torsdag 10 december 2009

Många kockar i soppan

Konstaterar att kocken Morberg kommit på att han har hår. Han har gjort en kinesknut. Inte en dag för tidigt. Idag har han dessutom slips på sig! Jag vet inte om det är för att han tidigare var ute och sköt änderna till middagen. Man kanske ska ha slips då. Gubbe konstaterar sedan storögt att en av gästerna är en bekant till Gubbe. Traderapolare kan man säga. Kul grej.
Igår tittade jag på Jamie Oliver och konstaterade att hans tunga blivit ännu större. Hur går det till? Han gjorde en semifreddo som för min del skulle ha tagit ett par dagar att göra men som jag lätt kunde smacka i mig på fem röda. Tror att det får vara.
Sen tittar vi emellanåt på "halv 8 hos mig". Det programmet skulle inte vara mycket värt utan Helge Skoog. Hans kommentarer är helt underbara, så bara därför tittar vi. Ibland.
Vad har vi mer... Nigella, Tina, Niklas, Paolo och ett 50-tal till säkert. Jag känner nästan att jag inte behöver laga mat längre. Det är bara att titta på TV så blir man mätt.
Vem behöver mat förresten när det finns så mycket kärlek och omtänksamhet i världen.

11 kommentarer:

Nadja, Lillen och Lillens pappa sa...

Ha ha ha :D
Jo, vad mycket matprogram det finns att se på! I bland ser vi på Gordon Ramsey, jag gillar också halv 8 men jag kommer alltid i håg det för sent, ibästa fall får man se eftertexterna...
Kan du inte länka till ditt Nigella inlägg, hittar det inte men jag kanske är för trött, sonen väckte mig tiiidigt....

Tantaluran sa...

Kärleken ja, den behöver ALLA

Baronessan sa...

Nadja: Menar du det jag skrev om för evigheter sen? Ska kolla om jag hittar det.

Baronessan sa...

Tantaluran: Vissa mer än andra.

Red sa...

Jag har tidigare ondgjort mig över Per M.s slavsiga beteende vid grytorna. Fingrar i såsen, slicka, stryka handen genom flottigt hår, säckig ylletröja ... usch! Så, om han rättat till en del av allt detta är det ett enormt framsteg.
Ha en bra helg!

Jenny sa...

Vaddå mätt efter matlagningsprogram. Sällan är jag hungrigare än när jag tittar på när folk lagar mat. Och du vet ju hur hungrig jag är. Peace and Love!

Baronessan sa...

Red: Jo, han är lite slafsig :)

Baronessan sa...

Jenny: Ja, det är nog sant. Jag ljög nog lite där. Men du vet ju vilken inbiten lögnare jag är ;)
Nog är du hungrig alltid men det syns ju inte - orättvist!

Baronessan sa...

Nadja: Jag lyckades inte heller hitta det inlägget. Trots att jag lagt in en sökning på sidan.
Att du kom ihåg det??!!

Shirouz sa...

Jamie Olivers tunga? Har den blivit större? Jag satt igår och såg julspecialen och jag såg ingen tunga alls... Fasen, nu kommr jag aldrig mer att kunna se på Jamie utan att försöka syna honom ända ner till gomseglet...
Morberg gillar jag, men tycker han är lite för tyglad nu för tiden, det var andra bullar när han skar sig i fingrarna och for omkring som en speedad variant av den svenske kocken i Mupparna.

Däremot får han gärna tygla håret, det är inget kul med hår i maten.
Nigella såg jag också igår, men kan aldrig koncentrera mig för jag irriterar mig så dant på leendet hon har hela tiden, jag förstår att mat gör en glad men det där leendet ser inte ut att vara på riktigt.

Nadja, Lillen och Lillens pappa sa...

Klart jag kommer i håg ditt inlägg om Nigella! Jag skrattade ju så jag tjöt! och kan fortfarande fnissa åt det när jag tittar i hennes kokböcker som jag har hemma!