roll om lädret är äkta och känns mjukt, att märket är äkta och att den är hållbar? De som lägger pengar på dessa väskor kasserar dem ju på kortare tid än vad det tog att flå djuret.

onsdag 30 juli 2008

Gilla geting!

Satt ute och åt middag och hade ett glas rosévin vid sidan om. Geting kom på besök. Den var väldigt på och ville hela tiden in i vinglaset. Flög också ner och tog ett dopp men gillade tydligen inte smaken. Är det färgen som lockar? Sen kom den åter och dök ner i tallriken i en klick gräddfil. Det gillade den inte heller. Jag tog upp den på fingret och den surrade frenetiskt för att skaka av sig sina vita klickar av gräddfil. Efter ett tag kom nästa geting. Denna gång av arten Vespa Crabo = Bålgeting. Åh, vad fin den var! Och jättestor. Även denna ville kolla vad vinet var för något. Jag bjöd på fingret men den gillade inte sorten. Han surrade länge omkring mig men ledsnade till slut när jag inte hade något godare att bjuda på.

tisdag 29 juli 2008

Bo Balderson - mitt vattenhål i livets öken

Vet ni att man kan bli lycklig av att gå på antikvariat? Var ute med gubben på en liten runda och smet in på ett ställe som hade mest böcker men också lite annat plock. Vad hittade jag där? Jo en Bo Balderson-bok som jag inte hade läst!!! Statsrådet och den utsträckta handen. Jag trodde jag hade alla, men tydligen inte. Så nu har jag suttit och njutit av denna roliga, underfundiga, sjutusansjävlar braiga bok. Ingen kan få ihop orden såsom denna Balderson. För er som inte råkar veta så är Bo Balderson en pseudonym och det har spekulerats mycket om vem det kan vara. Det skiter jag i - bara jag får njuta av böckerna! Har ni inte läst dem så gör det! Det kan mycket väl vara detta som är meningen med livet.

måndag 28 juli 2008

Döden nosar oss i nacken hela tiden

En liten tanke så här i sommarhettan. Det finns ett antal människor i världen (ganska många) som utsätter sig för faror helt frivilligt. Det klättras i berg, simmas med krokodiler, man kör bilar och motorcyklar i vansinnesfart, man hoppar fallskärm mm, osv. Det balanseras på gränsen till döden många gånger. Allt för att kittla nerverna. Sen finns det människor som njuter av att äta gott, dricka gott och röka gott. Dessa människor får hela tiden veta att de när som helst kommer att få lägga sig ner och dö av cancer, skrumplever och hjärtpropp om de inte genast slutar med sina (o)vanor. Men kanske inte livet är värt att leva då? Visserligen borde allt ske med måtta men det är ingen som säger att man ska sluta åka Formel 1 för att man kan dö. Sen kan man ju halka på ett bananskal och slå ihjäl sig också om man har otur.

fredag 25 juli 2008

Horoskop i repris?

Fick för mig att kolla mitt horoskop. Det var längesen. Det bästa och enklaste fanns på aftonbladet och löd så här: Jungfrun 24/8-23/9 En fin fredag för en resa, shopping eller en utflykt. Du trivs i sällskap med både vänner och bekanta. Det lät väl neutralt och bra. Undrar hur dessa horoskopmakare - eller astrologer ska man väl säga för att vara artig - gör när de blir sjuka? Hoppar det in någon ersättare då som kollar upp vad som gäller eller gör man som på TV; slänger in ett gäng repriser?

Myspys i semesterträsket?

Hur har ni det i dessa semestertider? Har ni tagit kål på varandra än med alla måsten? Ni kanske rent av har hyrt en mysig liten stuga i utkanten av böleskogen, långt från ära och redbarhet. Första dagen är det mysigt även om det regnar. Andra dagen är det lite mer irriterande, särskilt som det läcker in genom taket. El finns visserligen men vatten får man pumpa upp ute på gården. Sen får man värma vatten på spisen för att kunna diska. Detta efter en middag som tillagats på en "enögd" spisplatta. Grill finns utanför. På den finns det plats för fyra korvar, sen är det fullt. Madrasserna i sängarna luktar sur limpa och rullgardinerna är trasiga så man väcks av morgonsolen klockan tre. Men mysigt är det... eller?

