söndag 8 mars 2009

Kardanförgasarsnöret är bytt

Idag har det varit internationella kvinnodagen. Det har varit jobbigt ska jag säga. Det började med att jag vägrade stå vid spisen i morse. Gubben fick lov att fixa frukost. Nu var det ju i och för sig vilodag men jag tog ändå på mig storstövlarna och gick ut och dikade ur lite vid skitdiket. Efter detta mekade jag lite med bilen, böt tändstift och kardanförgasarsnöret. Vid lunch hade maken gjort en ordentlig pyttipanna - rejäl mat för en riktig kvinna. Sen tog jag en öl och satte mig vid TV:n för lite zappande och en sportstund. Maken sprang omkring och störde lite med dammvippan men jag lät honom hållas. Man ska ju inte klaga på de små liven när de väl pysslar. Till middagen tyckte jag att Gubben skulle slippa matlagningen så jag slog på stort och bjöd på pizzeria. Jag både körde bilen och höll upp dörren för Gubben. Det har varit en givande dag i jämlikhetens tecken. Inte minst för att jag nu har ljugit som en hel karl ;-D (Ja, det sägs att karlar ljuger mer än kvinnor)

Jag vill inte på något sätt förringa betydelsen av denna dag men lite roligt måste jag få ha...

9 kommentarer:

Bitten sa...

En bra kvinna reder sig själv.

pappa B sa...

Ha, ha din lurifax. Gubben skrek sig hes när Kalla tog silver. Jag skrek inne i biblioteket på Hurtigruten så att två äldre tyskor slog ut sina kaffekoppar över sina kartböcker.
Kram och nu jäklar är pappa B på banan igen.

@nemonen sa...

jag skulle kommentera din Fototriss - kontraster - men det gick inte därför lämnar jag den här. Trevliga bilder. Tänk så många vackra färger som finns i ett kylskå/skafferi. Sidan var helt borta endast svart med kanten till höger synlig. Kram

pappa B sa...

Tjenare Baronessan, nu är pappa B på banan igen. Sabla kommunikationer som inte vill fungera långt uppe i kalla nord, ute på havet långt från alla master och annat tekniskt bråte. Men nu blir det båt ett par dagar framåt tills någon av er lessnar och skriker till.
pappa B

synne sa...

Japp, säger som Bitten. En bra kvinna reder sig själv....
Men jag undrar vart du hittade det där kardanförgasarsnöret?
Jag vände upp och ner på Toyotan igår men fann det inte....


Ha nu en bra dag där du är.
Kramen synne.

Baronessan sa...

Anemonen: Det är nåt jävla spök med sidorna. Och inte bara min. Jag råkar också ut för det där emellanåt.

Baronessan sa...

Pappa B: Jag undrade just om du gått under... Kommer över om en stund.

Baronessan sa...

Synne: Nej, det är en lurig liten grej det där. Inte lätt att hitta. Den är mörkblå, 3 mm lång och fem cm bred. Sitter strax under nippelfördelaren :)

Anonym sa...

"förgasarkardansnöret" fniss...

Jag är ganska hemma på det där med bilar så jag vet exakt vad du menar :)

Och kvinnodagen - när faan kommer "intenationella gubbdagen" - ja, jag bara undrar...
(eller är den redan här - ordverifieringen avkrävde mig "viagra" ha ha)