onsdag 21 januari 2009

Svart är snyggt men inte på sladdar

Jag har köpt lampor. Utan att tänka mig för. I och för sig ganska länge sen, men ändå. Dessa lampor är av modell mindre som ska stå i fönster. De är svarta och hatt byter man efter smak och humör. Nu till det som stör mig i sammanhanget. Sladden är också svart. Varför då? Är det för att lampan är svart? Är det för att det var billigare med svart sladd? Hos mig är det i alla fall så att jag har inte svart varken i fönstren, på väggarna eller listerna. Allt är vitt. Hur kan man då sätta svarta sladdar på lampor? Kan det vara för att man ska kunna se vart sladdjäveln är??? Och jag blir så förbannad på mig själv att jag inte ser sådana saker direkt när jag handlar. Nu har jag även upptäckt att den sladd som gubbe efter mycket krånglande och svärande trädde igenom väggen till min garderob OCKSÅ är SVART! Mutter, mutter, mutter...

3 kommentarer:

Bitten sa...

Svarta sladdar är en styggelse. Nu finns det ju till och med genomskinliga om man inte vill ha vita.

Laila sa...

Exakt detta har jag också retat mig på nåt alldeles vansinnigt!
Dels när det gäller fönsterlampor, men även när det gäller andra smålampor som ska hänga på väggen=avsedda för detta. Har två spotlights som hänger på väggen, ganska högt för att de ska a) komma ovanför en tavla b) för att komma en bit ovanför TV:n. Hur snyggt är det att ha en svart repektive bajsbrun sladd krälandes ner för väggen till vägguttaget??

Dessutom: Den lampan (som faktiskt är avsedd att ha just ovanför tavlor) har så kort sladd, att jag måste ha en skarvsladd och skarven hänger nu 10 cm ovanför golvlisten!!

Tacka vet jag den GENOMSKINLIGA sladd, som jag har på en annan lampa!

Baronessan sa...

Men genomskinliga sladdar måste väl ändå visa koppardelen? Så helt osynliga kan de väl ändå inte vara, eller? Allt är ändå bättre än svart.