Namnsdagstårta till alla

Har kollat efter recept på Margaretatårta. Finns ganska många. Hur kommer det sig? Det finns ju ett namn på denna tårta, då ska det väl också bara finnas ett recept. Jag menar, blodpudding är blodpudding och inget annat. Hur kommer det sig förresten att just fruntimmersveckan har egna namnsdagstårtor? Själv heter jag Maria som andranamn och jag har minsann ingen egen tårta till min namnsdag (vad jag vet).

onsdag 23 juli 2008

Bröstmjölk runt halsen

Man slutar alldrig att förvånas. Läser att några konstnärer har kommit på hur man gör smycken av bröstmjölk! Man kokar mjölken tillsammans med vinäger och sen kan man göra något smycke, t ex ett huvud som på bilden. Ja, jösses. Vem vill inte ha ett sånt? Men varför stoppa där? Man kanske kan göra något dekorativt smycke av det första bajset också. Kan man inte koka ihop sperma också och göra små dekorativa snoppar av att hänga runt halsen. Eller plocka ut några ägg från sin livmoder och göra till formen av ett... ägg? Ja, endast fantasin sätter gränser har jag hört.

måndag 21 juli 2008

Mer musik - mer öl!

Hög musik får dig att dricka mer öl. Detta ska tydligen vara en ny fransk undersökning, men det är väl ingen nyhet. Det kom man väl på för flera år sedan när det även på pubar började vräka på med musik så man inte kan prata. Det är väl inte så konstigt att man dricker mer!? Röka får man ju inte göra inomhus längre och prata går ju inte om man inte har lust att gallskrika till varandra. Återstår - att dricka öl. Forskarna hoppas nu att denna forskning ska få barägarna att sänka volymen. Ha, ha, ha... mycket troligt. Det lär fläskas på med ännu mer musik. Allt för försäljningen.

söndag 20 juli 2008

Ja, se dessa undersökningar

Återigen en undersökning, ha, ha. Goda grannar gör gott för hälsan läser jag på Metro. Snälla grannar som hjälper varandra kan vara en orsak till att blodtrycket sjunker hos de boende. Ett grannområde med hög kriminalitet kan däremot bidra till att det höjs, visar studien. Det här har man kommit fram till vid en Amerikansk undersökning. Själv ska jag göra en undersökning om huruvida folk törs gå in i en hage full med tjurar eller en hage full med kaniner. Ska bli intressant att se hur det utvecklar sig.....

Ekologiska grönsaker i vår närhet

Läser ett inlägg i UNT om en kvinna som brukar köpa grönsaker och färska kryddor på ett torg i Uppsala. Hon undrar varför dessa invandrare (som ju är de som mest odlar och säljer) inte får sälja sina gröna ekologiska växter i affärerna. Det var en bra fråga tycker jag.

fredag 18 juli 2008

Allergimedicin mot alzheimer

Läser att allergimedicin kan vara bra mot Alzheimer. Testet visade att "Den grupp som fått den aktiva substansen hade lättare att uttrycka sig, finna och förstå ord, komma ihåg namn samt att äta, klä på sig och sköta sin dagliga hygien". Stämmer bra in på mig det där förutom att äta. Det glömmer jag aldrig av någon konstig anledning. Tror jag ska börja käka allergimedicin direkt. Om jag nu bara kommer ihåg det tills jag kommer till apoteket.

Storsnor och hostattack

Det är stiltje i bloggen. Efter att ha bröllopat färdigt så gick gubben och fyllde år. Nytt gäng, mera kaffe. Som tack för allt så åkte jag på en dunderförkylning. Trots detta var jag på party hos grannarna igår. Det blev kaffe med whisky - enbart i medicinskt syfte. För en gångs skull gick jag hem och la mig redan klockan 00. Då är jag sjuk!!! Idag blir det till att ta nya tag för nu kommer släkten från Småland på besök. Hå, hå, ja, ja, det är roligt när det rör på sig.

