söndag 31 augusti 2008

Helgens bravader

Snipp, snapp, snut, så tog helgen slut. Lördagen var som en lång social resa. Först hem till gamla vänner för att dricka goda öl. Ja, inte vilken skitöl som helst utan väl utvalda sorter. Vi blev dessutom serverade en massa gottigott i form av plock och gratäng och därefter fika. Gick säkert upp några kilo på kuppen där. Efter detta var vi till Sigtuna hamn och lyssnade på trubadur tillsammans med några andra vänner. Sen gjorde vi misstaget att gå vidare till ett tredje ställe där det spelades musik. Det var längesen jag sett så mycket folk på samma ställe utan att känna igen fler än några få. Fick nästan genast hemlängtan. Tyvärr hade gubben gått i förväg så det var inte lätt att hitta honom i folkhavet. Till slut skickade jag iväg ett sms på chans. Tänkte att det lär han ju inte höra i det larmet som var. Jag skrev: "var är du?" Och jodå, han hörde och han svarade: "här". Vi hittade i allafall varandra till slut och kunde åka hem. Kallt som satan var det också så jag fick lov att tina upp mig med en kopp te när jag kom hem.

måndag 25 augusti 2008

Tvärränderna går aldrig ur

En liten undran. Det här med mode är ju en hel vetenskap i sig. Det är inte lätt att vilja klä sig annorlunda även om man skulle vilja eftersom utbudet följer samma mönster. Då kommer vi in på det här med ränder. Varför är 99 % av alla damtröjor tvärrandiga? För att vi ska se bredare ut, eller? Detta med bredrandigt har pågått i evigheter. Däremot skjortor - där är det långrandigt! Aldrig på tvären. Voffo då då?

söndag 24 augusti 2008

Gott med melass

Det blev pytt-i-panna en av dagarna i Norge. Till detta plockade vi fram HP-sås. Denna underliga sörja som farsan alltid skulle hälla på maten. Det kan faktiskt vara gott till rätt sorts mat, typ pytt-i-panna. Nu fick jag för mig att läsa på innehållsförteckningen. Bland kanske 40 ingredienser fanns melass. Melass som (för mig) för tankarna till djurfoder är kanske inte vad jag väntar mig i en sås. Måste därför kolla. På Wikipedia står det att Melass är en sirapsartad biprodukt vid tillverkning av socker. Används vid framställning av alkohol, jäst och - just det - djurfoder! Muuuu

torsdag 14 augusti 2008

Bidragsfusket fuskar vidare

Försäkringskassan har inte lyckats stoppa bidragsfusket, trots att man satsat hårt på olika åtgärder under de senaste tre åren. Kravsumman har ökat istället för att minska. Det kunde ju vem som helst ha räknat ut, att de som fuskar de fuskar alltid vidare. Det är de oskyldiga som blir drabbade istället. Och huuuuuur mycket har detta kostat då?

onsdag 13 augusti 2008

Osynliga - det är vi lite till mans, och kvinns

Osynlighetscape för framtiden. Forskare i Berkerley, Californien håller på med ett osynlighetsmaterial. Jag har redan kommit på knepet och det har inte med någon kappa eller något annat plagg att göra. Det enda som behövs är att ha varit gift tillräckligt länge - då blir man mer eller mindre osynlig. Åtminstonde när man inte behövs. Ha, ha...

Omiljövänliga förpackningar

Nu är jag inne på sopsortering och förpackningar igen. Har just lagat lasagne. På den ena asken var det en liten jävla plastruta som jag skulle pilla bort innan kartongen skulle läggas bland kartongskräp. Jag fick slita sönder kartongen för att få bort den. Jag känner inte att jag behöver se de torra lasagneplattorna i förpackningen innan jag köper dem. Jag liksom utgår från att det är lasagneplattor i eftersom det står så på förpackningen. Jävla dumheter! Varför är det inte förbjudet för tillverkare att göra sådana förpackningar? Likadant med dessa jävla fönsterkuvert. TA BORT! För att inte tala om direktreklam som är inpackat i plastpåsar..... stööööön.

Till en bongotrummas rytm

Idag har det dansats afrikansk dans. Det var otroligt roligt! Häftiga rytmer att dansa och röra sig till. Vi har skakat på varenda liten fläskbit som finns på kroppen. Skinkorna har knappt stannat än. Det går liksom inte att stå still även om man skulle vilja det. Men jag vill inte det. Jag älskar att dansa! Prova - ni som har tillfälle.

lördag 9 augusti 2008

En liten kjol till gubben kanske?

