måndag 30 mars 2009

Mekanisk uppsamlingsmackapär med surr

Städa. Smaka på ordet. Stääääda. Det hamnar någonstans mellan krääääkas och väääägra. När jag pratar om att städa med Gubbe så är städa synonymt med dammsuga. Att städa är att dammsuga. Att plocka undan, damma, torka av finns inte. Vad beror detta på? Är det bara min Gubbe eller är det Gubbar över huvud taget? Kan det ha att göra med att dammsugaren går på el och låter? Om man fixade till en dammtrasa med blinkande lampor och ett dovt surr - skulle den bli mer intressant då? Eller en elektrisk upplockare? En hink som spelar "we will rock you" kanske skulle locka. En mopp modell större som man kan sitta på ungefär som en gräsklippare. Nu börjar uppfinnargenerna i mig att rotera igen. Tyvärr brukar det inte bli mer än tankar.

8 kommentarer:

Sveriges Gladaste Man sa...

Jag har stulit utmaningen och svarat samt länkat till dig

Bitten sa...

Här i huset är städa=dammsuga om min man får bestämma. Att man måste städa toaletten har han inte upptäckt, eller att dammet ligger tjockt. Bara på tv:n ser han dammet och tar bort det.

Laila sa...

Är övertygad om att det är våra mödrars fel. Och mormödrar och mormorsmormödrar... De har på nåt sätt planterat in det där med städning i våra gener.

Men det där med självåkande mopp låter intressant! Något som Pippi Långstrump skulle fixat i ett nafs! :-)

Anonym sa...

Känner tyvärr igen det där...de "ser" helt enkelt inte, om man inte påtalar det. Skumt är det. Nåt motordrivet vore säkert bra...fortsätt klura!!!!

http://rosalucia.bloggagratis.se

Baronessan sa...

Pappa B: Väl bekomme

Baronessan sa...

Bitten: Bra att han ser dammet på TV:n i alla fall. Vet inte att min Gubbe har torkat av TV:n någon gång.

Baronessan sa...

Laila: Ja, mödrarna ja. Men hur gör nutidens mödrar med sönerna? Det tycks inte bli någon större förändring. Dom hjälper till mer men ser tror jag inte att dom gör.

Baronessan sa...

Rosalucia: Jag klurar vidare.