fredag 11 juli 2008

Kolla sitt DNA

Varför vill man kolla sitt eget DNA? Ja, du kan kolla om du blir flintskallig eller har anlag för övervikt. Lär man inte märka det med tiden? Vad är det för fördel med att veta att du kommer att bli flintskallig? För att börja smörja in svålen med en massa dyr smörja redan innan du tappar håret? Kanske hinna välja peruk i god tid? Eller om man har anlag för övervikt. Ska man då sluta äta i tid eller betyder det att det är lika bra att du skiter i att försöka gå ner i vikt eftersom du ju har anlaget? Däremot kan det väl vara bra att veta om man har anlag för hjärtproblem för då kan man ju lära sig att leva annorlunda, kanske. Men vem vill veta att man har anlag för cancer? Det kan man ju inte stoppa hur fan man än gör. Du kan säkert få cancer av en spik i foten.

Organiska lösningsmedel i mitt blodomlopp

Kom att tänka på alla farligheter man stoppar i sig under en livstid. Apropå mitt förra inlägg så kan Myelom framkallas av organiska lösningsmedel. Min familj har levt nära start- och landningsbanan på Arlanda hela min uppväxt. Kan detta ha ett samband? Skulle tro det. De mängder svamp och bär - som spetsats med flygfotogen - som man tryckt i sig under åren är ofantliga. Har jag klarat mig till 51 års ålder med dessa gifter florerande i blod och tarmar så tror jag faktiskt inte att det är så farligt med chips, bröd, ägg, kött och allt annat cancerframkallande man stoppar in i truten. Nu ska jag därför dra i mig en balja lut (kaffe) till. Än så länge är det bara andra koppen men det lär bli ett antal under dagen. Det är säkert farligare än flygfotogen.

Äntligen en varning i rättan tid

Var det inte det jag visste. Nu varnas det för kalciumtabletter! Istället för att vara så fantastiskt bra så har forskare nu kommit fram till att de ökar risken för infarkter, stroke och plötslig död. (Flera gånger i mitt liv har man försökt trycka i mig dessa tabletter men min kropp tål det inte.) Inte förrän efter 80 bast kan man börja trycka i sig tabletterna mot benskörhet. Så dags då. Min mamma har svårt att gå efter en operation i ryggen och på grund av multipelt myelom. Om jag ska ärva detta elände så tänker jag redan nu skaffa mig en super-duper rullstol. Den ska maken få trimma utav helvete. Sen är det bäst att grannarna håller inne ungar och hundar när jag far förbi med skrikande däck.

En korv och ett tändstift, tack

När jag var liten låg det en affär där man handlade över disk. Till butiken hörde en bensinpump. Så småningom försvann bensinpumpen och affären byggdes ut och om. Nu när jag åker till Statoil ser jag ungefär samma sak fast tvärtom. Det är en bensinstation med butik. Igår när jag var där så insåg jag att de dessutom hade gått steget vidare till en fullfjädrad korvmoj eller ska man säga grill. Vid disken såg det ut ungefär som på McDonalds. Detta ligger kanske i tiden men jag gillar det inte. Värst av allt är att man springer in för att köpa något lite snabbt så står det någon före i kön. Han ska inte handla något snabbt, han ska handla lite mumsig korv och hamburgare och pommes och fan vet. Vem fixar detta? Jo, han i kassan så klart. Så där står jag och flera med mig och väntar. Däremot var jag inne tillsammans med maken för ett bra tag sedan. Det skulle köpas tändstift. Tjejen som stod kassan glodde länge för att leta på sin egen hårddisk efter någon minnesbild. Kom till slut på vad det var för något och visade oss en hylla. De som fanns var lätträknade. Däremot fanns det gott om korv, kattmat och mjölk.

torsdag 10 juli 2008

Typ E eller nåt

Jag är så imponerad av E-type. Hur gör han? Att bara kunna sjunga sina texter till låtar som i mina öron låter hur lika som helst, det är bra gjort. (Eller är det samma text också?) Eller sjunga, det är väl mest bla-bla-bla-bla-bla i något taktfast stomp. Sen är det ju någon sångerska som träder in och drar på i refrängen. Men det tycks ju ändå vara ett vinnande koncept. Jag begriper ingenting.

tisdag 8 juli 2008

En kunglig satir

Tack Forbo som ledde mig in till denna satir! Real life knugahuset. Blir förstummad över att en sådan sida inte blir nedstängd (inte än i.a.f.) Men det står ju också att "all likhet med verkligheten är rena sammanträffanden".

