tisdag 20 januari 2009

Var är den där jävla John Blund när man behöver honom?

Ska jag berätta en sak? Jag funderar på att inte lägga mig alls i natt. Å ingen annan natt heller. Nu har jag ansträngt mig och dragit ner på kaffet, lagt mig i tid, ja, ni vet allt det där som alla som aldrig har några sömnproblem säger att man ska göra. La mig tidigt igår. Redan strax före 00. Läste ett tag. Släckte. Snurrade. Benen började "krypa". Svettades. Frös. Funderade. Tänkte. Gick igenom alla låtar jag kunde med ordet sommar i. Osv, osv.... Klockan 1.30 upptäckte jag att jag inte blundade längre utan låg och stirrade upp i taket. Jag gick upp. La mig framför en TV-film. Den var tråkig men fick mig inte att somna. Frazze storkatt kom. Han la sig på mig och kurrade, kurrade och gosade. Något bättre blev det. Så gick han och jag snurrade. Somnade kanske vid 3 nånstans. Vaknade igen och gick upp till sängen. Sen fortsatte jag mitt snurrande men sov också emellanåt. Jag vill inte ha det så här!!!! Sen kan man ju undra vad man har för chanser att det ska ändra sig. Modern håller fortfarande på och nattvandrar 84 år gammal. Fadern var likadan. Ja, nu hör jag ända hit hur några förnumstiga säger: "det är bara för att du intalar dig att du är likadan som du inte kan sova". Till er vill jag bara säga: "gå och dö". På dagtid däremot skulle jag kunna sitta och somna var som helst vare sig jag sovit 4 eller 8 timmar. Undrar vad min riktiga planet heter... Insomnia?

7 kommentarer:

LordParzifal sa...

Hela uppväxten kom jag försent till skolan och först nu har jag fått rätt, morronmänniskan är en myt, det är 50/50 och varför ska mo(r)ronmänniskor som är så irriterande styra över nattmänniskan? Jag har börjat käka D vitamin för "uteblivet solljus" som man ju inte får annat än på sommaren (kanske) ändå i Nordlandet, och det gör att jag nu är ännu piggare....på nätterna. Dricker juice tillika och har slutat med pipa, var bara piprökande ickerökare ändå, "feströkare" fast TV var min fest, pipa och Tv om kvällarna...
Men jag gick upp de 10 kilona jag behövde, med pasta och lakritstuggandet har kommit tillbaks, åt jämt massa godis innan pipan (även lakritspipor hehe) och cigarillerna kom in i bilden mitten av 90 talet
(även testat varje lands cigarrer och Dominikaner rules, kubaner har fortfarande överpris men D är billigare nu)
Har John Blund på min sida, säger åt an å sväng förbi me helikoptern...!

Be well,
LPWJ

Mia sa...

Lider verkligen med dig. Jag har samma problem själv. Synd man inte kan vända på dygnet ibland, finns ju inget skönare än att få sova en stund på dagen. Hoppas du kommer på något knep.

Baronessan sa...

Det är den enda trösten man har, att man inte är ensam. Men vänta nu... ska cigarrer hjälpa så jag sover? I så fall köper jag ett gäng. Kanske de hjälper så att jag kan gå NER 10 kilo.
Skicka J.B. - jag låser in honom i garderoben...

Gerda sa...

Det är en plåga Baronessan,
jag vet - jag har varit där.
Kanske är det individuellt, men jag gick till doktorn till slut och blev hjälpt - är hjälpt - utan att för den skull ha hamnat ens i närheten av nåt tablett-missbruk.

Baronessan sa...

Gerda: Har varit hos doktor. Fick först insomningstabletter som gjorde mig galen - fick vansinnig restless legs-syndrom. Sen fick jag riktiga sömnpiller. De hjälper - för natten - men jag tar dem VÄÄÄÄLDIGT sällan eftersom de är vanebildande.

Laila sa...

Ja jag har erfarenhet av det där med restless legs. OTROLIGT enerverande!!! Jag har normalt inte svårt att somna (om jag inte har ångest eller andra problem som gör att hjärnan inte kan koppla av) men vad hjälper det att man är sådär vansinnigt sömnig, och SKULLE kunna somna på stört, när krypet i benen börjar. Man blir ju vansinnig!!! Det rycker och sparkar och går absolut inte att ignorera.
Har försökt med magnesium och vitaminer, men nej.
Nu är det ju inte alltid som jag känner av det, bara ibland, men ändå...

Baronessan sa...

Laila: Prova med järn. Det är det enda som funkar för mig. Nu går det ju inte med järntabletter för då kroknar ju magen istället men det går bra med Blutsaft från hälsokosten.