torsdag 15 januari 2009

Hälften av varje bättre än en hel var för sig?

Zebrahästen Eclyses pappa är en häst från Italien och dess mamma är en zebra från Tyskland. Nu bor han på ett zoo och visas upp för allmänheten. Det låter som en skröna men vad vet jag. Vad som däremot alltid gör mig lika förbluffad är hur människor blir exalterade när man parar ihop olika djurtyper och får till ett udda resultat. Hade det varit en människa som skaffat barn med en gris (alltså inte manlig gris utan riktig gris) så skulle det göras hundratals operationer för att göra om människan till just en "vanlig" människa (när det skulle ha varit bättre att göra om henne till en gris... skoja ba :)) Varför gör man på detta viset? Nu vet ju inte jag om hästen och zebran hade ett förhållande, men jag anar inverkan av mänsklig hand.

2 kommentarer:

Laila sa...

Ja eftersom de bodde i olika länder, så har säkert människan "hjälpt till" här... Även om jag faktiskt hört talas om att de en gång tidigare upptäckt en vild sådan korsning (sant eller inte).
Det händer nog att vilda djur ibland kan få för sig att bli kär i fel partner och ändå lyckas få barn. Avkomman blir då steril, så någon ny ras lär det inte bli...

Men han var ju rätt söt ändå, den nye!

Åsnor och hästar har ju däremot lyckats få till det många gånger! (Mulor och mulåsnor.)

Baronessan sa...

De kanske hade dejtat på nätet och träffats halvvägs...