onsdag 27 maj 2009

Ännu en dag i paradiset

Vilken underbar dag! Man behöver inte vattna eller klippa gräset - det regnar. Man behöver inte bekymra sig över att det blir för mycket äpplen eller fler maskrosor - allt blåser åt helvete i halvstormen (läs kraftig vind). Det - mina vänner - är positivt tänkande. För övrigt funderar jag på att ta en tur till Ikea. Det blir Uppsala och där har man ju nu byggt ett nytt sjujävlars mammontempel. Man kanske ska ta med sig ett snörnystan och fästa vid ingången så man hittar ut igen. En gång när jag var på Ikea i Barkarby så gick en man fram och tillbaka, ut och in och såg helt förvirrad ut. Trodde att han letade efter sitt sällskap, men så var inte fallet. Till slut gick han fram till en anställd och frågade - högt och tydligt med desperation i rösten - hur kommer man ut härifrån? Jag log. Och förstod honom. Så om vi inte hörs på länge så vet ni att jag har gått vilse...

måndag 25 maj 2009

Kärleksakt i rabatten...

...hade dessa två vinbergssnäckor. Dom är nu döpta till Sven-Greta och Lisa-Sture eftersom dom är hermafroditer. Ska kolla imorgon om dom ligger kvar och gosar sig eller om dom har "stuckit" iväg. Är väl ingen risk att jag ser någon skillnad på dom två. Eller det hundratalet av andra snäckor som hälsar på hos mig. Kanske ska roa mig med att måla ett rött kors på någon och se vart den rör sig.

Kolla en vinbergssnäcka i vitögat är tydligen ingen idé. Det verkar inte finnas något vitöga. Tur att dom är små. Tänk er en snigel i storlek med en häst komma hasandes uppför dikeskanten.

torsdag 14 maj 2009

Jag har en stor, fin skrattpåse!

Har ni någon bästa sida? Utseendemässigt alltså. Jag fick ingen ordning på min lugg och plötsligt så ville den ligga åt det andra hållet efter femtiotvå år. Okej, tänkte jag och kollade i spegeln från sidan. Såg inte klok ut. Kollade från den andra sidan. Såg inte klok ut där heller. Nu hade ju inte det så mycket att göra med luggen utan det var liksom det där oformliga ansiktet under luggen som liksom var alldeles fel. Nu kan ju jag skylla en del på glasögonen som jag inte hade på mig. Jag har ju brytningsfel och jag vill tro att det blev något fel på brytningen där i spegeln. Men det som blicken mest fastnar på när man (jag) ser mig från sidan är det där kalkonhänget under hakan. Jag har inte kommit på något bra att göra med det än. (Ni vet, som med klockorna i gäddhänget). Men jag vet varför man har fått en påse. Det är för att man har skrattat så mycket i sina dar. Folk som inte skrattat har ingen sån skrattpåse utan bara surkinder, eller mungipor som hänger ner till bröstbenet. Det är inte lika snyggt som skrattpåse. Nåväl, nu kom jag ifrån ämnet - från sidan. Jag har verkligen ingen snyggsida. Eller någon sida som är bättre än den andra. Men jag ska be Gubbe ta ett par sidokort på mig så jag får se ordentligt men det blir inte förrän till lördagen så man kan stärka sig med något samtidigt. Men helt klart så är jag snyggast framifrån - SKITSNYGG!

tisdag 12 maj 2009

Det ska vara enkelt att gå ut...

Jag är på jakt efter skor. Det kan ju bli vissa svårigheter för mig som inte gillar att handla. Det är ju inte direkt så att skorna kommer förbi och knackar på dörren. För det första så lever jag på stor fot - 40 - så redan där faller en hel del bort. Sen har vi som ni kan se på bilden de olika varianterna av damskor som gäller just nu. Vingeljävlaklack som man behöver stödhjul till eller plattsula som har samma stötdämpning som en strumpa. Ingen av dom passar mig. Det jag behöver nu är en sko som man bara liksom kliver in i och så sitter den där som en smäck. Jag har ju ett par typ gympaskor som funkar bra men det ska ju snöras så förbannat och jag ids inte. Vore det inte så varmt så skulle jag gå i boots året runt.


Visserligen har nedanstående snörning men jag säger bara en sak - platåskor kom tillbaaaaaaaka!

måndag 11 maj 2009

Katt-tvätt, ett ord som måste avstavas

Håll med om att det är ganska mysigt med sommarregn. Just nu strilar det ner över spenaten hos mig. Då slipper man t ex tvätta fönster. Olja trappen går inte heller. Eller måla utemöbler. Istället kan man njuta av hur trevligt det låter när regnet slår mot rutan.
Vad som inte är så trevligt är när katterna kommer in pissdränkta med lera under fötterna. Jag funderar på att bygga en liten tvätt, liknande en biltvätt, i kattluckan. (Katt-tvätt är ett sånt där ord som måste avstavas annars blir det kattvätt. Då undrar folk, va´ fan är katt-vätt för något?) Kan ni tänka er. Ut går en vanlig katt, in kommer en nytvättad och uppfluffad sak. Jo, naturligtvis ska det sista momentet vara torrblåsning. Kommer ju att ta ett tag innan katten kommer in, men vem har bråttom. Detta kommer även att göra att katterna inte springer ut och in hela tiden. Dom kommer in först när dom är riktigt vansinnigt hungriga. Eller så kommer dom inte att gå ut alls utan stannar inne och skiter i soffan istället. Hm, ingen bra idé kanske.

lördag 9 maj 2009

Shoppa - okej då, men då får det gå fort!

