torsdag 2 april 2009

Killar är värst

Var det inte det jag trodde. Mina bröder har gjort mig stressad och obalanserad. En ny undersökning visar att har man systrar så mår man bättre. Nu minns jag inte vad hon hette, men en kvinnlig journalist sa en gång att hon ständigt skrev fel på orden bröder och bördor. Det har ju i och för sig inte jag gjort men hur ofta skriver jag dessa ord? Typ aldrig. Sen ska vi ju ta alla dessa studier för vad dom är. Det är 571 stycken britter som står för resulatet. Inte så många med tanke på hur mycket folk det bor den här världen.
Men nog kan killar vara stökigare och ta mer plats. När min yngsta dotter gick i 3:e klass började man med stora klasser på 30 elever som sedan delades upp i färggrupper. Den årskullen hade mer än dubbelt med killar än tjejer. När alla träffades för samling så blev flickorna stoppklossar mellan grabbrna. Vilken idioti.
Men nu när jag vet varför jag är så obalanserad så.... ja, vad ska jag göra då? Och vad ska folk göra med liknande undersökningar. Försöka odla fram fler flickor, eller? Dom kan ju vara bra att ha ibland di däringa pojkarna....

6 kommentarer:

Lokesson sa...

Jag är nummer fyra i en syskonskara som består av fem pojkar (inga flickor).
Det är kanske inte konstigt att jag blev som jag blev. ;-)

Baronessan sa...

Lokesson: Nä, hur känns det?

Lokesson sa...

Det var faktiskt inte alls så illa som det kanske låter.
Jag fick kanske lite "lösare tyglar" än vad de flesta av mina jämnåriga hade, men det innebar också en frihet som jag (oftast) var kapabel att hantera.
I vuxen ålder finns det bara fördelar med att ha fyra syskon, och nu har det kanske ingen större betydelse att de råkar vara pojkar/män allihop.

Baronessan sa...

Hade du varit tjej mitt i den skocken så kanske det hade varit annorlunda :)

Laila sa...

Den där undersökningen - gällde det oavsett om man var flicka med systrar, eller pojke med systrar? Undrar vetgirig vän av ordning.
F ö går det väl att lösa med lite fosterdiagnostik. Lätt som en plätt. :-)

Baronessan sa...

Laila: Ingen aning. Det var nog blandat tror jag.