torsdag 30 oktober 2008

Farlig, farligare, giftigast

Nu kan vi bli förgiftade av nötter också. Mögelgift som kan ge cancer. Visst blir livet lite mer spännande med alla dessa larm som kommer från höger och vänster. När man sitter där på lördagskvällen med drinken och nötskålen så vet man inte om kroppens organ pallar till dagen därpå. Det är inte längre frågan om att bli bakis eller bubblig i magen utan det kan vara fara för ens liv. En morot och ett glas vatten någon? Men det är säkert giftigt det med.

onsdag 29 oktober 2008

Det stör mig...

...att jag inte kan titta på någon svensk teater eller serie på TV:n utan att hålla i TV-dosan. Ibland pratas det normalt, men ofta viskas det och ännu oftare mummlas det. När man så har höjt ljudet så man hör något så när, då slutar plötsligt pratet och någon djävulsk musik vräker på rätt ut i rummet och in i trumhinnorna. Efter att man slagit ut med armarna av chocken och därmed släng iväg dosan all världens väg, sätter man händerna för öronen medan man börjar leta efter dosan igen. När man väl har hittat dosan längst in under fåtöljen och febrilt letat reda på rätt knapp - ja, då slutar musiken och mummlet kommer tillbaka. Stöööön...

Skönhet och skönhet...

Ni har väl hört den här: "jag gör det inte för killarnas skull utan för min egen". Sen lägger man in ett bröstinplantat som gör att huden nästan spricker. Nu funderar jag på om jag också ska göra ett inplantat men eftersom jag i så fall bara gör det för gubbens skull så tänkte jag slå på stort och verkligen se till att han gillar dem...

Mjaaaaauuuuuu.... purrrrr

En hälsning från en höstloj katt.

Röd som blod

Röda kläder gör män galna av åtrå, läser jag på Metro. Jag kommer osökt att tänka på tjurfäktning. Är inte var tredje man färgblind? Det är nog inte klänningsfärgen utan urringningen det hänger på.

Stackars, stackars kändisbarn

Tänk alla dessa kändisbarn som det aldrig blir något av. De hamnar i skuggan av sina föräldrar och sedan i drogträsket. På sin höjd kan de ge ut en bok om sina hemska "päron" när de blir större och tjäna lite pengar på det. Nu ska vi dessutom i framtiden få läsa om dessa barn i dubbel upplaga, eftersom så många kändisar har råkat/lyckats bli med tvillingar. Ännu hemskare blir det om det ena barnet lyckas i livet... Uj, uj, uj, det är tur att man är barn av en dödgrävare och en städkärring.

Pendeln pendlar dåligt

Från ikipedia: Pendel är en mekanisk anordning som rör sig periodiskt. Den mekaniska energin i en pendel bevaras, och omvandlas mellan potentiell energi och rörelseenergi. Eftersom pendeln utför en harmonisk svängning är den mycket regelbunden! Kanske dags att byta namn på pendel-tåg.

måndag 27 oktober 2008

Hallå, hallå, Tele2

Hoppsan, nu ljög jag på dem. Tele2 har visst "skicka-e-post". Inte för att man slipper prata med dem, för man blir ju uppringd, men man kan ju slippa sitta i kö. Hur som helst måste jag säga att jag har hittills faktiskt bara träffat på vänliga människor när jag har ringt och väl kommit fram. Men så är det väl. Det är inte fel på personerna, det är systemet. Nu är ju jag extra gnällig eftersom jag inte gillar telefoner, men ändå...