Koka, steka, grilla, värma.

Varför blev det plötsligt så häftigt med kockar? Att stå i TV och laga mat har blivit vardagsmat(!) så att säga. För att inte tala om alla dessa mångkolorerade stora svindyra kokböcker som ligger i travar i bokhandeln. Undrar hur många som verkligen använder dessa kokböcker. Jag gör det inte. De nyaste kokböcker jag har (fått) får möjligen tjäna som inspiration. Behöver jag någon gång ett recept så blir det internet eller min sönderbläddrade kokbok från skolan. Där står allt man behöver veta i grunden. Till och med hur man kokar ägg! Det är ju ändå grunden som är det väsentliga - det övriga är mest "makeup". Om ni undrar så... NEJ, jag är ingen stjärnkock! Jag är inte ens bra på att koka ägg, men jag improviserar gärna. Koka gryta på en skruv - det är jag det. Ibland smakar det som skruv också. Jan Boris-Möller som en gång hade ett ROLIGT! kockprogram på TV berättade om det här med att få köttet färdigt. Han sa ungefär: "Man kan lika gärna koka köttet i diskmaskinen, bara det kommer upp till rätt temperatur". Den killen kan de visa mer av - humor av bästa slag! För att inte tala om Floyd, den vinfryntlige rackaren.

måndag 7 juli 2008

Körkort är inte för sångare

Regnet har strilat i en aldrig sinande ström denna dag. Men glad ändå är jag. Äldsta dottern tog sitt körkort idag! Hurra, hurra! Det var den sista i barnaskaran av sex som tog "lappen". Nu kan man luta sig tillbaka, dricka sitt vin och bli skjutsad runt, runt. Jag var lika nervös som dottern tror jag. När hon kom tillbaka viftandes med sitt tillfälliga körkort så hade hon glädjetårar i ögonen. För övrigt hade hon ingenting på eller utanför ögonen. Inte ens glasögonen! Hon hade glömt dem och det kom hon på när de kört en stund, men då vågade hon inte säga något. Stolt ska hon dock vara (även om det var andra uppkörningen) eftersom Uppsala (och Solna) är svårast i Sverige. Hon fick dessutom inte ett enda påpekande!

Hednisk begravningsplats

Asatroende får begravningsplats. Fast inte här förståss, utan i Danmark. De som tror på Tor, Oden och Loke ska få ligga sida vid sida utan att trängas med kristna. Nu väntar jag bara på att det ska bli så i Sverige också och efter det vill jag ha en begravningsplats för oss som inte tror på något alls. En stor kompost där man inte behöver någon nedgrävning av vare sig kista eller urna. Ett stort hål i marken bara där askan kan hällas ner. Eller varför inte använda oss till värme istället för flis!? Kroppen är ju ändå bara ett skal. Det påstås ju att själen flyger till himlen så vad har det då för betydelse.

söndag 6 juli 2008

Zacharias Topelius Vintergatan

Det finns en dikt som slår alla andra dikter (av dem jag läst). Den är skriven av Zacharias Topelius och heter Vintergatan. Jag har hittills inte lyckats läsa den dikten utan att få tårar i ögonen.

Och nu är lampan släckt, och nu är natten tyst och klar,
och nu stå alla minnen upp från längst försvunna dar,
och milda sägner flyga kring som strimmor i det blå,
och underbart och vemodsfullt och varmt är hjärtat då.

De klara stjärnor skåda ned i vinternattens glans,
så saligt leende, som om ej död på jorden fanns.
Förstår du deras tysta språk? Jag vet en saga än,
jag har den lärt av stjärnorna, och vill du höra den?

Långt på en stjärna bodde han i aftonhimlens prakt;
hon bodde i en annan sol och i en annan trakt.
Och Salami så hette hon, och Zulamit var han,
och båda älskade så högt och älskade varann.

De bott på jorden båda förr och älskat redan då,
men skildes åt av natt och död och sorg och synd också.
Sen växte vita vingar fort på dem i dödens ro;
de dömdes långt ifrån varann på skilda stjärnor bo.

