måndag 15 juni 2009

Iskallt i ledningar och tår

Jag fryyy-y-y-y-yser! När jag promenerade omkring i huset på förmiddagen lät det som om jag hade träskor på mig. Så var inte fallet. Det var mina frostskadade fötter. Som isklumpar dunsade de mot trägolven. Dusch, tänkte jag. En vaaaaarm, låååååång dusch, för att tina upp. Satte på vattnet, väntade, väntade, väntade. Inget varmvatten! Kollade på värmepannan. Den stod i frånläge. Men vadnudåförhelvetejag fryserihjäl. Ringde Gubbe. Svarade inte. Svor några heta ramsor och fick upp graderna något i kroppen. Ringde igen. "Vi har inget varmvatten". Gubbe: "oj då, jag stängde av när jag monterade bort elementet". Morrade inom mig och sa "okej, då vet jag, då sätter jag på pannan igen".
Gubbe renoverar i hallen och därför måste elementet bort. Då måste man stänga av vattnet. Så fick man klampa omkring iskall. Jag kokade upp vatten i vattenkokaren för att kunna tvätta av sig värsta skiten. Precis som på den gamla "goda" tiden.

Nu har jag kollat in SMHI och imorgon kommer det värme och sol. Och fan ta dom om dom har fel nu. Då skickar jag en brevbomb!

6 kommentarer:

Bitten sa...

Håller med om att det är kallt. Vi har stått ute i iskallt regn och rensat ogräs, och blivit avkylda för det blir svettigt under regnkläder. Nu är mina händer iskalla så jag knappt kan skriva detta. Om det inte blir sol snart så köper jag mig en solresa till sydligare trakter bara för att tina upp.

Annika sa...

Lite nöjd över att fler skäller på gubben.
Iaf lite lite. :-)

Baronessan sa...

Bitten: Jag hänger på!

Baronessan sa...

Annika: Jodå, det händer :)

Shirouz sa...

*funderar för sig själv*Undrar om jag vågar säga att jag hade sol nästan hela eftermiddagen och satt och gonade mig på baksidan av torpet. Nej. Jag nämner nog inte det.. :)
För övrigt, ack, vad jag garvade när jag läste om fötterna som lät som de hade träskor på sig, herrejösses så skojigt beskrivet!
Hoppas du har sol idag dock :)

synne sa...

Hoppas dina fötter har tinat upp nu.
Det är inte skönt att frysa om fötterna. Man blir kall i hela kroppen då ju....
Vi har ingen värme heller. Men vi har varmvatten iallafall, det är jag glad för. Har dusjat och tvättat håret i ISKALLT vatten ett par gånger. DET gör jag aldrig om!
Sola sken hele dan igår. Det var skönt. Ser den faktiskt idag med. Men om den stannar sen......