måndag 25 maj 2009

Kärleksakt i rabatten...

...hade dessa två vinbergssnäckor. Dom är nu döpta till Sven-Greta och Lisa-Sture eftersom dom är hermafroditer. Ska kolla imorgon om dom ligger kvar och gosar sig eller om dom har "stuckit" iväg. Är väl ingen risk att jag ser någon skillnad på dom två. Eller det hundratalet av andra snäckor som hälsar på hos mig. Kanske ska roa mig med att måla ett rött kors på någon och se vart den rör sig.

Kolla en vinbergssnäcka i vitögat är tydligen ingen idé. Det verkar inte finnas något vitöga. Tur att dom är små. Tänk er en snigel i storlek med en häst komma hasandes uppför dikeskanten.

6 kommentarer:

Laila sa...

Aaargh! En bekant till mig har en förhållandevis naturtrogen prydnadssnäcka i sten i sin trädgård i storleken pudel och det räcker mer än väl ska jag säga!
Fast jag har inget emot dem när de är sådär små... Så länge de inte kommer i tusental och käkar upp allt man planterat...
Fast där är väl ändå de bruna mördarsniglarna värst. :-)

synne sa...

Du skulle bli naturfotograf du.
Häftiga bilder av deras sexliv.

Har sniglar ögon?
Har aldrig varit så nära så jag kunnat se efter.
Fina bilder iallafall.
Kramen Synne.

Baronessan sa...

Laila: Stor som en pudel? Urk! Jag odlar inga grönsaker så dom har inte så mycket att förstöra hos mig. Tycker mest att det är otäckt när de ligger överallt så att man trampar på dom. Ryyyyyys.

Baronessan sa...

Synne: Jodå, dom har ögon. Den lilla svarta pricken längst ut på de längsta spröten. Om dom ser så bra vet jag inte men de har ju inte någon brådska genom livet så dom behöver inte se sig så noga för.

Shirouz sa...

Tänk, jag har inga sniglar, mer än pyttepyttesmå sådana som jag går och bär till åkern när jag får syn på dem.
Och, vilka fina bilder! :)

Roland sa...

Titta och läs på www.patroklos.blogg.se
om ett annat par av vinbergssnäckor som kurtiserar