Gillar inte telefoner

Skulle ringa till tele2 för att ändra abonnemanget. Gick in på hemsidan för att kolla numret. Ringer det nummer som står där och fick till svar att ingen abonnent finns på numret! Jag kollar på displayen på telefonen siffra för siffra. Det är rätt. Slår numret igen och kollar extra noga på displayen för att det inte ska vara fel. Jag får samma svar! När jag slår numret tredje gången kommer jag fram. Ett tag trodde jag att nu har de gjort sig oåtkomliga totalt. Lagt ut nummer som inte gäller. E-post finns ju inte. Hur som helst kom jag fram - till telefonsvarararen - och det första jag får lyssna på är erbjudanden. Låt mig slippa! Sen kommer fjurton olika val beroende på vad jag vill. (Man är ju livrädd för att välja fel för gör man det så kommer man att bli omkopplad i minst en timme utan att komma rätt). Jag väljer nr 4 och då säger en röst "det är samtal före, vill du bli uppring tryck 1, vill du vänta kvar så är väntetiden 15-20 minuter". Jag tänker att 20 minuter är länge (det blir mycket pengar till tele2) så jag trycker 1, men då gäller inte det längre. Inget händer. Jag ringer upp igen och för höra samma dravel en gång till. När jag kommer till slutet då finns det inte längre ett val att bli uppringd och jag får vänta - en minut! En röst kommer i luren och jag berättar mitt ärende. "Ett ögonblick" säger han och så får jag sån där jävla klassisk musik i örat. Jag avskyr musik i örat som någon annan bestämmer åt mig. Det låter dessutom för jävligt när det kommer genom en telefonlur. Han är tillbaka i luren precis innan jag får ett epileptiskt anfall och vi kan tillsammans avsluta ärendet. Puh! Ge mig kaffe.

söndag 26 oktober 2008

Nagelbruden

Hon med naglarna har kommit hem nu. Snacka om oglamoröst. Efter att naglarna har fixats till så ska de bedömas. Dagen började kl 10 och slutade kl 16. Under denna tid är det nagelvisning för domare och väntan, väntan, väntan. Det bjöds på en trekantssmörgås med lax (inget annat!) och apelsiner som ingen av dessa långnaglade kunde skala! Dryck var det dåligt med. Har man snyggast naglar så kan man få festa med champagne men 2:or göre sig icke besvär. Dottern var modell även förra året och då vann de! Då tävlades det i något som heter tipp. Denna gången var det kategorin mall - svårare. Så förra året hade hon europas snyggaste tipp-naglar. Detta år har hon europas näst snyggaste mall-naglar. Visst lär man så länge man lever. Hade ingen aning tidigare om att dylika tävlingar fanns över huvud taget.

Kattpromenad

Häromdagen var jag och granne ute på promenad. Naturligtvis fick vi sällskap av katt. Frazze var ju en given deltagare men denna gång följde även Gusten med. Han brukar vara på annat ställe när det är promenad på gång men nu var han på plats och ville följa med. Vi gick väl någon kilometer och slog oss så ner på en sten i solgasset. Gusten var inte sen att följa den idén. Kolla vad han njuter! Det var verkligen supervarmt i solen.

lördag 25 oktober 2008

Näst snyggast naglar i Europa

Yngsta dottern är i München på nageltävling. Det är Europamästerskap och hon är modell. Nu har detta foto kommit och hon meddelar att de har kommit 2:a! Alltså min dotter har näst snyggast naglar i Europa - bara så ni vet. Ja, jag hör ända hit hur ni säger: "ska det vara något att vara mallig över". Då säger jag bara "ja, det kan ni ge er fan på".

Koartation

Äsch, vi tar en till. Under rubriken NYTT SAMHÄLLE - NYA KVINNOPROBLEM finns bland annat denna lilla bild. Kvinnan på bilden lider av koartation. Notera cigaretten i handen.
Jag googlade på koartation - det tycks inte finnas längre.

Att vara med

Återigen måste jag göra ett litet inlägg från de fantastiska böckerna jag har i min ägo. Det är tre stycken stora böcker med titeln "för oss kvinnor" från 1959. Denna gång har jag valt ut ett par bilder som visar en husmor i arbete och vila. Visst är bilderna fina men det är just texterna som är pricken över i, om man säger så.
Vid sidan om, under rubriken ATT VARA MED, står det att läsa: "Att vara husmor är ett fint och betydelsefullt jobb, men det får inte begränsa sig till försök med nya marecept, tvättmetoder och klädsömnad. Då blir hon vad så många män blir; fackidiot - och dem ska vi be alla makter bevara oss ifrån. Fackidioti är den breda vägen bort från mänskliga sammanhang och den ska vi akta oss för att beträda. Den leder säkrare än något annat till utarmning och bottenlös ensamhet". Det är ord och inga visor det.