Men på varandra tänkte de i blåa höjdens hem.
Omätlig låg en rymd av glans och solar mellan dem;
tallösa världar, underverk av skaparns visa hand,
sig bredde mellan Salami och Zulamit i brand.

Och då har Zulamit en kväll, av längtans makt förtärd,
begynt att bygga sig en bro av ljus från värld till värld;
och då har Salami, som han, från randen av sin sol
begynt att bygga, också hon, en bro från pol till pol.

I tusen år så byggde de med omotståndlig tro,
och så blev Vintergatan byggd, en strålig stjärnebro,
som famnar himlens högsta valv och zodiakens ban
och binder samman strand vid strand av rymdens ocean.

Förfäran grep keruberna; till Gud steg deras flykt:
»O Herre, se vad Salami och Zulamit ha byggt!»
Men Gud allsmäktig log, och klart ett sken sig vida spred:
»Vad kärlek i min värld har byggt, det river jag ej ned.»

Och Salami och Zulamit, när bryggan färdig var,
de sprungo i varandras famn — och strax en stjärna klar,
den klaraste på himlens valv, rann upp i deras spår,
som efter tusen år av sorg i blom ett hjärta slår.

Och allt som på den dunkla jord har älskat ömt och glatt
och skildes åt av synd och sorg och kval och död och natt,
har det blott makt att bygga sig från värld till värld en bro,
var viss, det skall sin kärlek nå, dess längtan skall få ro.

Dricks - inte bara för att

Det här med att ge dricks är väl ett jävla påfund. Varför ska man ge taxichaufförer dricks? "Det var en fantastisk körning idag, mjuk och fin - här får du en tjuga extra". Nej, hur de än kör (oftast med gasen i botten) så förväntas man på något sätt ge dricks. Likadant på restauranger. På vissa ställen kan personalen stå med midjeväska och skramla med enkronorna demonstrativt för att man ska ge dricks. Gör de det så får de absolut ingen dricks av mig. Där är det ju en fråga om att ge dricks för att man får god service. Och tänk bara på i baren där man förväntas ge dricks för att någon slänger fram en öl - hur svårt kan det va? Ger man dricks till sin tandläkare? Nej, skulle inte tro det för där är det så satans dyrt ändå. Men varför inte - min tandläkare är världens bästa och skulle gott kunna få dricks - men det känns fånigt istället. Varför då? Dricks till sopåkaren. Inte för att han gör något speciellt med just våra sopor men för att jag är så jävla glad att vi har sopåkare! Dricks till tjejen i kassan på ICA som är glad, vänlig och hjälpsam. Dricks till skolfröken för att hon har varit en ängel. Dricks till bagaren som gjorde de där alldeles underbara bröden.... osv. osv. Vi är verkligen fast i att saker och ting ska vara på ett speciellt sätt.

Simma sam försumma

En av tre är inte simkunniga. Hur kommer det sig? Jag tycker att varenda unge verkar ha genomlidit simlekis eller vad det kan kallas. Sen är det ju också obligatoriskt bad i skolorna. Eller har man slutat med det? Har ingen koll. Annat var det på min tid (sa den gamla kärringen) då man fick lära sig simma i kallbad. På lördagarna kom "badbussen" och plockade upp oss ungar för att ta oss till Halmsjön vid Arlanda ungefär 6 kilometer hemifrån. Där var det bara att rada upp sig och simma. Ju fortare man lärde sig ju fortare slapp man upp från det iskalla vattnet. Även på den tiden kunde det vara skitväder (även om vädret verkade bättre förr) men det gavs ingen pardon - i med er i vattnet bara. Om det så blåste småspik och regnet stod som spön i backen så skulle det simmas. Jag lärde mig, men inte fan var det kul. Det är nog därför som jag är en sån badkruka nu för tiden. Jag kan fortfarande känna det där hur det värkte i hårrötterna bara man stoppade ner tån i vattnet. Det var ju inte så att man skulle vänta på sommarvärmen heller, utan när skolan var slut då var det dags för simskolan. Ingen rast och ingen ro. Utom för föräldrarna då som slapp sina ungar ett tag under skollovet.

