lördag 24 januari 2009

Skit under naglarna?

Jag har en bekant som jobbar som lantbrevbärare. På Posten har det ju som bekant dragits in på både det ena och det andra de senaste åren. Nu ska tydligen postrundorna utökas igen. Det är uträknat att en runda ska ta 6 timmar att köra. De övriga två timmarna på en arbetsdag går åt till att sortera post.Men hon oroar sig för det där med toalettbesök. Det KAN ju gå att hålla sig i sex timmar, men inte alltid. Och det verkar som om ingen riktigt tar problemet på allvar. Det har tydligen skrattats bort, när saken kommit på tal på möten. En del är karlar som inte tycker det är något problem med att kissa i buskarna. En del har bekanta eller t.o.m. släkt längs rundan, som de kan gå in hos om det kniper. Men det har inte hon på sin runda, så hon är bekymrad. För att inte nämna sommarvikarier som absolut inte känner någon i trakten! Det är inte alltid så trevligt att lämna bilen och springa in i skogen. Och tänk om behovet är av den s.k. "brunare sorten" och blir hastigt påträngande? För att inte tala om att de flesta kvinnor har mens några dagar varje månad! Att då inte ha tillgång till vare sig toalett, papper eller tvättmöjligheter under sex timmars arbetsdag - är det verkligen förenligt med gällande arbetslagar? Det här verkar ju inte klokt i mina öron! Så alla ni som bor på landsbygden: Tänk på bacilluskerna när ni hämtar in dagens post! Man vet aldrig var nånstans de händerna som delat ut eran post, varit innan !!

6 kommentarer:

Laila sa...

Det är ju fruktansvärt! Undrar om de i chefsställning skulle acceptera att inte ha tillgång till toalett under sex timmar på jobbet varje dag!?

pappa B sa...

Låt brevbäraren leva!
Må vara att man efter en poststräcka långt inne i skogarna kan se hukande postutdelare av blandat kön uttryckla sina känslor och trängande behov. Men visst tusan är det viktigt att de som valt att bosätta sig en bit från asfalten får sina räkningar (någonting annat får i alla fall inte jag) hem i brevlådan.
Rent mänskligt borde det ingå en pisse- eller skitkvart var annan timme. Prutta kan man göra när trycket faller på.
I de fall där brevbäraren har en bil mod. större kan faktiskt postverket ställa in campi-potti så slipper brevbäraren gå till skogs.
Mera brev vid dörren oavsett var, när och hur högerhanden använts?
pappa B

stella sweden sa...

...åhhh så lycklig ja blir att ja inte bor på wishann...men det är ju rent outsägligt skrämmande u oförskämt att behandla kvinnliga brevbärare så! Skäms på er!

Baronessan sa...

Laila: Nej du, de tänker inte så långt - bara på pengar.

Baronessan sa...

Pappa B: Absolut ska brevbäraren leva. Det där med campi-potti är ingen dum idé, men de får väl byta ut bilarna till något större. Kanske ett litet utedass på släp. Jag skulle absolut inte kunna hålla mig i sex timmar. Särskilt inte om jag var tvungen.

Baronessan sa...

Stella: Oförskämt var ordet!