Tänker på mode. Hur det förändras år från år men ändå inte så vansinnigt mycket. Kjollängderna åker lite upp och ner. Kvinnomodet pendlar mellan flickigt och manligt. Men hur kommer det sig att det aldrig kommer ett mode med kjolar/ klänningar för män? Ja, inte för att det är något som jag längtar efter att se, men jag funderar ändå på hur det kommer sig. Araber t.ex. använder ju galabiyya som ju är som en fotsid klänning. Skottar använder kilt vid högtidliga tillfällen och så har vi ju transorna, men annars syns inte något som fladdrar kring mansbenen (förutom vida byxben då). Det är nog lika bra för det skulle säkert inte stanna vid en fotsid klänning, utan kortkort för män skulle snart vara ett faktum. Hua! Tänk er själva: lurviga ben och kortkort till tubsockor och gympadojor. Men det är ju klart att börjar männen med kjol så lär de väl ha pumps och börjar vaxa benen också?

Taxi, var god svälj

Var på fest och taxi skulle beställas från Sigtuna. Jag ringde och beställde åt en äldre person och var tvungen att gå en bit ifrån för att höra (hög musik). När frågan kom om vart det skulle åkas svarade jag att jag inte var säker. "Solna, tror jag" blev mitt svar. Taxitelefonist svarade att "kommer om # antal minuter". Det väntades i så många minuter som man står ut med utan att bli vansinnig (alltså en jävlans massa). När taxi till slut kom (och jag inte längre var kvar på festen) så vägrade chauffören att köra. Varför? Jo, de skulle inte till Solna utan till Skokloster. (Kanske skulle de sova hos någon bekant, vad vet jag). Chauffören vägrade på grund av att det var hans sista körning och han skulle hem och hemma var tydligen i Stockholm. Så - tji taxi! Vad fan är detta? Nog har Taxi makten idag. Om man är borta på fest vet man inte om man ska kunna komma hem eller inte. Tänk på det och packa ner en sovsäck nästa gång ni ska bort och inte kan åka kommunalt.

torsdag 7 augusti 2008

Vart har min Spinkus Pillimaris tagit vägen?

Ibland blir man förvånad. Nu har man "hittat" 125.000!!! gorillor. Vart har de gömt sig måntro. Det är ju inte direkt några små individer. Man blir liksom lite paff eftersom man emellanåt får höra om någon liten insekt, kanske vid namn spinkus pillimaris som håller på att bli utrotad. Om man inte kan hålla koll på 125.000 gorillor - hur kan man då ha koll på några små enstaka insekter?

Middag på hög höjd

Hubba, jag hinner ju inte blogga nu när jag håller på med hemsidan. Nåja, vem bryr sig. Jag har dock inte enbart suttit vid datorn utan även varit på middag hos yngsta dotterns pojkvän. Dotter hade gjort vegetarisk lasagne - supergod! Vi fick även provsmaka på pojkvännens hemlagade Chicken Ticka Masala. Tror att det heter så och att det var just det. Gott som tusan. Vi inspekterade den nygjorda altanen på dryga 30 kvm på 7:e våningen! Mycket snyggt! Den ettan som tillhör altanen är mindre än så, men fiffigt inredd med sovalkov över köket. Riktigt snyggt och trevligt. Nu ska jag bara sparka ut dem därifrån någon helg så jag och väninna kan låna och göra Stockholm!

tisdag 5 augusti 2008

Gammalt sjung blir som nytt

Nu och då kommer en så kallad "ny" låt fram i radion. Den är inte ny, den är urgammal, ur ungdomars syn sett. Jag trallar glatt med och dotter säger: "kan du den här?". Jag förklarar ursprunget till ingen nytta. Det går ju upp och ner det där med covers på låtar. Nu har ju den "gamla" låten Ella kommit på topp igen. France Gall gjorde den till en hit på 80-talet. Vem som sjunger den nu vet jag inte men den låter i stort sett likadant. Vad är det för vits med det? Å andra sidan skulle man ju gärna ha sluppit höra spice-girls-tjejen som sjunger "it´s raining men". Hon har verkligen lyckats ta kål på en gammal hit! Det är ju inte många som kan göra om en hit till en ny version och komma undan med det. "Proud Mary" med herr och fru Turner är väl ett undantag.

måndag 4 augusti 2008

Ruta graveolens

Dagens bild: Vinruta. Denna ört växer i mitt land. Den är inköpt, inte för att ätas, men för att tittas på. Lika bra det. Den kan användas i sallad, ost- fisk och kött-rätter (= det mesta, alltså) men endast i liten utsträckning. Den är nämligen giftig! Ha, ha, se där! Sätt inga griller i huvudet på folk...

