måndag 31 augusti 2009

Och den långa, fjälliga svansen...

På väg i bilen, och på vår lilla väg låg en stor, fin snok. Jag läste att en snok kan bli 140 cm lång och den här var nog åt det hållet. Den låg först helst stilla på vägen men började sen slingra sig långsamt och konstigt med gapande mun. Eftersom jag hade kameran med mig hoppade jag ur bilen och fotade. Såg efter ett tag att ormen var lite blodig på "svansen". När jag sedan tittade på bilderna hemma såg jag att den var blodig på flera ställen. Troligen har någon idiot kört på ormen, säkert med flit! Folk är så vansinnigt ormrädda och kör över allt som är slangliknande i tron att det är en huggorm. Stackars, stackars ormen långe. Undrar vart den blev av. Även om jag kan tycka att det är lite läskigt med ormar så var jag ändå glad att äntligen få se en sån stor och fin orm på nära håll.
Snok Snok

9 kommentarer:

Bitten sa...

Vi såg också en snok som ringlade över vägen i går, men den försvann innan vi ens hunnit stanna och ännu mindre fått upp kameran.

Annika sa...

Har inte sett så många ormar i mitt liv.
Om jag skall tänka till så minns jag bara en.
Den simmade förbi mig i en liten tjärn/sjö de kallade för Plåten.
Finns det ngt som heter vattensnok??
Kan ha varit en sådan isf.

Ha det gott!!

*funderar..140 cm...nästan som undertecknad då*

Shirouz sa...

Jag hoppas snoken klarade sig och inte var för svårt skadad. Folk som kör över ormar med flit har jag ingen pardon med, dem hoppas jag drabbas av instant karma.

Baronessan sa...

Bitten: Då var den nog frisk och kry i alla fall :)

Baronessan sa...

Annika: Tror att vattensnok är en vanlig snok i vatten. Tror inte att jag skulle vilja simma med dom.

Baronessan sa...

Shirouz: Jo, men du vet hur det är... Folk flyttar ut på landet och ska sedan plötsligt skjuta rådjur som äter i landen, skjuta skator som stör på morgnarna och döda snokar som man tror är huggorm. Folk är konstiga!

Laila sa...

Hoppas den stackars snoken inte var alltför svårt skadad. Även OM det hade varit en huggorm, så har jag ingen förståelse för folk som vill döda den för det, men man hör ofta det: "Jag skiter i att man inte får, om jag får chansen så dödar jag en huggorm direkt!" Varför då???! Är det verkligen meningen att man utan vidare ska döda allt som kan vara presumtivt farligt för en? (Eller som stör morgonvilan.)
Då kan man ju absolut döda människor också.

Baronessan sa...

Laila: Dessutom är ju inte huggormsbett livsfarligt. Om man nu inte är superallergisk eller sjuk på nåt sätt då men då kanske man ska hålla sig ifrån ormområden.

winnerhorse sa...

men, men hur kan man göra så? Stackars snok, alldeles blodig. Med gapande mun dessutom, nä, hoppas den inte led.