torsdag 26 mars 2009

Plåt sammanhållen av rost och lera...

Vi tuffade sakta fram. Skramlade till lite emellanåt, men stretade vidare. Det klonkade lite oroväckande till vänster, eller var det höger. Lite svårlokaliserat. Vi tuffade vidare och kom fram. Doktorn sa: "svårt, svårt sjuk - bör avlivas". Beslutet var inte svårt. Avliva! Ju fortare desto bättre. Yngsta dotterns bil från -91 har tappat de flesta lemmar, har skavsår både här och där och går mer eller mindre på konstgjord andning. Många hastigt avbrutna turer har det blivit, men nu är det slut. Eller kanske inte... En icke så nogräknad ungdom ville eventuellt ta hand om skrället för att använda på typ folkrace. Om han tillfälligt ska binda ihop den med ståltråd för att kunna köra förtäljer inte historien. Kanske ska han bara ha den som sittplats medan han tittar på andra som kör. Hur som helst så finns det ingen anledning att lägga mer pengar på plåthögen.

Det var jag som fick äran att köra bilen till yngsta bonussonen, som är bilmek, 3,5 mil bort. Han rekommenderade mig att INTE köra bilen hem. Jag hade tydligen tur som tagit mig dit! Bromstrumman var spräckt. Jag har ju inte den blekaste aning om vad en bromstrumma är. Skulle ju gott och väl kunna vara ett instrument i min värld. En trumma som slår sådär lite dovt och inbromsat. I och för sig så slog det ju -så lite rätt är det väl.

Gubbe fick rycka ut och hämta hem mig. Äldsta dottern och Pytte var också med på utflykten med sin bil som skulle servas. Detta gjorde ju att dagen trots allt fick en guldkant! Det blev både fika och mat och promenad och solvargsgrin från lilla Pytte!

5 kommentarer:

stella sweden sa...

...medkänsla!

pappa B sa...

Ursch och tvi för gamla bilar. Dessa plåtskrällen har grävt djupa hål i pappa B:S plånbok. HAr man dessutom inte kunskap och intresse för att ligga med röven i vädret och näsan i fördelardosan då blir det ännu mer kostsamt.
I mitt nästa liv skall jag banne mig ha häst!
Go morron appropå det.
pappa B

Laila sa...

Hua mig! Ibland har man tur - tänk om du behövt panikbromsa och det inte hade funkat!!

Skrev förresten svar till din kommentar på min sida: 'Jojomensan, svära är helt rätt i min grammatik! :-)
Och även att skriva i talform, när man skriver mer familjärt sådär. Det gör jag själv. (Så då måste det ju vara rätt!!:-))
Det är väl mera när folk t ex säger "egeNGtligen", "ge det till han" (istället för "honom") eller skriver "Dem ville ha kaffe" istället för "De".
Sedan blandar folk ihop olika kända talesätt med varandra ibland och kör en egen mix. Inte som skämt då, för det kan ju bli kul, utan på allvar...
Men som sagt, jag brukar kunna låta bli att säga något!'

Anonym sa...

Men, gamla bilar är ju fantastiska! Ju äldre ju mer... :)

Fast trasiga bilar kan även jag vara utan!

Trevlig helg!

Anonym sa...

Bilar är ett elände, de bara kostar å kostar hela tiden.......urk!!!
Men bra å ha ju..ändå..hm..vilket elände!
De borde bara gå, helt enkelt.
Ha en skön helg!!!

http://rosalucia.bloggagratis.se