torsdag 12 november 2009

Parkeringsplatser - det är väl onödigt

Alltså, ursäkta en annan som kommer från skogen. Är det något speciellt som händer på sjukhusen nu för tiden? Det måste ju minst vara hemlig spritförsäljning i källarvalven så jävla fullt som det är på parkeringsplatserna. Har ju besökt min ömma moder på Karolinska och man får åka så lååååångt ner i parkeringshuset så man börjar känna kinesmat i näsborrarna. Då, där, längst in i en liten jävla trång vrå hittar man en parkering. I bästa fall.
Nu har modern flyttats till Löwenströmska. Där finns en halv åker full av parkeringsplatser. I nästan alla parkeringsrutor står en bil. Alltså Löwenströmska ligger typ i skogen. Ingen plats man parkerar på för att sedan strosa iväg och shoppa direkt. Funderar på att såga av mig ena benet så jag kan få handikappparkering (jo, det stavas med 3 p). Är det så mycket personal som fyller upp parkeringarna eller? För när man kommer in på sjukhuset så ser man just inte särskilt många besökare. Dom flesta som springer fram och tillbaka eller åker hiss upp och ner har rockar på sig. Eller är det kanske ett kamouflage för någon hemligt massageinstitut?
Nästa gång tar jag motorcykeln. Nä, visst fan - jag har ju ingen. Och inget körkort på en sån heller, men det är ju av underordnad betydelse. Men jag vet varför det är så dåligt med parkeringsplatser. Det är för att man ska kunna ge oss så mycket p-böter som möjligt!
Modern har i vilket fall piggat på sig betydligt de två senaste dagarna. Ser faktiskt inte helt dödssjuk ut längre. Dagens kommentar var "Jaha, nu ska man ligga här ett tag, tills man har lärt sig stå på benen igen".
Imorgon far jag och Gubbe till Korsberga för att gratulera den åldrande brodern som fyller 50 i dagarna. Firad har han redan blivit men vi ska åka dit och se om han kan klämma fram några nya rynkor till den stora dagen. Där - i de småländska skogarna - finns det i alla fall gott om parkeringsplatser! Fredagen den 13:e är det också.....

5 kommentarer:

 1. Men inte är väl du skrockfull???

  SvaraRadera
 2. Tack för (som vanligt) god underhållning! Idag rekommenderar jag mina läsare att parkera enligt dina anvisningar :D

  SvaraRadera
 3. Gott att höra att hon håller på och kryar på sig, din moder :)

  SvaraRadera
 4. Intressant och alldeles riktig iaktagelse och faktiskt är det som du säger, det är personalen som snor de flesta platseran i och kring Stockholms Sjukhus, har via ett handikappförbund kontrollerat saken, ett jätte problem, sedan när man kommer ut så har man dessutom oftast fått böter, då kontrollen av parkeringsplatserna nästan uteslutande gått till bolag som endast lever på P-böterna då sjukhusen inte själva vill hantera frågan! Trist men sant, så såga av dig benet, så löser det sig!
  Kram och trevlig helg ifrån Peter!

  SvaraRadera
 5. Vilken tur att modern börjar bli bättre! Löfwnströmska gillar jag! (Slaktade tummen för en närmare sex år sedan blev sju stygn utan bedövning! Jodå, bedövning fick jag, ett par sprutor men den tog inte helt "det kan bli så" sa de och då sa jag "Sy föri%#"!e och då gjorde de det! Orkade inte sitta där och vänta haha)
  Ett till ord som stavas med tre lika konsonanter är bussstation!

  SvaraRadera