fredag 24 oktober 2008

Blöjor och menslappar

Var på besök hos modern tillsammans med äldsta dottern. Vi pratade blöjor och om hur det var förr. "Blöjor var det inte tal om", sa modern. "Man tog väl några trasor. Sen kom ju cellstoff och det tyckte man ju var bra då, men det var ju vasst och otäckt". Sen började vi prata om mens. "Förr fick man virka sina menslappar" sa modern. Virkade i bomullsgarn fick de stoppa blödningarna. "Sen la man dem i blöt och när man samlat ihop ett gäng då kokade man dem rena i pannmuren". Pannmur var den tidens tvättmaskin. Man hade en stor koppartunna som var full med vatten. Under denna eldades det. Sen fick man böka om tvätten bäst man kunde för hand. "Ja men", säger jag, "en virkad lapp kunde väl inte räcka så länge". "Nej, man hade ju många lappar" säger modern. Sen fick de ligga på hög och vänta tills det blev dags för pannmurstvätt. "Fy fan vad det måste ha luktat" säger jag. "Det spelade ingen roll", säger modern "det luktade ändå överallt; koskit, hönsskit, döa råttor m.m. "Sen hängde man upp alla dessa lappar på tork. De hängde där i långa rader och gubbarna sa - nu har kärringarna kokat torsk". Var det bättre förr?

onsdag 22 oktober 2008

Seg dag men med häckrusk

Trots tröttheten har jag varit iväg och ruskat på häcken igen. Afrikansk dans, alltså! Det är tydligt att folk börjar säcka ihop nu i höstmörkret för idag var vi bara sex stycken. Vi brukar vara upp till femton annars (tror jag). Sen har jag varit och tröstat min Syster-Yster som har brutit axeln. Det sitter tydligen någon kula inne i axeln och den har gått av, sönder, itu, eller nåt. Högerarmen är det också så det är total handikapp som gäller. Hon halkade på en blöt fläck inne på en Statoilmack. Sånt ska man låta bli. Jag ger mig fan på att det var en ketchupfläck på den där jävla "korvmojen".

Snurr, snurr, snurr

Jag tänker på energi. Den energi som måste utsöndras i min säng när jag ligger och snurrar på natten. Den borde ju gå att värma upp huset med. Kan man koppla någon generator till sängen måntro? Jag är säker på att jag alstrar lika mycket som ett vindkraftverk.

tisdag 21 oktober 2008

Kära mor

Har varit med modern i skoaffären. Modern är 84 år och har ont överallt. Mest i vänstra delen från höften och ner till tårna. Hon lider bland annat av Multipelt Myelom och Hallux Vallgus. Jävligt fina namn på något som gör ont. Det är inte kul att köpa skor då. Men att åka och handla med modern, det är kul! (Hon avskyr affärer och framför allt, myller av folk). Tror det var flera år sedan sist. Kanske förra gången hon skulle ha skor. Hon har verkligen ont och väldigt svårt att gå men hennes kommentarer är härliga. Hon säger alltid att hon har så roligt när vi träffas. "Kul att du kom så man fick skratta lite", säger hon. Saken är den att jag skrattar lika mycket eller mer åt hennes kommentarer. Two of a kind - lika tokiga.

Bond-brud

Men vad är det här nu då? Ska hon vara med i en såpa till? Bonde söker fru. Eller är det hon som söker en bonde?. Vem kan detta gynna.... ha, ha, ha...

Tuffe tuffe tuffe tåget går....

Nu är det förseningar på tågen igen. Denna gång är det fukthalka. Förra året var det lövhalka. Sen blir det vinterhalka och snart får vi säkert sommarhalka också. Eller kanske det blir sommartorka så tågen inte kommer fram i tid för det. Att det liksom kärvar ihop sig. – Om man bromsar då det är halt låses hjulet och då glider det fram på rälsen. Det förstör hjulen. På en dag kan man förstöra flera hundra vagnar. Med det i bakhuvudet hoppas jag att man har överseende med förseningarna, säger Maria. Ja, inte vet jag. Jag åker sällan eller aldrig tåg men det verkar som om resenärerna har fått nog av att vara överseende. Kan man inte lägga tågtiderna efter hur man kan lyckas komma fram istället. Varför använda sig av en optimisttabell som ändå sällan slår in?

