onsdag 11 mars 2009

Tokless, tokless, tokless, men glad

Tokless - för att det fortsätter att snöa. Titta bara på Frazze så bedrövad han ser ut. Sitter på glasverandan och deppar på grund av vädret.

Ute på parkeringen står bilen och fryser. En gång hade hon ett garage, men sen flyttade mopederna och annat in. Det här är bilen som vi skulle byta ut. Den har liksom gjort sitt. Gammal, trött, massor av fel, startstrejkar emellanåt. Sista som blev bytt var en trasig bensintank. Det är något elfel på den också, så det plingar och plångar. Sen säger hon något på tyska till mig ibland, men jag förstår ju inte språket. Då brukar jag smeka henne lite över instrumentbrädan - hon tycker om det. Sen brukar vi rulla vidare. Värre är det när Gubbe ska hantera spakarna. Då blir hon gärna lite tjurig. Dom gillar inte varandra så bra. Men Gubbe har inte förstått riktigt det där med att även bilar har en själ och att dom behöver kärlek för att fungera. Han tror mer på jävlar, satan och hårdhänt hantering. Alltså - ny bil på gång var det ja. Tills igår. Då var Gubbe med bil på besiktning och jag såg framför mig 17 tvåor eller kanske körförbud. Gubbe kommer hem och säger - inga fel! Glad!

Hon får allt hänga med ett tag till.

4 kommentarer:

Märtagreta sa...

Jag är också tokless på snön så jag försöker visualisera blommorna där under skiten, förlåt snön, som, faktiskt, snart ploppar upp! Jorå!

synne sa...

sådan kärlek har jag till våran japanare med.
Men det är en han då. Han heter Toyota hiace supercustom. En han alltså.
Han har heller inte nått garage. Men han delar parkering med en BMW, en opel och traktor, en röd traktor. Han verkar trivas det med. Hela vintern trots sträng kyla har han villigt startat. Lite kall inni då, men vad gör det.
Han rullar villigt på alla vägar vi väljer. Uppför med halka är inte bra. Han är lite framtung då...
Men jag brukar hjälpa till om det kniper. Då sätter jag mig i bagaget och vi kommer upp hihi...
Trafiksäkert? Näe tror inte det..

Har nu sett hur han ser ut innuti och jag måste nog städa lite. Hoppas det blir vårväder resten av veckan så kan man kanske göra det då.
Nu ska jag dricka upp mitt kaffe.
Ge Frazze en klapp från mig.
Kram Synne.

Kvastskatan sa...

Jamen.. vem har bett om mer snö NU egentligen?? Både julafton å vasaloppet är slut å förbi för länge sen!

Blir även vansinnigt avundsjuk på att erat bilskrälle bara gled igenom besiktningen så där. Bwah! Tror minsann jag ska låna gubben din nästa gång det är dags för min raket. Han verkar ju ha tumme med besiktningsmän..

Bitten sa...

Ja, nu kan det gärna bli vår. Det har snöat i två dagar nu och nu räcker det. ;)
Frazze ser i alla fall söt ut.