torsdag 25 februari 2010

Iklädd hög hatt och på huvudet en turban

Var det inte så han sa den käre Lindeman? Tittar på Malou i programmet Efter tio. Med i programmet är Peter Siepen. På huvudet har han (som vanligt) en hatt. Mönstret är fläckig katt och den ser ut som en överdimensionerad damhatt. På sidan av hatten sitter en stor skarpskär fjäder. I örat stor ring. Trång, plastig jacka i knallgrönt och runt halsen ett halsband med snäckor och lite annat tingeltangel. Jag är inte inne på mode, men vad jag tror, är att han varit utsedd både till sveriges bäst klädda man och sämsta.
När jag ser honom får jag en känsla av att han förmodligen har grava synproblem och famlar runt i garderoben och klär på sig det han får tag i. Eller så letar han fram just exakt dom kläder och assesoarer som INTE passar ihop och så hänger han på sig det.
Men - tro inte att jag tycker illa om detta. Killen är ju en färgklick och han är den han är.
Årets bäst klädde man heter Musse Hasselvall och jag hade inte någon aning om vem han var/är. Måste ju naturligtvis Googla på det då. Sen - för att se hur han klär sig så Googlade jag på bilder. Ja, inte vet jag om kalsonger kan göra att man får pris för bäst klädd, men det var mest bilder på en avklädd Musse.
Själv drar jag på mig jeans och en tröja. Bekvämt, skönt och varmt. Men - gärna en hatt! Det har Peter och jag gemensamt. Vi gillar hattar. Nu har ju jag kanske bara tre stycken och han en hel hög, men ändå. Jag väntar fortfarande på att 20/30-talens hattmode ska komma tillbaka. BH:n kastades och kom tillbaka. Kjolarna har åkt upp och ner otaliga gånger, men hattarna - dom försvann.

13 kommentarer:

Tantaluran sa...

Han är så där som jag skulle vilja våga vara när det gäller kläder!

Anonym sa...

Så klart! Både hatt och fjäder ska de va :D

Shirouz sa...

Huj, jag gillar Peter Siepen, rackarns så stilig karl och så skönt klädd :) Musse vete tusingen vem det är, han är inte släkt med han den där Pigg?

Polargrevinnan sa...

Här är en till som gillar hattar. Tänk en riktig fin vårhatt. Den kan se ut hur som helst bara den är snygg på den som bär dem.
Även på män kan hatt vara klädsamt.
På 60-talet var det hatt-parad här i min stad. Det var många som tävlade med fantasirika huvudbonader, de flesta gjorda just för tavlingen, men jag och två väninnor gick med paraden ett år, något pris fick vi inte, men kul var det.
I vinter har det varit varma luvor som gällt.
Kram Viola

Baronessan sa...

Tantaluran: Våga! Våga!

Baronessan sa...

Gubben: Absolut! Men själv har jag ingen fjäder i hatten. Men det kan ordnas :)

Baronessan sa...

Shirouz: Pigg var väl det första jag tänkte på också när jag såg hans namn. Vet inte om dom är släkt men det är väl inte helt omöjligt.

Baronessan sa...

Polargrevinnan: Hattparad! Det kanske man skulle ordna. Låter hur kul som helst. Mössa är inte min grej. Mitt lurviga hår trasslar ihop sig med mössan. Här används endast kapuschong (å det ordet har aldrig stavats förut, undrar jag om det blev rätt)

Synnøve. sa...

Han är nog en man som är sig själv tror jag.
Han bjuder på sig själv och det är rätt härligt.
Vet inte vem det är men det du skriver om honom säger en del.

Hoppas det är bar med dig, att du, gubben och katterna har det gott i snön.
Kramen Synnöve.

Laila sa...

Jag har ett problem när det gäller hattar. Jag älskar dem och skulle vilja ha massor!! Men när jag väl provar någon, så känns det alltid som mitt huvud blir jättestort och klumpigt, eller så ser håret ut som nedklämda gardinvåder vid sidorna... Sedan är det ju också så att eftersom jag för det mesta antingen är i stallet (ridhjälm för all del), i trädgården eller skogen (eller i hemtjänsten) så är det liksom ingen vits med att ha på mig hatt där, eller i bilen på väg dit. Så jag glömmer helt enkelt bort att möjligheten finns.
Men det ÄR kul med hattar! Och Peter S är modig! :-)

Baronessan sa...

Synnöve: Absolut är han sig själv!

Baronessan sa...

Laila: Det är ju just det där. När ska man ha hatt? Det blir ju inte ofta direkt.

Baronessan sa...

Laila: Men... å andra sidan har du ju en cool hatt på bilden på din hemsida. Men jag antar att det inte är det bästa att ha på huvudet när man rider.