Bildtext eller inte

När jag kom in på Metros sida så såg det ut så här. Min första tanke var: "jösses, vad den bulldogen var lik Fredrik"...

måndag 20 oktober 2008

SM i snapsvisor

Varje år är det samma visa(!) Jag glömmer att det ska skrivas en ny visa. Det är ju SM i snapsvisor varje år och jag missar det jämt. Tror jag ska ordna en egen tävling. Om jag hade varit med, (om inte min hjärna var inställd på sommar fortfarande), så skulle jag ha skickat in denna text på melodin "jag tror på sommaren":

Jag tror, jag tror på akvavit
jag tror, den blir som dynamit.
Den smörjer upp min torra trut,
och ger mig kraft att sjunga ut.
Man glömmer vardagslivets jäkt
och känner stundens ruseffekt.
En snaps, en skål, en truddelutt
och sen så tar vi våran hutt.

Skulle jag valt någon av de som var med i tävlingen så hade det blivit denna:
INTERNATIONELL FYLLEVISA Melodi: Petter Jönsson

Man vet att greken av mycket raki blir krokig
och att fransosen utav absint kan bli tokig
och en japan full av sin saké, det är sin sak
men att en svensk av för mycket kröka blir dyngrak.

Författare:Erik de Maré, Malmö

söndag 19 oktober 2008

Bonus + familj = havregrynsgröt

Fick bara en plötslig ingivelse att skriva om familjekonstellationen. Jag har alltså två döttrar och maken har tre söner och en dotter. Vi har inga gemensamma barn. Makens dotter (i) bor tillsammans med en kille (j) som har tre barn sedan tidigare förhållande. (j):s farmor (e) hade en svägerska (a-l) som var gift med min morbror (a). Hänger ni med? (j):s far (k) och jag har alltså gemensamma kusiner. Så samtidigt som (k) är min kusin-kusin så är han också min +dotters +barns farfar. Klart som korvspad, eller hur?

fredag 17 oktober 2008

Största möjliga tysssssstnad

Jag älskar tystnaden. Det är nog den där skogsmården i mig som gör det. Kanske är det därför jag älskar katter också. Alltså inte för att jag är en skogsmård, utan för att katter väsnas inte så mycket. Igår var det inte tyst hemma. Då hade jag först 2 hantverkare på fika, sen kom bonusdottern, en av grannarna, äldsta bonussonen med Pyret, näst yngsta bonussonen och slutligen bonusdotterns sambo. Fika, fika, fika, mat och fika igen. Det var trevligt - men ljudligt. Ikväll ska jag på 70-årsfest (50 år + 20 år) och då lär det nog bli mer än judligt kan jag tro. Sen får man ju inte vila öronen imorgon heller för då kommer bonusson med Pyret igen och på söndag är det 2-årskalas hos bonusdottern. Ska nog ta fram mina öronproppar :)

torsdag 16 oktober 2008

Här har ni mer att skratta åt

Nu har jag skrattat så tårarna rinner åt Jonas Gardell. Många tycker att han är för bögig (inte så konstigt kanske) och att han är för mycket. Jag tycker att han är helt underbar. Han gör saker på scenen som man möjligen kan få för sig att göra i ett låst ljudisolerat rum. Bonuspoäng för de käcka pyjamasbraxerna han har på sig!

Skämt och ironi

Gillar ni era egna röster? Finns det någon som gör det (förutom Carola)? Har suttit och fixat med filmsnuttar och sett mig själv och det är överjävligt plågsamt. Många gånger har jag funderat på hur folk uppfattar mig. Inuti mig själv känner jag mig mest som en kyckling men när jag ser mig på film så är det mer kalkon. Funderar även på det här med skämt och ironi. Jag kan inte prata med folk utan att skoja, men alla människor är ju inte funtade för skoj. Undrar hur de uppfattar mina skämtsamma/ironiska kommentarer - som en brakskit på en galamiddag? Min far var likadan (fast värre och mycket mer burdus) och jag minns än hur han retade gallfeber på mig när han skulle skoja jämt när det inte var läge. Kanske uppfattas även jag burdus. Men jag menar aldrig något illa, jag försöker verkligen se gott i alla människor. Jag är den mest empatiska människa ni kan tänka er, men jag ser roligheter i allt. Det värsta scenariet är när man drar till med - som man själv tycker - en lustifikation, och så fattar motparten inte att det är ett skämt. Personen står framför en och ser ut som om man kom från planeten Plorg, öppnar sedan munnen och förklarar, som till ett barn, hur det verkligen ligger till. Då brukar jag dra ner mungiporna och säga: "fint väder idag".

