måndag 31 augusti 2009

Och den långa, fjälliga svansen...

På väg i bilen, och på vår lilla väg låg en stor, fin snok. Jag läste att en snok kan bli 140 cm lång och den här var nog åt det hållet. Den låg först helst stilla på vägen men började sen slingra sig långsamt och konstigt med gapande mun. Eftersom jag hade kameran med mig hoppade jag ur bilen och fotade. Såg efter ett tag att ormen var lite blodig på "svansen". När jag sedan tittade på bilderna hemma såg jag att den var blodig på flera ställen. Troligen har någon idiot kört på ormen, säkert med flit! Folk är så vansinnigt ormrädda och kör över allt som är slangliknande i tron att det är en huggorm. Stackars, stackars ormen långe. Undrar vart den blev av. Även om jag kan tycka att det är lite läskigt med ormar så var jag ändå glad att äntligen få se en sån stor och fin orm på nära håll.
Snok Snok

onsdag 26 augusti 2009

Denna dagen ett liv...

Vilken underbar födelsedag. Vaknar av att regnet står som spön i backen. Ja, men vad gör väl det. Inte ett smack. Gubbe hade ju i och för sig sagt att solen ska stråla resten av veckan men han är ju ingen meteorolog. Han känner inte ens i knäna när det ska åska.
Hur som hels så blev telefonen het av telefonsamtal från höger och vänster. Blir det värre ju äldre man blir? Det kanske är så att ju äldre man blir så ju mer förvånade blir folk över att man fortfarande lever så att de bara måste gratulera.
Hur som helst så funderade jag på att ligga i soffan hela dagen. Gick sedan över till att kolla på datorn och den visade sig helt oinresserad av att gå ut på internet. Nähä, så kan det vara när man bor i skogen. "Inget internet i skogen - ta istället en tur på krogen". Men hallå, det åskar ju inte ens. Hur kan lite regn skada mina ledningar? Nåja, jag bet ihop och bestämde mig istället för att möblera om i vardagsrummet. Ja, det är evigheter sedan nu. Jag släpade och drog och kånkade. Tog dessutom ur varenda gammalt jävla samlat glas ur våra "antika" glasskåp och diskade dessa eftersom de inte bestod av dryck utan av damm. Baxade över storteven till dess nya plats. Och hur blev jag belönad? Ingen mottagning! Ringde Gubbe och frågade om uttaget för antennen var urkopplad på detta ställe, men fick svar att icke så var fallet. Tappade helt intresset för Internetande, TV-tittande och möblerande och öppnade en flaska bubbel istället. Hade dock gott sällskap under hela tiden av Ella Fitzgerhald och Louis Armstrong som underhöll mig under mitt släpande och faktiskt fortfarande gör det! Härliga snubbar!!!
Som ni märker så kom internetet igång igång igen men shit! Här tänkte jag lägga in en länk med Ella och Luis men nu har mina tangenter fullständigt ballat ut. I give up!

måndag 24 augusti 2009

Äppel, päppel, pirum, parum...

Eftersom man INTE ska beskära äppelträd mitt i frukttiden så gjorde vi det i helgen. Detta träd växer så det knakar och har äpplen som är supergoda. Tyvärr så blir det något sorts angrepp på det så äpplena ruttnar i trädet! Därför fick jag nu för mig att rensa ur ordentligt så att det skulle bli luftigt. Halva trädet gick nog åt tror jag men vi blev nöjda med resultatet.

En hel del äpplen fick vi ta ner och här ser ni världens bästa äppelvakt. Våga er inte i närheten för då angriper Gösta katt!
Gösta Katt
Å nu blir man tvungen att göra nåt på alla äpplen också... hm, fan, mummel, stön.

onsdag 12 augusti 2009

Tandläkarbesök och blottare

När jag låg i tandläkarstolen idag, så for tankarna hit och dit. Plötsligt kom jag att tänka på blottare. Lite underligt kan man tycka men så var det i alla fall. Jag har råkat på ett par blottare i mina dagar. Jag blev inte skrämd någon av gångerna, bara full i skratt. Den första gången var när jag gick upp för trappan från en tågstation och en karl satt i sin bil med öppen dörr och gylf. Min första tanke var "vilken stor tumme han har". Men det var så klart inte tummen. Jag var mest fundersam på vad det är som gör att en karl sätter sig vid en tågstation och viftar med sin pilleville. Vi var ju ganska många som kom från tåget också men det kanske var det som gjorde det hela spännande. Andra gången var jag och min dåvarande make samt mina då små barn på väg ner till en badplats. Jag gick först och då klev han fram spritt språngande näck med sin enögda bacillspridare i handen. Jag tvärvände. Inte för att han stod där, utan för att mina barn inte skulle behöva se honom. När jag vände mig om igen var han spårlöst försvunnen.
Men nu - inte en blottare så långt ögat når. Har dom upphört eller visar dom sig inte för gamla kärringar? Eller är det kanske bara inte inne?
Tandläkarbesöket gjorde mig drygt 800 kronor fattigare. 30 minuters pillande och tandstensskrapande så var det klart. Men jag är så glad över att jag inte har några hål. I tänderna alltså. Får man hål så får man väl göra som farsan och använda sig av Plastic Padding.

måndag 10 augusti 2009

Rosdoft och spyflugor

Rosdoft - tung, söt. Tobaksplanta - sövande doft i kvällningen. Skogsdoft - fukt, mossa, svamp. Det var då det. Nu har vår kommun kommit på att vi ska hantera våra sopor lite bättre så vi har kompost-tunna och bränn-tunna. Komposttunnorna som kantar vår väg sprider en tung sopdoft över nejden i dessa heta dagar. Några som trivs är flugorna. När man öppnar locket för att lägga ner nästa påse så surrar det till och ett moln av vansinnigt feta spyflugor virvlar runt i tunnan. Jag bara väntar på när vi och våra grannar ska nedlägga kräftskal som ska stinka. Tunnan töms på fredagar varannan vecka. Alltså får man planera sin mathållning eller inskaffa gasmask. Fiskrens får man undvika till dagen innan sophämtning eller endast på kalla årstider. Kanske vegetarian på sommarhalvåret är grejen.
Tro nu inte att jag är emot detta för sophanteringen måste det absolut göras något åt men luktar gott gör det icke. Funderar på en egen "riktig" kompost men den lär väl lukta den också. Men feta fluglarver går väl fint att fiska på va?