Och dassdörr´n den står öppen...

Jag och skåpdörrar går inte ihop. Inte vanliga dörrar heller för den delen. Det går bra att öppna men inte att stänga. Kan det vara så att jag är en katt och vill att det ska vara öppet? Vi har ett stort skafferi i vårt kök och den dörren står nästan alltid öppen. Ofta beror det på att när jag öppnar där så kommer en katt och vill ha mat, det går inte att stänga när katten sitter där. Sen glömmer jag. Den har även en dörr som inte bara går att putta igen lite försiktigt utan man måste liksom ta sig tid och stänga den.
I min barndom hade vi skjutdörrar till våra överskåp. Det var perfekt! Det gör inget om sådana står öppna. Dagens skåpdörrar slår man skallen i stup i kvarten.
När man går in i vår hall så har man toaletten rakt fram. Det är bara att kliva rätt in. Den dörren tror jag öppnar sig av sig själv. Brukar sätta i ett gummiband i överkanten för att få den att självstänga men det töjs ut efter ett tag och det är ju sååååå jobbigt att byta. Så då går jag hellre omkring och är irriterad över en öppen dassdörr.

Trallallallala, sjunga, sjunga

F. Virtanen på Aftonbladet kastar skit på Anders Lundin: "Gå i pension". Det är i stort sett fel på allt enligt honom. Men han lever ju på att uttrycka sin gegga. Själv har jag inte sett ett enda av Allsången men det tycks ändå vara en hel del som gör det. Den är ju inte direkt så att det är få som kommer till Skansen för att titta. Sen kan man ju undra varför man hela tiden ska göra om ett koncept för att tiderna förändras. Ska man göra om något radikalt så kan man väl kalla det för något helt annat i så fall. Då är det ju ändå inte samma program. Det kanske är det som är problemet, att man försöker förändra något som hängt med i så många år istället för att göra något nytt. Herregud, allsång är allsång vilken programledare man än slänger in.

fredag 1 augusti 2008

Ingen fara?

Jag har ofta undrat vad folk svarar på i telefon när de säger: "ingen fara". Idag, i en butik, hörde jag att det tydligen används när någon säger tack! Vaddå ingen fara? Det heter väl "ingen orsak" i så fall, eller? Själv använder jag orden när någon sparkar mig på smalbenen och säger "oj, förlåt". Om det nu inte gör allt för jävla ont förståss för då använder jag kanske ett annat språk.

Dofta gott eller lukta illa?

Ja, de vet inte vad de ska hitta på i modevärlden. Parfym som luktar.... ja, vad som helst. Det ska nu vara annorlunda och personligt, t ex smuts, gräs eller kanelbulle! Nu undrar jag, hur luktar smuts? Är det dammlukt? Nog kan mitt hem vara smutsigt utan att det luktar. Men okej, varför inte doft av soppåse eller död råtta? Kanske en doft av moped. Det skulle tilltala min gubbe, men han behöver ju inte köpa någon parfym för ändamålet. Det är bara att vistas ett tag i garaget bland alla mopeder. Eller varför inte en flaska riktigt sur jobbarsvett för folk som aldrig svettas.

Katt-tjat ger resultat?

Kan det vara så att tjat till slut fungerar? Även på katter? Nyss kom Gösta in och jamade. Mycket mer underligt jam än vad det brukar. Gick mot hallen och där stod han med något spretande i mungiporna. I vanliga fall släpper han sitt byte på golvet och väntar på beröm men inte denna gång. Så fort jag fick se att det var en fågel sa jag: "du har väl inte tagit en fågel nu igen?". Vad gör katten då? Jo, han vänder innan jag hinner fram och går ut med fågeln igen. Har aldrig hänt förr. Han släppte den på gräsmattan och den var stendöd så det var inte mycket att göra. Återigen säger jag: "du får inte ta fåglar". Då kniper han ihop ögonen och vänder sig bort.

Cannabis i rabatten

Man måste trots allt säga att det är fyndigt. Cannabisodling i kommunens rabatt. Och ingen har märkt något. Kommunens anställda (kanske sommarjobbare) har gått där och pysslat och vattnat. (Det vet man ju hur taskigt betalt dessa sommarjobbare har så det kanske var ett knep för att dryga ut kassan). "Det är Norrbottens-Kuriren som har avslöjat hampaodligen mitt i kommunens rabatter på Flora kulle i centrala Luleå. Kent King från Jamaica är på semester i Luleå och kunde hjälpa tidningen med identifieringen av plantorna". Jag skulle nog inte heller ha reagerat i en sån där blandad rabatt. För övrigt tycker jag att det är en superbra bild!