tisdag 17 februari 2009

Katten och pillret i 14 steg

Nu har jag letat reda på en text som jag läste för längesen om hur man ger en katt piller. Den är så rolig så jag skrattar högt varje gång. OBS! Det är bara på skoj! Jag älskar katter och äter hellre upp pillren själv än tvingar i katten...

1)Ta upp katten och vagga den i armen som man gör med en baby. Håll med höger tumme och pekfinger på var sida om kattens mun och tryck försiktigt så att käkarna öppnas samtidigt som du håller pillret i höger hand. När katten öppnar munnen, släpp ner pillret i munnen. Låt katten stänga munnen och svälja.
2)Ta upp pillret från golvet och hämta katten bakom soffan. Vagga katten i vänstra armen och gör om försöket.
3)Hämta katten i sovrummet och släng det kladdiga pillret.
4)Ta ett nytt piller från foliekartan, vagga katten i vänstra armen medan du håller baktassarna i ett fast grepp med vänster hand. Tvinga upp käkarna och tryck ner pillret i botten av munnen med höger pekfinger. Stäng munnen och räkna till tio.
5)Hämta pillret från guldfiskskålen och katten från ovansidan av garderoben. Kalla in sambon från trädgården.
6)Ligg på knä på golvet med katten hårt pressad mellan knäna, håll i fram och baktassar. Ignorera det låga morrandet som kommer från katten. Be sambon hålla fast huvudet ordentligt med en hand och samtidigt trycka ner en tumstock i kattens mun. Släpp ner pillret utmed tumstocken och massera kattens strupe intensivt.
7)Hämta katten från gardinstången och ta ett nytt piller från foliekartan. Skriv upp att du måste köpa ny tumstock och nya gardiner. Plocka försiktigt upp delarna från prydnadssaker och vaser från den öppna spisen och lägg undan dom så du kan limma dom senare. Vira in katten i en stor handduk och låt sambon lägga sig på den så att huvudet nätt och jämt syns i armhålan. Stoppa in pillret i ett sugrör, tvinga upp munnen på katten med en penna och blås genom sugröret.
8)Kontrollera på etiketten så att pillret inte är farligt för människor, drick en öl för att ta bort smaken. Sätt ett plåster på sambons underarm och ta bort blodet från mattan med kallt vatten och tvål.
9)Hämta katten från grannens skjul. Ta fram ett nytt piller. Öppna en ny öl. Lägg katten i ett skåp och stäng dörren så bara huvudet syns. Tvinga upp munnen med en dessertsked. Skjut ner pillret i halsen med ett gummiband.
10)Hämta en skruvmejsel från garaget och häng tillbaks skåpsdörren på gångjärnen. Drick öl. Hämta en flaska whiskey. Slå upp. Drick. Lägg en kall kompress på käken och kolla när du fick senaste stelkrampssprutan. Lägg en whiskey kompress på käken - för desinfektion. Häll upp en ny whiskey. Släng t-shirten och hämta en ny från sovrummet.
11)Ring brandkåren och be dom ta ner den jävla katten från trädet på andra sidan gatan. Ta det sista pillret från foliekartan.
12)Bind den lilla bastardens framtassar till baktassarna med tvättlinan och bind fast ordentligt ihop med benet på köksbordet. Tryck ner pillret i munnen följt av en stor bit oxfilé. Var bestämd - håll huvudet vertikalt och häll ner en liter vatten i strupen efteråt för att skölja ner det.
13)Drick upp resten av whiskeyn. Låt sambon köra dig till akuten, var behärskad medan doktorn syr ihop fingrarna och underarmen och tar bort resterna av pillret från ditt öga. Ring möbelfirman på vägen hem och beställ ett nytt köksbord.
14)Låt "Djurens vänner" hämta den muterade katten från helvetet och ring djuraffären och kolla om dom har någon hamster.

HUR MAN GER PILLER TILL EN HUND ....
1)Vira in den i bacon!

9 kommentarer:

catciatella stella sa...

Hahaaaa...EFTER du gett pillret håll älsklingen i famnen U killa den under hakan så sväljer raringen som i ett nafs! This I know for sure!

whatthefuckdotcom sa...

Hahahaha, klockrent!

Sandra sa...

Haha! Oh my God! Jag hoppas jag aldrig behöver ge piller till min katt. Men ungefär samma rutiner krävs när man ska ge en katt örondroppar! ;)

evaeva sa...

Det där påminner om när syster-yster och jag skulle byta barn mot katt inför en 60 mil lång bilresa.

Mitt barn var litet så jag trodde att det skulle vara en lätt match att få i katten ett åksjukepiller, stoppa in honom i en kattbur och ge sig iväg.

Vi höll på i 1 timme med pillret. Sen skrek-jamade hon i 30 mil innan hon slocknade.

Laila sa...

Skratt! Men jag känner igen vissa delar av det!
Tyvärr blir ju inte katten av med maskar och inälvsparasiter genom att matte käkar upp maskmedlet - men det hade onekligen varit lättare.
Själv tar jag på mig en tjock handske på vänsterhanden (högerhanden har jag pillret i, och där blir det för klumpigt att ha handske)
och lägger katten som det beskrivs faktiskt. Sedan gäller det att snabbt massera mjukt på halsen ett par sekunder efter pillret placerats långt bak i svalget - för att stimulera sväljreflexen.

För det mesta går det bra (med viss träning) men man måste vara väldigt snabb och får räkna med ett eller annat klösmärke.
Sedan serveras någon godsak i kattskålen.
Fast det är ju sällan det uppskattas - katten i fråga brukar vilja gå ut istället...

Bitten sa...

Ungefär så går det till ja.

Baronessan sa...

Stella: Det beror nog på vilken älskling man har... :)

WTHDC: Eller hur...

Sandra: Förmodligen något liknande.

Evaeva: Stackars missen. Kanske hade varit bättre om ni hade tagit något nervlugnande.

Laila: Jo, jag brukar också lyckas. Man är ju tvungen ibland men det är inte roligt.

Bitten: Ungefär var ordet.

Ulrica sa...

*asgarv* - den var underbar. Måtte inte katterna behöva ta tabletter, någonsin. :)

Kristina af Knusselbo sa...

Den där är bra! Motsvarande för hund:

1) Öppna munnen på hunden.
2) Släng i pillret.
Klart.