torsdag 1 oktober 2009

Jag vill bo i en svamp...

För länge sedan fick jag tag i en receptbok med enbart soppor i en affär. Som utgivare står Mejerierna. Denna bok har jag använt otroligt mycket. En av de mer smaskiga sopporna som finns där är Järmästarsoppa. Denna passar ju alldeles utmärkt att dela med sig av nu i dessa trattkantarelltider. Som vanligt får man improvisera lite ifall man inte har Madeira hemma eller om man inte har några renben att koka buljong på.
Själv har jag trattkantareller på tork i köket. Eftersom jag böt ut ugnen för ett tag sedan så kan jag inte torka som jag gjort förr. Då kunde man sätta på ugnen på ett lågt gradantal och ha luckan öppen. Denna nya fina moderna jävla ugn som jag har nu tillåter inte någon öppen lucka för då stänger den av. Enligt instruktionsboken så ska det fungera ändå med 50 grader och sex timmar. Den tiden har nu gått och nu ligger det drypande svampar på tidningspapper i mitt kök. Gör ett nytt försök med ugnen imorgon när tidningen har sugit ut allt vatten. Undrar om det blir någon smak kvar? Jag kanske ska ta och göra en soppa på UNT-tidningen istället.

4 kommentarer:

Moster Ma sa...

Den soppboken har jag kvar- fisksoppan var görgod!!!
Har Du värmeslingor i badrumsgolvet?
Perfekt att torka svamp på!

Boman sa...

Inte för att du bad om råd, men...Strunta i ugnen, sprid ut svampen på tyg som du spänner ut över något, istället för tidningar. Har du en fläkt hemma så kör den några timmar i närheten av svampen. Trycksvärtan är inte nyttig.

Baronessan sa...

Moster Ma: Tack för tipset men... tyvärr, inga slingor.

Baronessan sa...

Boman: Ja, du menar typ torkolla. Ja, det får väl bli något sånt i framtiden men nu var jag envis eftersom det stod i ugnsboken att man skulle kunna torka svamp. Sen la jag hushållspapper över tidningarna för att undvika trycksvärtan.