fredag 17 april 2009

Tupp på besök efter påsk

Idag hade jag besök i min trädgård av en fasantupp för allra första gången. Jag for naturligtvis upp efter kameran och försökte smyga mig ut på glasverandan. Dom ser inte ut att ha mycket till öron men nog fan hörde han mig. Eller så hade han bara bestämt sig för att min trädgård inte var något vidare. Tyckte väl inte att mina odlarmödor var mycket att hänga i granen. Han vankade ut mot ängen intill och jag förflyttade mig en bit för att kunna ta en bild från håll. Då fick han för sig att han skulle ner och kolla i diket. Inte kunde jag se honom där. Sen när han kom upp igen så hakade det upp sig med kameran och när jag fått ordning på den igen så satte han - likt Hjulben - en jäkla fart över åkern upp mot skogen. Jag funderade på att öppna fönstret och skrika "spring inte när du har vingar, dumhuvé" men jag ångrade mig. Vad vet jag om att flyga förresten - det kanske är etter jävligare än att springa

8 kommentarer:

synne sa...

Vilken taskig en...
Han borde ju väntat tills du fått ordning på kameran...
Varför han inte flög?
Tja, han ville väl ligga lågt i terrängen...
Nu ska jag ha frukost.
Kramen Synne.

synne sa...

Glömde....
Jo det är kyrkan med tornet. Har inte tänk på hur den ser ut. Nästa gång vi far ner till Brandval ska jag kika på hur den ser ut från andra hållet.
Klems Synne.

Baronessan sa...

Synne: Men... vad är det då till höger?

pappa B sa...

Det var en fasan till tupp *s*. Kan se dig fladdrandes ut för att ta bilden med stort B
Nu har du väl fått lite info om Budapest min vän. Hoppas att du och gubben får det riktigt fint
kram

Bitten sa...

Fasaner är ena opålitliga djur. En gång gick en fasan över vägen och bestämde sig helt plötsligt för att flyga rakt in i sidobackspegeln på bilen så glaset sprack. Fasanen trippade sedan vidare som om ingenting hänt, men det blev väldans dyrt att köpa nytt spegelglas.

Baronessan sa...

Pappa B: Alldeles förträffligt bra! Man tackar så hjärtligt.

Baronessan sa...

Bitten: vilken upplevelse! Och någon kamera hade du väl inte med förståss? Dom tycks vara hårdhudade dom där.

Laila sa...

Öron? Är det inte de där stora blå fläckarna de har på sidorna av skulten?