Twisted brothers

Apropå snickare så har det varit två sådana i huset i kväll och dessa två har "spelat" Twister. Ni vet det där spelet/leken där man ska sätta fötter och händer på färgade klickar vartefter man blir tillsagd och ta sig från ena sidan till den andra på spelplanen utan att slå knut på sig. Vi var lite oroliga ett tag att vi inte skulle få isär grabbarna efter att de strasslat in sig i varandra. De var otroligt stadiga på mattan trots mängden vin de fuktat sina strupar med. Hur det gick? Ingen vann.

Bättre än juveler

Den sexiga snickaren har varit i farten och tvättat fönster! Detta tilltalar frun i huset om något. Att komma hem och se att ens gubbe har dammsugit golven eller städat av köket, det är mer värt än juveler!

lördag 5 juli 2008

Sexiga yrken

Det där med sexiga yrken är lite lustigt. Enligt Expressen så är 5 i topp så här: 1. Brandman, 2. Läkare, 3. Polis, 4. Snickare, 5. Musiker. När vi hade brand i vår skog satt en av mina kvinnliga grannar på sin uteplats och tittade på brandmän hela dagen. Alla sprang nämligen igenom hennes trädgård. Hennes kommentar var: "ingen hade hår". Nä, det är kanske inte så viktigt i alla fall trots att det är en fasa för karlar att tappa håret. Själv har jag en snickare (med ytterst lite hår) som går omkring och är sexig hela dagarna(!) Det måste väl ha att göra med muskler det där antar jag. I alla fall när det gäller Brandmän, Poliser och Snickare. Men Läkare? Är det hjärnan som är sexig då? När det gäller Musikerna så är det väl glamouren som gäller. Men det kan också vara pengarna. För när det gäller sexighet och musiker så menar man nog inte någon fattig trubadur som sitter och plinkar på någon pizzeria. Där är det nog mer fråga om någon rocksångare i ett välkänt band. Inte många tyckte att revisor var sexigt. Det utstrålar väl tråkighet på något vis. Men det borde väl vara sexigt med en karl som har ett ekonomiskt sinne.

fredag 4 juli 2008

Vilja men inte kunna

Såg ett inlägg på passagen: "Om kroppen säger nej till sex - varför ska man då ta Viagra och ändå ha sex?" Ja, det var ju ett tänkvärt inlägg. Han kanske vill göra gumman lycklig? Men är det inte så att man vill men inte kan. Sen tror ju jag att de festa som äter det, behöver det inte. Såg också någonstans att vattenmelon innehåller liknande ämnen som Viagra, så tryck i gubben en vattenmelon till lördagkvällen. Om han inte vill äta, kan man göra som Jamie Oliver - gör ett hål i vattenmelonen och ställ dit en uppochnervänd flaska med sprit. Melonen "suger" i sig spriten och sen kan man "äta sin drink". Men det är klart, sprit har ju motsatt verkan så då kanske det blir plus-minus-noll.

Postorderkataloger väller in

Nu är det sommar - höstkatalogerna har kommit! Förut var det bara vinter och sommarkataloger, men det har utökats till de fyra årstiderna. En kolorerad Ellos t ex på 450 (!) sidor. Vilken otrolig mängd papper som skickas ut till svenska folket. Själv handlar jag sällan på postorder och gör jag det så går jag in på nätet. Alla har ju näthandel nu så då kan man väl skicka ut ett brev istället och tala om att "nu gott folk har vi nya kläder upplagda". Eller ännu hellre, skicka ett mail. Men det är väl det där med att folk blir inspirerade av katalogerna. Allt sitter ju så snyggt på dessa trådsmala modeller. Sen när man får hem kläderna och provar så ser man ut som Barbapappa - inte alls som i katalogen. Det värsta är ändå inte de första katalogerna, utan de 45 rabatt- och specialerbjudanden som följer efter. Ska genast gå in och ta bort mig ur deras utskicksregister (om man nu kan det).

