onsdag 20 januari 2010

Livet är som en påse...

...tomt och innehållslöst om man inte fyller det med något. Så sa den gode Hasse Alfredsson i skepnad av Pastor Jansson i Gröna Hund. Man skulle fylla den med något... t.ex. karameller.

Men om man nu har en stor påse som är fylld, men inte med karameller, vad gör man då?
Kan man tömma påsen på något sätt? Kan man bara krama ihop den och kasta bort den? Eller ska man krafsa ur dom äckliga godisbitarna på botten och fylla på med nytt?
Eller om påsen går sönder och allt åker ur, hur gör man då? Köper en ny påse? Man kan ju i och för sig laga påsen med tejp, men det är inte säkert att det håller när man fyller på den.
Särskilt inte om någon sätter sig på den.

Nä, jag tror att det är säkrare att satsa på en hink istället. En robust sak med lock. Livet är som en hink - tom och innehållslös om man inte fyller den med något.
Själv ska jag fylla min hink med blommor och katter! Jag gör en liten lucka i hinken så katterna kan gå ut och in som dom själva vill givetvis. Man kan ju inte stänga in någon.

Blommor ja... dom blommor jag har stående på glasverandan har satt sina sista potatisar, bladat ut för sista gången, tagit sin sista slurk, ja, helt enkelt gett upp. Det bidde allt för kallt den här vintern trots element. Nu stod dom nog för nära fönstret också för att de skulle vara bra för dom. Kanske, kanske att det går att få liv i några. Får väl försöka med konstgjord andning.

3 kommentarer:

Moster Ma sa...

Det spirar och gror i hinken helt säkert...lite sol och lite kattskit gör gott!

Shirouz sa...

Jupp. Ny påse eller ny hink. Ut med de gamla otäcka karamellerna, de kan man ge till soporna med gott samvete. :)

Bajsugglan sa...

Ja lite Hasse Alfredsson är ju aldrig fel på söndagsförmiddagen! ..Hoppas det botar min bakfylla:)