måndag 2 februari 2009

Sorkkänsliga personer varnas

Får jag lov att presentera herr (kan vara fru också) vattensork. Gusten kom infarande in i arbetsrummet där jag fortfarande stökade runt med mina möbler. Tittar till och får se att han släpar på något stort som han sedan släpper på golvet. En vattensork. Levande så klart. När han gjort detta så kommer Gösta efter. Då går Gusten in och lägger sig i ett skåp. Gösta fortsätter att tassa på sorken som nu fräser utav attan. Jag är inte så knusslig, men nu ropar jag på Gubbe: "sätt på dig handskarna och kom hit". Han kanske tror att vi ska leka någon rolig lek och kommer springande, men icke. "Åh, fy fan" säger han, när han ser sorken. Det är den vanliga kommentaren när dylika tingestar kommer på besök. I vanliga fall, när det är småsork så tar jag dem själv i handen och släpper ut dem. Det brukar jag få göra ett par, tre gånger innan jag slipper se dem mer eftersom jag bär ut och katterna bär in igen.

Nåväl, Gubbe hämtar handskar och nu har ju sorken, som inte är riktigt vid sunda vätskor, krypit in under ett satans tungt skåp. Jag hämtar en käpp och börjar peta. När sorken squiiiikar rakt ut vet jag att jag har hittat honom och släpper också käppen. Ryser och säger åt Gubben att ta över. Han tycker förmodligen inte att han borde tillhöra det starkare könet i detta ögonblick men han är tvungen för jag ger mig inte. Han petar fram sorken och tar tag i den, rusar mot dörren och gastar "jävlar, han bet mig", får skaka tre gånger ordentligt innan sorken, som bitit tag i ett finger, släpper. Gubbe är skakad men inte skadad. "Nu går jag och lägger mig" säger han och går upp för trappan. Fem minuter går, så hör jag "piiip". Ropar på Gubbe "kom och hjälp, han är här igen". Gubbe kommer och tar tag i den nu halvdöda sorken och kastar ut honom. Har inte sett honom sen dess. Sorken alltså. Här nedan ser ni vattensorken brevid Gösta - det är inte några små djur.
Man kanske skulle skaffa guldfiskar istället.....

12 kommentarer:

Nadja, Lillen och Lillens pappa sa...

Vilken söt liten "best" du fick besök av! Får du fler på besök kanske du skulle ta och be Gubben göra dig en päls ;)

När jag bodde i min lilla stuga var jag van att slänga ut gäster(möss) var och varannan dag som min katta(strof) gladeligen dagligen bjöd in! En dag bangade jag faktiskt ur och det var när jag trängde in en musjävel in i ett hörn på toa och skulle lägga enburk över den som den ställde sig upp på bakbenen och FRÄSTE åt mig, sen tog den värdens skutt upp i gardinen och satt och FRÄSTE på gardinstången!!! Den fick sitta där och tugga fradga tills min (dåvarande) hälft kom hem... Jag kände bara att jag var aldeless för söt för att bli sönderbiten i ansiktet av en rabiessmittad mus, bättre att pojkvänen blev det (de kan ju dölja ansiktet med skägg)!!

synne sa...

Det var inte någon liten sork det där.
Men dina duktiga djur vill ju bara visa dig hur duktiga dom är ju haha...
Hoppas den är borta nu ialla fall.

Så ni ska på tur.
Till Dublin. Dit har jag lust att resa med. Men det finns en plats till, Jersey. Stavas det så...
Dit vill jag.

Har läst ditt inlägg om svaret från en annan tid.
Där ser man hur trångsynta människor är.
Att ungdommar med problem automatiskt ska betyda kriminella.
Jag har en styvson med problem.
Han har AD/HD och aspbergers.
Så enligt den anonyme så är han då automatiskt kriminel.
Fy för sådana människor säger jag.
Om de nu ville veta så hade det väl bara varit att fråga istället.
Vad är det med folk egentligen?
Vet du om det blev nått bygge?

Sitter och ser på termometern....
Vill helst gömma den, eller lägga den i tumlarn på 60 grader...
fast det blir kanske i varmaste laget...
Den visar på 11 minus, och temperaturen är fallande. Ska bli ner mot 20 minus idag....
Nä sjutton.
Jag tänder ett ljus och sätter på lite te...
Ha en "varm" tisdag min vän.
Kram Synne.

whatthefuckdotcom sa...

Hahah, det var ingen liten rackare, HUA!

Baronessan sa...

Nadja: Ja, när dom fräser då backar man helst. Annars är de för det mesta söta. Men inte dessa vattensorkar - de är alldeles för stora. Sen liksom kryphasar dom sig fram.... burrrrr

Baronessan sa...

Synne: Ja, han fick beröm också den duktiga katten. Fast jag påpekar varje gång att jag helst ser att de är döda när de släpas in.

Visst är det sorgligt med ungdomarna och "boendet". Nej, jag vet inte hur det gick, men av svaret att dömma så blev det nog inget. Ska se om jag hittar något om det.

Här har vi "bara" 7,5 minusgrader idag. Det är kallt så det räcker. Stackars dig som får -20. Håll dig inne och håll dig i tekoppen!

Baronessan sa...

WTFDC: Jag blev förvånad över att katten fick med sig den in genom kattluckan.

Shirouz sa...

*ryser*
Jag är fruktansvärt imponerad av gubben och dig. Hade det varit jag så hade man bara sett fotspåren glöda bakom mig när jag skrikande hade rusat ut ur huset. Antagligen hade jag också slagit något slags världsrekord.
Små möss har jag inga problem med, de är söta men huvaligen, vattensorkar, brrrr!

stella sweden sa...

Cooolt tycker jag! Av dig U guuuben som jag INTE längre tycker att du ska byta ut (angående den kommentaren jag skrev i det nyare inlägget) för om hann kommer springandes med gummihandskar på för att du ber om det så ska du absolut behålla honom...vad han nu än trodde att det handlade om...eller kanske just därför ATT han trodde det var något annat på gång!

;)

Stina sa...

Men fy vad hemskt! Jag är paniker när det gäller gnagare. jag hör av mig medelst tjut till dig och Gubben när jag ska brotta ner nästa stockholmsråtta i tvättstugan. För tyvärr springer de runt där med svansen käckt vippande.

Baronessan sa...

Stella: Nä, jag byter inte ut. Jag har lärt han allt han kan (ha, ha) under 20 år nu så jag orkar inte lära upp någon ny! Han är faktiskt rätt behändig när han får order.

Baronessan sa...

Stina: Faktiskt så tycker jag att råttor är mycket äckligare än sorkar! Fyyyyy faraooooo! De är liksom snabbare. Den här stora sorken är ju en vattensork och rör sig fortast just i vatten. Skulle vi ha en simtävling i skitdiket så skulle han utan vidare vinna!

Laila sa...

Men varför slänga ut honom/henne? Det är ju uppenbart att katterna vill ha en ny lekkompis! Ordna med en låda åt honom i köket... hmmm...

Men nu undrar ju jag genast vad det är för roliga lekar ni brukar ägna er åt där gubben din ska ha handskar...!!?? Min fantasi känner inga gränser. :-)))