Storebror ser dig

Nu ska Google lämna ut uppgifter om vidotittande besökare på YouTube. Det är mediekoncernen Viacom som tänker stämma Google för brott mot upphovsrätten. Jag bara ser framför mig vilket jobb detta måste innebära. Hur många är det inte som tittar på YouTube? Nu är de ju inne och trampar i den personliga integriteten igen. Det står väl inte på förrän varje litet tangenttryck på datorn registreras någonstans. Sen kommer det mail med jämna mellanrum där det står: "du stavade fel där...", "du tittade på den filmsnutten...", "du skrev ett felformulerat mejl..." osv. Man anar en framtid där man är iakttagen från sin bildskärm. Så fort du slår på din dator så är det någon som ser dig där du sitter framför skärmen och pillar dig i naveln.

Snart är det dags

Fredag. Om en vecka kommer man att flänga omkring som en yr höna för att göra det sista inför bröllopet. På lördagen väller det in 90 personer i trädgården. Det är mycket som ska klaffa och fixas och så ska man försöka leva under tiden också. Men det känns rätt lugnt. Det ska "bara" fållas lite på ett par klänningar, städas hus, städas garage, putsas fönster, skura asfalten, gräva ur diket.... nä, skoja bara.Men det är alltid lite stress inför stora fester eftersom man ju rimligtvis inte kan göra allt innan. Det som är mest stressande där uppe i kålroten är just det där med att allt ska klaffa. Vi är ju flera som hjälper till och var och en har fått sitt ansvarsområde, men jag vet vem som blir tillfrågad om nu någon glömmer sig. Jag måste ha kollen. Men det är okay, jag är ju kontrollfreak så det räcker. Men ibland blir jag avundsjuk på min make som kan sätta sig i ett hörn och bara softa även om en hord med elefanter skulle rusa förbi.

torsdag 3 juli 2008

Ge mig en grisskånk att gnaga på

Det är något kronfel på mig (förutom huvudet). När det blir kväll så blir jag hungrig. Dagarna går och emellanåt blir jag hungrig då med, men aldrig som på kvällen. På kvällen då jävlar vill man ha revbensspjäll, havregrynsgröt och gräddtårta. Ju senare desto bättre. Ja, ja, vet. Jag hör er ända hit: "man ska äta ordentligt till frukost och lunch, annars blir man hungrig på kvällen". Been there, done that, det hjälper inte. Jo, det gör det förresten - lite. Men det spelar ingen roll när det där suuuuuuget sätter in. Men som tur är har jag inga revbensspjäll. Kan ju bli en knäckemacka med något nyttigt på. Det är väl inte så farligt? Undrar om inte det där har och göra med ens "dygnscykel". Jag är ju mer vaken på nätterna än på dagarna - klart man blir hungrig då.

onsdag 2 juli 2008

Helt uppåt väggarna

En liten fråga bara. Är det snyggt det här? Är det vad man vill ha på sin vardagsrumsvägg? Hade jag målat den så hade jag kasserat den. Vad mer är, är att tavlan som heter "roliga timmen" (ser ju jävligt rolig ut!) gick nyligen på auktion för trekommatvå miljoner!!! Det är verkligen underligt med konst. Men vad jag förstått så måste man ha något finurligt och djupsinnigt att kunna säga om sina alster också. Hade jag gjort den så skulle jag förmodligen sagt: "jag bara kludda på lite och så blev det så här". Det säljer inte.

Och så den lilla söta hatten

Vi tar en till: För aftonbruk och cocktailspartyn är den här lilla "badmössan" av turkosfärgad, pärlbroderad tyll både lustig och söt över ett mörkt hår med oregelbunden frisyr. Läser också att Den medelålders kvinnan måste i alla detaljer vara ytterst välvårdad. När den ungdomliga fräschören inte längre förmår trolla bort skavankerna, skall en omsorgsfull hårvård och ansiktsvård och en positiv inställning till den egna åldern göra kvinnan efter femtio elegant och tilldragande!!! Långt, hängande hår är också förbjudet så jag är sååååå lost. Men å andra sidan är ordet elegant något som aldrig kommer att passa in på mig.