Bira till helgen?

Nu ska ni inte tro att jag sitter och smygsuper vid datorn på nätterna för det gör jag inte. Denna öl dracks i helgen som var och det blev inte mer än en öl. Tänkte bara rekommendera denna om det är så att ni gillar mörk öl vilket jag gör. Den gör skäl för namnet starköl för den är över 9 %. Vissa väldigt starka starköl kan smaka sprit, vilket denna inte gör - den är enbart god. (Man behöver inte ha sällskap av en ko när man dricker den men man kan om man vill). Sådär ja, nu har man gjort gratisreklam också...

tisdag 14 oktober 2008

Förökning i flugsamhället

Inte har flugorna fattat att det börjar gå mot vinter. Mitt i solen på ett äppelträd var det full aktivitet, så lägg inte undan flugsmällorna än.

måndag 13 oktober 2008

Bloggberoende

Bloggberoende - den nya farliga "sjukdomen"!? Ja, det är ju mycket man kan vara beroende av. Jag är även beroende av mat. Ja, det är sant. Jag måste äta flera gånger om dagen. Kan helt enkelt inte vara utan. Även vätskelusten tränger sig på ibland. Jag är även sjukt beroende av kaffe, kärlek, katter och deckare. Tänk dig ett scenario där man vaknar en morgon och ingen kontakt ut till cyberrymden finns att få, gubben har stuckit med en ny, barnen har vänt dig ryggen, katterna har dragit till skogs, alla deckarna är utlästa och just då när det är som mest synd om en, då upptäcker man att kaffet är slut - stöööön!

Vem kan det vara?

Rättegången mot "artisten". Hm, vem kan det vara? Det är ju bild också men översuddad och då måste man ju bara fundera och fundera på vem det kan vara. Vi skiter väl i den som är misshandlad - här vill vi ha reda på vilken artist som är så otäck så vi kan hata honom. Men om jag tittar på bilden så tycker jag mig se att han är blond, har skägg, skjorta och hål på tröjan. Det bara måste ju vara Carl-Anton, eller så är det Sven Wollter...

söndag 12 oktober 2008

Urk i min TV-burk

Alltså, ursäkta mig. TV-program - vart är de på väg. Har tidigare skrivit om alla dessa s.k. realityserier som tar över TV. Om det är detta som blir av att folk inte betalar TV-licensen så säger jag bara - betala för fan! Vi behöver inga utbildade skådespelare och sångare längre, vi har ju ensamma mammor, bönder och övriga såpadeltagare i mängder. Nu i helgen tittade jag på sing-a-long (repris) med Alex Schumlan (!!!!!) Och vad gjorde han där? Sjöng? Näe, Skojade? Näe, Såg korkad ut? Jae. Han hade, i mina ögon, gjort samma succé om han suttit längst bak i publiken. Jag står inte ut med alla dessa kända okända människor som bara är. De är som loppor på en hund - sprider sig och irriterar. Det är bara att vänta på att de tar över teatrarna också.

Smoke gets in your eyes

Rökning är ett fördärv. I rökning ligger inte bara ett sug på grund av giftet kroppen har vant sig vid utan en belöning, en sysselsättning och en social samvaro. Suget är inte det värsta att göra sig av med utan det andra. Detta är obegripligt för folk som aldrig varit rökare. Snart kommer det säkert också att bli totalförbud för rökning, vilket kommer att göra en hel drös av människor till förbrytare. (Själv röker jag mest till fest men har varit heltidsrökare en gång i tiden). Anledningen till att jag skriver om detta är ett inlägg i en tidning där en person beklagar sig över folk som kastar sig av tåget för att röka och vill att det ska finnas rökrutor där. Det ska fan vara rökare idag när man inte får röka någonstans - inte ens utomhus! - för alltid går det någon ickerökare förbi och håller på att dö av röken. Denna känslighet för rök hörde man aldrig förr när folk rökte som borstbindare inne på restauranger. Nu håller folk på att dö av att någon står utanför porten eller på tågperrongen. Folk har för lite att sysselsätta sig med och för mycket att irritera sig på. Och värst av alla är personer som själva nyligen slutat röka.

