lördag 2 januari 2010

Å så går ju då dagen...

Sliter mitt hår på detta nya år. För att göra något vettigt försöker jag föra över info från gammal dator till ny. Går sådär. Har mest problem med min fristående hårddisk. Den är kopplad via Firewire på den gamla datorn men jag har inget sådant installerat i den nya. Vill ju inte heller meka över det kortet innan jag är klar med den gamla. Kör därför med usb på den nya men se då vill inte hårddisken samarbeta. Bara ibland. Höll på att få hjärtinfarkt när datorn sa att hela hårddisken var tom. Detta visade sig dock vara felaktigt och bara något som den skojade till det med för att hålla mig vaken. Tack för det. Sen är det ju ett sprajtans nytt system i den nya också som naturligtvis är spretigare än det gamla. Nåja, man vänjer sig väl.
Har för övrigt varit till gamla mamsen och bytt värkplåster, stoppat i henne lite mat och hjälpt henne att duscha. Kanske ska börja jobba på hemvården. Har ju vanan inne. Roligt är det i alla fall att göra något för någon som blir glad för vad man gör och inte tar en för given - trots att man är dotter. Lilla mamman som aldrig bett om något i hela sitt liv utan klarat sig själv. Man får slåss med henne för att få ta hand om disken. Men nu är hon ju så dålig så jag brottar ner henne i sängen utan problem. Må hon få uppleva en vår till.
Fick besök idag av ena svärsonen som kom åkandes på skidor i djup snö. Han hade glömt sin mobil sedan dagen innan och såg en chans att få motionera. Blöt och kall var han men han skulle envist åka skidorna hem också - sådär kanske 7 kilometer. Jag tyckte han mer sprang i djup snö än åkte på skidorna. Det fanns ju inga spår här heller. Men jag tror att han kom hem för jag har inte hört annat.

12 kommentarer:

Emma sa...

hoppas det gick bra att föra över allt =)

Jenny sa...

Jodå, han kom hem. Och det gick nog snabbare hem än vad det gjorde till dig.

Synnøve. sa...

Hej Baronessan.
Skönt att se din signatur vet du.
Har saknat dig.

Ja våra björkar är vackra. Jag erkänner det.
Utan problem.
Du får komma över och se dom i verklligenheten.

Hoppas att allt gått rätt väg hos er nu. Såg att det var lite kaotiskt hemma hos er före jul.
Vad det än var så hoppas jag det ordnat sig nu.

Önskar av hela mitt hjärta att 2010 blir ett bra år för den enda baronessa jag känner.
Nyårskram på dig.
Synnöve.

Tant Brun sa...

Hej va kul, jag har hittat en ny blog som jag gillar, så då följer jag den då;))
Bibban

stella sweden sa...

Härligt U läsa dina fnurriga ord fyllda med sarkastisk U varm humor...men jag har int kommit sååå långt att jag lyckas brotta ner min gamle pappa än..han är envisare än TVÅ ljuvliga baronessor! ;)

Monkan sa...

"Disken tom", vilket skräckmeddelande! Rackarns dator att skrämmas då. Ooooh, jag borde ta och fixa lite backup.

Blixten på nya kameran är så oerhört mycket bättre än på gamla så än har jag inte känt behov av att använda den externa. Jag tror knappast de rear blixtar men du kan ju leta på olika säljställen. Skulle du hitta nån billig så se upp så att det inte är nån gammal modell bara. Den jag köpte heter Canon Speedlite 270EX (deras billigaste) och då finns det t.ex en föregångare (med snarlik beteckning antar jag) som bara kan skjuta rakt fram, medans min kan riktas uppåt.

Baronessan sa...

Emma: Nä, typ inte.

Baronessan sa...

Jenny: Lättare att hitta i gamla skidspår kanske :)

Baronessan sa...

Synnöve: Nä, här har det inte ordnat sig nåt - jag tar en timme i taget... typ. Men det borde ju inte bli annat än bättre.

Baronessan sa...

Tant Brun: Välkommen in!

Baronessan sa...

Stella: Ge gubben en whisky och sen sparkar du undan benen på honom när han minst anar det ;)

Baronessan sa...

Monkan: Tack för tipset! Ska kolla runt lite.