måndag 2 februari 2009

Väggmålningar och tavlor

Skulle ju återkomma med rapport från vernisagen. Platsen var en ganska så liten butik, där konstnären tillsammans med en annan konstnärsvän hade dekorerat väggarna med målningar. Mycket stilfullt på min ära. Det blev dock inte läge att fota något. För övrigt hade konstnären som förresten heter Nisse Franzén, mest tavlor som visades på den tidigare vernisagen. Det vill säga de som inte blev sålda då. Därför tänkte jag visa upp en bild från Stockholmsvernisagen, där vår käre knug fanns med avbildad som synes nedanför. Bilden räckte från golv till tak och runt bilden hade Nisse gjort en fuskram av frigolig som såg ut som en riktigt stilig guldram. Runt om ramen stod det en massa av kungens berömda uttryck under åren. Bland annat denna höjdare: "Jag inviger härmed färjan som ska gå mellan...mellan...mellan hållplatserna!"

2 kommentarer:

  1. Ingen liten tavla under den här gången som visar.. ehm.. kronjuvelerna? Som för Naken-Jannes del menar jag.. *skrattar*

    Fast det är klart. Var tavlan nu så stor att den sträckte sej ända från golv till tak.. så hade dom väl fått släpa i backen.. å det hade väl inte sett så bra ut kan tänkas..

    SvaraRadera
  2. Nä, ha, ha, - inga kronjuveler! Nej, det hade inte varit bra, för då hade vi trampat på dom!

    SvaraRadera