torsdag 18 juni 2009

Ståtlig och alldeles underbar

Vet ni vad jag tycker om att måla? Om måla tycker jag inte. Man blir ju liksom aldrig färdig. Nu har jag trots detta lyckats måla våran trädgårdsgrupp. Snygg va? Måla och måla förresten. Mest har jag kladdat på. Ni får ingen närbild. Gubbe körde högtryck på den (mitt förslag) vilket gjorde att inte enbart färgen lossnade utan även träflisor. Gruppen köpte vi billigt 1990 och den har hängt med. Det bästa med den är att den är så lätt. Man kan flytta omkring den hur som helst. Ni ser väl kompisen som sitter till vänster?

Kompisen Frazze och kompisen Gösta är med i trädgården och när jag gick runt huset så hängde dom med. Väntade sig en skogspromenad förståss. "Okej då" sa jag, "vänta här medan jag sätter på mig bättre skor". Och visst satt dom och väntade när jag kom ut.

Frazze och Gösta trivdes i skogen som vanligt, men Frazze blev trött och måste lägga sig och vila lite. Sen gnällde han lite när jag gick för fort. Men jag sa åt honom: "tjatar du på att gå i skogen så får du minsann orka gå också". Väl hemma slocknade han i soffan!

Dagen efter satt jag ute och pratade i telefonen. Då kommer Frazze. Går fram till vattentunnan, sträcker sig upp och sätter framtassarna på tunnans kant och sen går han med baktassarna upp tills han stod vinglande på kanten. Han stod med framfötterna utanför bakfötterna och vinglade. Sen böjde han sig fram och drack vatten! Tyvärr hann jag inte hämta kameran innan han hade tråcklat sig ur sin ställning. Jag fick i alla fall denna bild där dryga 8 kilo Frazze står längs med kanten. Han ser ut att tänka: va´ e´re med det då?

Det finns dom som använder t-ordet på Frazze. (t-j-o-c-k). Vi säger inte såna fula ord här hemma! Svära går bra, men där går gränsen. Till dom som säger så brukar jag svara: "Tävla med Frazze om vem av er som kommer först upp i päronträdet". Ingen brukar anta den utmaningen. Nästa gång ska jag säga till dom att balansera på kanten på tunnan. Frazze är enbart kraftig, snygg, ståtlig och alldeles underbar! Sen har han en tigermage, men vem säger t-ordet till en tiger?

6 kommentarer:

Tantaluran sa...

Tjocka djur å annat folk behövs!

Glad/regnig/sillig midsommar på dig!

Baronessan sa...

Tantaluran: Jo men. Men du får ju inte använda t-ordet!
Glad midsommar på dig med!

Laila sa...

Snygga trädgårdsmöbler och härliga promenadkatter! Ja det finns ingenting som går upp mot regnvatten för en katt! Blev särskilt imponerad av den fina speglingen i vatten tunnan, samt den solbelysta kanten på densamma. Verkligen snygg effekt!

Vadå hängmage, det är sånt som katter HAR. Morris har en likadan och det hör till. Något ska man väl ha att ta i? :-)

Baronessan sa...

Laila: Visst blev det en riktigt bra bild! Fram för fler hängmagar!

synne sa...

Frazze är en stilig katt. Den som påstår något annat ljuger dom.
Jag kan säga att med den vikten omräknat på mig då förstås, med den magen så hade jag inte velat balansera på kanten.
För det första hade den inte hållit. Eller så hade jag ramlat i. Då hade jag dessutom fastnat i tunnan, den hade spruckit och vattnet runnit ut över dina nymålade trädgårdsmöbler.
Och då hade du fått målat om dom på nytt igen...
Så jag ska låta bli att gå balans på din vattentunna.

Kram Synne.

Shirouz sa...

Härliga bilder, Frazze är välväxt, inte alls t-ordet, absolut inte! Jag log här när jag såg bilden på när han tog igen sig, precis så ligger Asta Katt också när hon är nöjd med livet.
Glad midsommar i efterskott! :)