tisdag 1 juli 2008

Dofta som en blomma

Jag vet inte om det var roligare förr, men det är roligare med förr. Denna underliga mening kommer sig av att jag i min ägo har tre böcker i en serie som heter "För oss kvinnor". Böckerna är från 1959 och är hur roliga som helst att läsa i. Bland annat hittade jag en sida med överskriften: "behåll fräschören" och under detta nedanstående bild. Jag anammade direkt det där som står under 40 år: "Undvik överansträngningar i varje form", och det som står under 50 år: "undvik kraftiga avmagringskurer". Hoppas ni kan läsa vad det står. Läser också på en annan sida: "Underkläderna bör sköljas upp varje kväll, åtminstone dem ni bär närmast kroppen. Att efter morgonduschen alltid få ta på sig rena, väldoftande plagg, ger en känsla av lyx, som var och en kan kosta på sig. Gör det till en vana och ni är på god väg till en fulländad personlig fräschhet". Under det som kallas "de kristiska dagarna", (mensen alltså) står följande: Tvätta gärna underlivet flera gånger om dagen. Ingen kvinna behöver ha en antiatmosfär kring sig. Alla kvinnor kan om de vill, dofta som blommor!

Stimulera hjärnan med sladder

Småprat ska vara bra för minnet. Det kan nog stämma. De som sladdrar och skvallrar som mest kommer ihåg allt. Jag kommer inte ihåg någonting. Mig kan man berätta hemlisar för hur mycket som helst. Det förs icke vidare för jag kommer inte ihåg. Kan ju också vara för att jag är måttligt intresserad av vad Pelle Jöns har för sig med Kajsa-Stina. Det fastnar liksom inte. Det blir ju heller inte särskilt mycket småprat förutom med katterna här hemma. Och det blir mest: "hej, lilla murvel", "mammas purregos", "gullponken, kom ska vi gosa" osv. När maken kommer blir det inte mycket bättre - vi umgås mest på telepatisk väg, dessutom mest från det ena hållet, mitt håll. Men vi älskar varann ändå!

Slät som en fisk?

Läser i en hälsotidning om hälsokost. 7 produkter som man ska stoppa i sig för att påverka hudens åldrande. Där står vad dessa kapslar/tabletter kan åstadkomma. Inte att de åstadkommer. Priset för dessa under/dunderkurer går på i runda slängar från 400 till 800 spänn för en månads förbrukning. Sen ska man ju veta att de flesta hälsokostpreparat ska ätas helst i tre månader för att få full effekt. Så upp till 2.400 kr för att få en mindre skrynklig hy, eventuellt. Funkar det inte och du klagar, så kommer du säkert att få bassning för de där cigaretterna du rökt under tiden eller de där vinglasen du drack. Många av preparaten har ingredienser från havet. Det är förmodligen några algväxter eller annat som mals ner. Man ska nog vara lite försiktig. Jag har ändå hellre rynkor och skrynklor än att jag får fjäll.

Inte psykiskt störd

Eklund är inte psykiskt störd. Vilken jävla tur det då! Annars hade han väl blivit utsläppt snart igen. Om inte annat så på permission. Nu kan han bli inlåst ordentligt och länge hoppas jag. Men det får vi väl se efter rättegången i juli. Han ska väl få någon slipad advokat också som ska hjälpa honom ur rävsaxen så gott det går. När jag söker på nätet på förbrytare och återfall så kommer det upp mycket text om att Sverige borde ha dödsstraff. Det tycker absolut inte jag. Då är vi ju inte bättre själva, om vi tar en människas liv. Däremot kan man väl lägga in lite rep och sånt ifall någon vill sanera bort sig själv. Det skulle säkert redan finnas om det inte vore så att fängelsepersonalen skulle kunna råka i fara.

Tangentbordsbusstreck

Fick just en kul idé. En djävulskt kulig sak. Någon dag när man har suttit klart vid datorn och man vet att gubben ska in och kolla på Tradera (vilket han gör dagligdags) så byter man plats på bokstäverna på tangentbordet! Är inte detta vansinnigt roligt?
Detta funkar bara på folk som hanterar "pekfingervalsen". Hoppas han inte läser denna blogg på ett tag. Jag hör vad ni säger, men det är inte alls elakt, det är busigt. Detta kan i och för sig också åstadkommas av att en katt går på tangentbordet. De lyckas alltid ställa till det. Det är inte fullt lika roligt eftersom man inte vet vad de har tryckt på för knappar.