torsdag 8 oktober 2009

Cykel på näsan

Igår var det besök hos optikern. Alltid lika skojigt. Särskilt när det ska betalas. Gubbe var med också för första gången. Hans armar räcker inte till längre för att läsa. Men det är inget synd om honom. Han ska bara ha läsglasögon. Värre då för en annan som har fel på både lång- och närseende samt brytningsfel. Alla tre hade försämrats. Kanske för att jag är slarvig med att använda mia glasögon, för det kan väl inte ha med åldern att göra? Ett par nya progressiva alltså. Det värsta är ju naturligtvis priset men det som nästan är lika jävligt är att prova ut nya bågar. Gick dock ganska bra denna gång eftersom jag hade en glad, allert, rolig tjej som hjälpte till. Nästa gång satsar jag på en blindkäpp. Det måste ju bli klart billigare för den måste ju inte kollas upp med jämna mellanrum. Men det blir nog dyrt om man ska ha ledarhund så det jämnar nog ut sig. Men alltså - cykel på näsan - hur kul är det? Bättre då med cykel på köpet. Varför har dom inte det hos optikern?
För övrigt är jag trött som en bäver. Inatt blev det bara tre timmars sömn. Nu har jag varit hos farbror doktorn och hämtat ut lite piller. Bland annat sömnpiller så är ni inte snälla med mig nu så tar jag hela burken.
Katterna är som iglar på mig. Så fort jag sätter ner baken någonstans så är antingen Gusten eller Frazze där och ska helst sitta på näsan på mig. Jag har svårt att knuffa bort dom men ibland är man faktiskt tvungen. Gösta däremot kräver mest mat. Sen sover han i sängen på natten. Det kan ju i och för sig vara ett aber när man har sömnproblem och sen blir inklämd mellan katt och husse. Man behöver inte frysa i alla fall. Just nu när jag skriver så ligger Frazze alldeles intill och nu kom Gusten och trycker huvudet mot mig och vill ha uppmärksamhet. Lika bra att lägga ner skriveriet antar jag. Nu ligger han halvvägs över tangentbordet och slickar på mina händer. Det blir lite besvärligt att skriva när han ligger på högerarmennnnnnnnnn

11 kommentarer:

oumberligating sa...

Men Kära Baronessan! varför kom du inte in till mig igår på Oumberliga om du hade svårt att sova..........hmm...just det du hämtade ut burken igår, sov gott hoppas jag!
Uppriktigt sagt, jag ska vara snäll emot dig, det vet du företen att jag är som nästan pajade min dator för att skapa en fin hunkoja till dig (fick något djävla virus när jag laddade hem programmet)
Kemisk sömn är inget bra, jag är pillrantst jag lovar, har ju matat Lilla Frun nu i 15 år plus mina tre egna år med svår neuroborrelia, jag är övertygad om att man sover dåligt när man är "uttråkad" egentligen eller riktigt orolig av något.
Ja, nu är jag ingen "cyberpsykolog", väck mig när du har tråkigt så bloggar vi lite och tröttar ut varandra!
kram ifrån Peter!

Tantaluran sa...

Ser för mig oss om 25 år - träff med Dameklubben - och alla sprattlar omkring med vita käppar! :-)

Baronessan sa...

Peter: Jo, jag vet att du är snäll :)
Det där med sömnpillren tas vääääääldigt sporadiskt. Det är när jag emellanåt blir totalt uttröttad och bara måste få sova. Men jag vaknar ändå, men får ändå en bättre sömn. Sen kan det gå en månad eller två innan nästa piller.
Det där med sömn... jag har provat allt och har inte sovit en hel natt på säkert 20 år (eller 25 blir det väl, började någon gång med yngsta dotterns nattliga terror). Men visst kan vi tjattra iväg under nattliga timmar :)

Baronessan sa...

Tantaluran: Ja, ha, ha, men nog fan sprattlar vi! :)

Shirouz sa...

Hoppas du sov gott i natt, det är aldrig lätt med katter i sängen, höll jag på att skriva, men jag hade glömt hur det är att ha en kattunge som kontinuerligt sparkar, boxar, biter och flinar en rätt upp i ansiktet och sedan ramlar ihop i en hög och spinner. Alla protester blir på något sätt så lama, så varje natt är jag numera professionell boxboll åt den lille..

synne sa...

Tjenare på dig.
Cykel på näsan har jag med. Men det är ganska bra faktiskt. Man ser mycket bättre (ut) hihi....

Fick mina glasögon av hjälpmedelcentralen här i Hedmark. Det är jag glad för. Fick ändå betala 2500 själv iallafall.
Men det gick bra.

Nu ska jag fortsätta att packa och fixa till söndagens resa.
Ha en fin helg nu du.
Kramen Synne.

Daniel sa...

Vill komma å busa me er å kissorna!!

Baronessan sa...

Shirouz: ha, ha, ja dom kan reta en till vansinne men ändå är det 100% kärlek!

Baronessan sa...

Synne: Hjälpmedelscentralen - kan dom ge mig ett bidrag också!? Det är inte klokt att man ska betala så mycket för något man inte rår för. Bättre att vara döv för du behöver inte köpa hörapparat själv. Men det kanske dom har ändrat på nu förresten...

Baronessan sa...

Daniel: Jo minsann - det är många som står på kö för just det... men kom du vännen ;-)

Laila sa...

Ja se katter... Min Morris är rätt OK, han ligger antingen själv nånstans, eller bredvid eller ibland i knäet, och då ligger han still.
Katzy däremot... har försökt tusen ggr att säga henne att katter antas vara självständiga djur...
Går jag in i datorrummet o drar ut stolen, så tar det två röda innan hon sitter där! Hon kommer uppstudsande var jag än slår mig ner och alltså ibland t om innan jag satt mig. Sedan ska hon STÅ i knäet!! Och gå runt runt. Hela tiden. Om hon efter en evighet fått lagt sig ner o man råkar nudda henne nånstans, så flyger hon upp, och det där trampandet börjar igen! :-)