Bohem-chic

Läser en damtidning. Det står: hetaste hötmodet Bohem-chic. Inget av det modellerna har klätt på sig ser klokt ut. Den här till vänster till exempel. Ulltröja, viskoskjol, basker, stickade stayups (!) och hela kalaset kostar 4047 kr! Alltså FYRATUSENFYRTIOSJU KRONOR!!! Jag säger som min gamle vän U: "Jag har tjänat fyratusen kronor idag för jag köpte inte detta". Tröjan är avgjort en av de fulaste jag sett i mitt liv. Jag skulle inte ta på mig detta om jag så fick betalt (eller ja, det beror ju på summan förståss...). Man kan ju skrämma livet ur katterna.

fredag 10 oktober 2008

Som musik i mina öron

Maken (som ju samlar på det mesta) äger en klarinett, trumpet, dragspel och fiol. Eftersom instrumenten inköps på antikt, loppis och kuriosa så är det inge kvalité på dem. Men å andra sidan så är det ingen som kan spela på dem heller så det gör inget. De ligger lite här och där och samlar damm. Nu fick jag syn på detta lilla trevliga youtube-klipp som visar hur man kan fixa till ett eget instrument om man bara har lite delar hemma - Carrot clarinet.

torsdag 9 oktober 2008

Sluta inte röka - drick vin

Återigen i forskarnas värld: Rödvin minskar risk för lungcancer. "Rökare som dricker ett eller två glas rödvin om dagen löper 60 procent mindre risk att drabbas av lungcancer än rökare som inte dricker rödvin dagligen". Jippi - tänker alla rökare nu. Jag skiter i att fimpa och häller upp ett par glas rödvin istället. Då blir det till och med roligare att röka. Men man tillägger att det är naturligtvis ännu bättre för lungorna att inte röka. Undrar om man ska bättra på sitt rödvinsdrickande eftersom det är så vansinnigt nyttigt i alla (många) lägen. Själv är jag ingen rödvinsdrickare eftersom det gärna triggar igång huvudvärk på mig. Men det är väl sånt man får ta kanske, när man ska bli "frisk" på andra ställen. Det är precis som med medicin - man får biverkningar. (Evaeva - detta är absolut inte något inlägg för att försköna rökningen - fortsätt sluta!)

Melodifestival inte mitt val

Nu ska inte Christian Luuk vara programledare mer i Melodifestivalen. Herregud, hur ska vi klara oss? Jag som är sån stor fan av melodifestivaler (ha, ha, inte). Men varför inte sätta dit Carola istället. Var just inne (gulp) på hennes hemsida. Där har det hänt ingenting, ingenting och ingenting. Turnelistan var tom, kalendern var tom. Själv har hon inte skrivit någonting sedan 13:e april och då något svävande gudaktigt a lá Carola. Det var rent plågsamt att vara där inne. (Första och sista gången) En låt snurrade runt och gjorde mig mer eller mindre illamående. En gång i tiden kunde jag åtminstonde tycka att hon hade en bra röst men så fick hon för sig att antingen skrika eller viska - inga bra alternativ. Så var lite snälla nu mot stackars Carola så hon slipper stå och tala i tungor på Livets Ord. Ge henne jobbet på Melodifestivalen. Då kan ju hon som programledare göra sin egen tolkning av alla bidragen på sitt sätt. Då är hon ju dessutom med och samlar in pengar till behövande och jag slipper ju ändå se eftersom min TV har en annan kanal på just då.

onsdag 8 oktober 2008

Hejsan hoppsan fallerallera

Tjoho! Envisheten har visat sig vara en vinnare återigen. Dvd-skivan funkar!

