måndag 11 maj 2009

Katt-tvätt, ett ord som måste avstavas

Håll med om att det är ganska mysigt med sommarregn. Just nu strilar det ner över spenaten hos mig. Då slipper man t ex tvätta fönster. Olja trappen går inte heller. Eller måla utemöbler. Istället kan man njuta av hur trevligt det låter när regnet slår mot rutan.
Vad som inte är så trevligt är när katterna kommer in pissdränkta med lera under fötterna. Jag funderar på att bygga en liten tvätt, liknande en biltvätt, i kattluckan. (Katt-tvätt är ett sånt där ord som måste avstavas annars blir det kattvätt. Då undrar folk, va´ fan är katt-vätt för något?) Kan ni tänka er. Ut går en vanlig katt, in kommer en nytvättad och uppfluffad sak. Jo, naturligtvis ska det sista momentet vara torrblåsning. Kommer ju att ta ett tag innan katten kommer in, men vem har bråttom. Detta kommer även att göra att katterna inte springer ut och in hela tiden. Dom kommer in först när dom är riktigt vansinnigt hungriga. Eller så kommer dom inte att gå ut alls utan stannar inne och skiter i soffan istället. Hm, ingen bra idé kanske.

5 kommentarer:

Laila sa...

En himla käck idé faktiskt! Snöade särskilt in på det där med "uppfluffad"... :-)

Fast "sommarregn"? Sådant där ljummet, stilla strilande? Jag vet inte, kanske är det det som ni har haft. Här har det mera varit höstrusk - med tillhörande snålblåst och regn på tvären och inte det minsta sommarlikt i temperaturen. Men nu verkar det ha lugnat sig lite för ett tag.

Bitten sa...

Du kan väl meddela mig om du provar. ;-D

Baronessan sa...

Laila: Nä, det är ju inget sånt där stilla barnsommarregn direkt men på min glasveranda spelar det ingen roll.

Baronessan sa...

Bitten: Jodå, i så fall kommer bilder!

stella sweden sa...

..i mitt förra plejs fångade jag in kissmonstrena o torkade deras tassar under höggljudda protester...numer har de en trappuppgång U lera av sig i...men det låter som en såååå kreativ idé att jag tror den kom till INNAN du ruskade huvet rent när du vaknade!
Juhupp!