lördag 31 januari 2009

Oj, oj, oj och aj, aj, aj, vad det är skönt...

...sjöng man i en gammal svensk slagdänga någon gång på 50-talet. Den handlade om en byväg på våren. Efter att under januari känt mig som en fallskärmshoppare, som just hoppat och upptäcker att fallskärmen inte är med, så börjar det nu vända. Jag känner ett spirande hopp om ljusare tider. Därför bjuder jag nu på denna bukett som jag idag inhandlat och arrangerat för att "lura in" våren i mitt kök. Jag vet ju att det finns människor som kommer att svimma bara av anblicken av denna rosa/lila symfoni. Så varsågod! Det är den sista dallrande gråa dagen på januari. Imorgon är det februari och det finns hopp om att en sol skall lysa. Kanske inte på mig, men någonstans.... någon dag...

Till middagen blir det icke grytor och kastruller eftersom Baronessan med Gubbe är inbjuden till Pyre med föräldrar. Trevligt, mysigt, kul! Ha en kanonlördag. Själv ska jag nu ta min sprittande lekamen och ta en vals med dammsugaren... (Måste skynda mig innan det går över)

5 kommentarer:

Cicki sa...

Tack för den vackra buketten. Den fick mig att känna lite vårkänsla, trots allt.

synne sa...

En knippe vackra tulpaner...
Kan nästan känna doften hit.
Ja tänk...
Inte länge sen vi bakade och fixade till jul, och nu är det redan februari....i morgon då...
Ha nu en strålande afton.
Kram Synne.

Bitten sa...

Jag skulle också behöva dammsuga, men jag orkar nog inte, lat som jag är. Tulpaner köpte jag också, för att få lite vårkänsla i snöslasket.

Laila sa...

Tulpaner är sååå vackra och att köpa just tulpaner är det första/största vårtecknet... om jag bara fick dem att överleva längre än två dagar...

Shirouz sa...

Åh, så vackert!
Jag när ju en inte speciellt hemlig kärlek för både lila och rosa. Helt underbart fint, klart solen ska lysa i morgon, annars ska jag baske mig ta på mig sjumilastövlarna och dra fram solen var den än gömt sig. :)