Gissa vad.... Baronessan har varit på shoppingrunda! Iväg till ett sånt där stort köpcentrum som har alla affärer som man inte behöver. Det var inte igår. Få se nu när det var. Hm..... minns inte. Kan ha varit i december när det skulle köpas julklappar. Nu skulle det ju inte shoppas kläder heller utan presenter. Ett tvåårskalas och ett dop på gång. Men faktiskt orkade jag hitta ett par braxor också. Kors in the tak. Lurade in Gubbe i skoaffären (jodå, han var med! Till och med föreslog resan!!). Jag hittade inga skor men tjatade på Gubbe att köpa sig ett par vita loafers. Det ni. Fy fan vad han kommer att kunna gå omkring och glassa i dom i sommar.
Sen tillät vi oss en liten fikapaus och då, vid Gubbes påtår passade jag på att gå in på HM en sväng. Jag sa att han kunde läsa lite i min tidning jag hade köpt. "Är det en kvällstidning" frågade han. "Nä, Tara" svarade jag, varpå Gubbe utbrast "Nej, för helvete". Han ville minsann inte skämma ut sig med att titta i en kärringtidning medan han väntade. Nu behövde han ju inte vänta för jag var in, svepte runt och kom ut innan han hade druckit upp. Så är det när jag handlar. När vi går in i en butik så hinner jag springa runt ett varv och sen krockar jag på väg ut med Gubbe som inte ens hunnit in. Rena, rama joggingrundan och jag som inte ens joggar. Vi lyckades i alla fall köpa presenterna och det var ju huvudsaken. Sen for vi hem igen till korkeken...

fredag 8 maj 2009

Hår på ända

Apropå föregående inlägg. Kom att tänka på en kommentar som Petra Mede fällde i Melodifestivalen. Som jag ju bara skymtade förbi, men ändå. Några killar hade framfört sin trudelutt och hennes kommentar var: "Dessa karlar, hur skulle världen se ut utan dom? Inga krig och en massa tjocka lyckliga kvinnor". Nu vill jag bara tala om att fröken Mede inte tillhör mina favoriter men nu och då klämmer hon dit en femetta. Jävligt roligt sagt, men jag är inte så säker på att det där sista är rätt. Det behöver ju inte vara männen som tycker, om hur kvinnorna ser ut. Kvinnor har ju oftast fullt sjå att se på varandra och försöker bräcka varandra.
Jag vet kvinnor som aldrig i livet skulle gå ut och hämta posten utan att sminka sig först. Då undrar man hur man ser ut under spacklet.
Här i skogen kan man se ut hur man vill. Man kan ludda runt i sin morgonrock och låta håret stå på ända. Katterna hoppar till ibland när dom får se mig, men dom vänjer sig snart. Visserligen finns grannar alldeles intill men dom är vana. Dom har i och för sig lite mer problem än jag. Vissa ska pressa i solen för färgens skull och klädkontot är nog skyhögt för somliga. Men jag bryr mig inte under min korkek. Jag snyggar till mig när jag går på fest - det får räcka.
Men visst frågar jag min man ibland. Om håret t.ex. Vad svarar han? "Ser bra ut". Det svarar han hur det än ser ut. Men varför frågar jag? Han själv har ju inte ens något hår kvar. Lite ludd nedanför kepsen bara.
Jag och Gubbe ska skaffa nya glasögon..... Kanske ska vi låta bli.

Extremt äckligt

Ja, vad gillar ni min nya kylskåpsidol? Tror ni att hon får mig att sluta äta? Ingen risk! Troligen äter jag mer för att någonsin slippa se ut så där. Man får ju innerligt hoppas att bilden är fejkad. Undrar annars vad hon äter. Kanske filtrerat vatten på sin höjd. Ingen moffa-moffa i chipspåsen och ingen vinslurk heller.

Eller ska man se ut som nästa lilla pingla. Här kan man säga att det har brakat sta åt det motsatta hållet. Kärringen håller ju på att explodera av, ja, vad det nu kan vara som hon har fyllt upp sig med. Helium?

Eller är det en han? Vem vet? Tycks bli dyrt med behå och läppstift i alla fall. Varför ställer folk till sig på detta viset? Har någon man någon gång sagt att han vill ha två jättejättetuttar med en jättejättemun ovanpå. Enbart alltså?

Om någon man har sagt det.... lever han längre i så fall?