Svabb och datorpyssel

Idag har jag svabbat huset. Så nu finns det inte en chans att någon hälsar på! Men vänta bara när skiten ligger i drivor igen - då dyker både den ena och den andra upp. Nåja, samtidigt med detta har jag fixat på datorn med ett nytt program. Gjorde något som jag aldrig brukar göra - betalade över nätet utan att riktigt veta något om programmet/sidan. Jag ville nämligen ha fullversionen av programmet. När jag betalat fick jag en kod som jag skulle lägga in. Det funkade inte. Jag skickade ett mail - inget svar. Jag laddade ner en ny fil - funkade inte. Jag skickade ett nytt mail - inget svar. Laddade ner tre olika versioner och skickade ytterligare ett mail som jag inte heller fick svar på. Hur som helst fick jag det att funka till slut (utan mail-svar). Det är ett program där man kan lägga in bilder och lägga till musik, lite snyggt sådär och sedan bränna en dvd. Klockan är nu 00.27 och jag har fortfarande inte lyckats med bränningen. Den bränner och säger att "nu kan du titta på din dvd på TV:n", men inte fan. Dvd-spelaren omformaterar skivan eller gör intenting. Jag hoppas på en bättre dag imorgon.

måndag 6 oktober 2008

I huvudet på en katt?

Skojade till en bild på Frazze och Gösta. Innerst inne tror jag inte att det är så, men man kan aldrig veta.

I skogen

Sol från klarblå himmel. Jag tog en vända i skogen och Gösta och Frazze hängde med.

Det är härligt att se Frazze skutta omkring igen efter operationen. Han älskar att gå i skogen men bara med mig. Han går inte dig själv. Inte på dagtid i alla fall. Vad han gör på nätterna vet jag inte så mycket om. Kanske ska skaffa en liten kamera och sätta runt halsen på honom.

Ung eller gammal

Vet ni vad den stora skillnaden på ung och gammal är? Jo, ungdom är "värk i hjärtat" och ålderdom är "värk i kroppen". Det är i alla fall min tolkning. Nog fan ska det göra ont någonstans för annars känner man inte att man lever. När man var ung så var det ju så mycket fel överallt. Fel på kroppen; näsan, brösten, benen, håret. Inte begrep man då att uppskatta den fräschheten av att vara just ung. Nu får man vara glad om inte halsrynkorna trasslar ihop sig med påsarna under ögonen på natten. Det finns så många unga (här finns ju delade meningar om när man är ung!) som bekymrar sig över att bli äldre. Dessa tänker förmodligen bara på utseendet. Att man blir skrynklig och grå, inte hur man blir starkare som person. För aldrig har det väl funnits så många unga som mår så överjävligt dåligt som idag. Prestationsångest och utseendefixering till frukost, lunch och middag. Kära unga - ansträng er inte för mycket - det ordnar sig. Kära medelålders/äldre - njut av nuet och tänk på att det oftast finns de som är äldre och de tycker att du är ung. En av mina svägerskor (hej G!) säger: "herregud jag fyller snart 55 - jag är ju snart 60". Då svarar jag: "tänkte du så när du fyllde 15 också, att du snart skulle fylla 20?". Troligen inte.

söndag 5 oktober 2008

Ruskväder - köpcentrens bästa dagar

Maken fick för sig att vi skulle åka till något köpcenter eftersom det var så tråkigt väder. Klart man hänger med på det. Senast han föreslog det var väl.... hm, minns inte. Av alla jävla ställen valde vi Kista centrum. När vi trasslat oss in bland byggnationerna, parkerat bilen och gått en jävla sträcka, så sa jag: "vi kommer aldrig att hitta bilen igen". Sen trängdes vi med halva sveriges befolkning på centrumet. Vi gjorde misstaget att gå in på leksaksaffären där 2 barn grät hjärtskärande och en gallskrek. Inte så kul där tydligen. Inspirationen var inte på topp och det blev just inget inhandlat. När vi skulle gå hem så hittade vi inte bilen! Vi hittade helt enkelt inte tillbaka. Vi gick och gick och gick och till slut när jag tänkte sätta mig i regnet på trottoaren och stortjuta så kom vi rätt. Varför stannade vi inte hemma?
Frazze var inte lika korkad utan höll sig inne i favvofåtöljen och mös.

lördag 4 oktober 2008

Sova naken?

Bilden nedan ingick i ett "skrattmail" som jag fått av Kusin Vitamin. Texten över lyder: "En bra anledning att använda pyjamas". Har själv haft den tanken. Även när jag står i duschen brukar jag fundera på hur jag skulle göra om någon kom och gastade om att elden var lös. Skulle jag ta mig tid och torka mig och klä på mig eller bara rusa ut? Hm, skulle nog linda in mig i något ändå även om lågorna slickade mina skinkor. Hoppas jag aldrig får veta. Det måste ju vara så att de är på väg att klättra ner men varför tittar då brandmannen uppåt? Eller kan det vara en brandkvinna?

Vasen och flasköppnaren

Idag har jag och maken varit på samlarmässan i Kista. Vi fick springa runt, för det var bara en timme kvar när vi kom dit, och det var många montrar att titta i. Ändå fick man minsann betala fullt pris för att komma in och de som ställde ut hade mage att stänga innan tiden var ute. Hur som helst så är jag lite less på dylika ställen. Det är så mycket samma, samma och dessutom är det svindyrt. Man går mest och kollar på saker som man redan har och ser hur mycket de är värda. Som den här asfula vasen till vänster. Förmoligen är det en Ittalavas (vad vet jag men det är något sånt där skrynkligt glas) och den tog de 450 kr för! En sådan har jag alltså redan hemma och den skulle jag utan att blinka ha kunnat kasta i glasåtervinningen. Så där ser man - det var ju alltid någon nytta med att ha varit på mässan ändå. Sa till gubben att vi lätt skulle kunna fylla en egen monter med blandat krafs hemifrån. Gubben hittade en sak i.a.f. En flasköppnare. Det blev den 3:e damen av det slaget.

fredag 3 oktober 2008

Kakan i väggen - tjoflöjt

Efter uppmaning ska jag berätta om bakning. I min ungdom så gick jag på en kurs och vi hade bestämt att turas om att ta med fikabröd till varje tillfälle. När det blev min tur bestämde jag mig för en rulltårta. Så jävla dumt! Jag hade nyligen flyttat hemifrån och var väl inte så hemma på ugnen eller på bakning över huvud taget. Nåväl, jag slafsade ihop smeten och hällde ner den i långpannan för att sedan slänga in den i ugnen. So far so good. Men sen hände något. Plåtjäveln reste sig i ena änden inne i ugnen och sänkte sig i den andra (eller så stod ugnen snett). Alltså, rulltårtor gräddas bara i fem minuter så det var ju inte så mycket att spela på heller. Ut med kakjäveln. I den ena hörnan var det tjockt och fluffigt och nästan inte färdiggräddat. I hörnan tvärsemot var det millimetertunt och svart. Jag tänkte ändå rädda det som kunde räddas varför jag satte igång att ta bort pappret från kakan. Ha, ha... det satt som limmat! Jag grinade, jag tror jag skrek och sen tog jag hela kakhelvetet och slängde den rätt in i kaklet. Sen gick jag ut och köpte fikabröd. Det tog många, många år innan jag försökte mig på rulltårta igen. (Bagarn har gott bröd och han ska ju också leva).

onsdag 1 oktober 2008

Städmani - näärå

Nu och då när jag går i affärer får jag för mig att jag ska köpa städgrejor. Idag köpte jag denna sexiga tingest vid namn Touch Me. Bara namnet gjorde att jag såg framför mig hur jag sprang omkring naken hemma och fluffade runt med denna illgröna tingest. Det är en dammtrasa och torktrasa till allt man kan tänka sig. Försökte intressera maken för den när han kom hem men han gav den inte många sekunders blick. Själv kände jag heller ingen längtan till att städa. Konstigt. Vi får väl se om lusten sätter in. (Städlusten alltså). Det är som med allt annat. Har jag nu köpt hem denna "dammhandske" så ska den väl för tusan kunna städa själv också. Det är likadant med hudkräm - den gör inte ett dugg nytta där den står inne i skåpet.