torsdag 18 mars 2010

Afasi och radio-TV

Nu vet jag varför jag aldrig skulle kunna vara prinsessa. Såg kronprinsessan igår och hon använde ord som förfärligt. Själv skulle jag sagt för jävligt. Det går ju inte. Man skulle behöva gå hos talpedagog i 20 år för att borsta till sig. Men vad är väl en bal på slottet...?
Nej, usch och fy. Tur att man inte hamnade där i livet. Jag tror inte ens att jag lekte prinsessa när jag var liten.
Själv har jag en släng av afasi. (Afasi= total frånvaro av viss språklig funktion). Har just blivit uppringd av ett bemanningsföretag med anledning av en sökt tjänst. Det som man under flera timmar har totat ihop på ett papper ska man plötsligt rätt ut i tomma luften återge. Varför just jag? Varför just där? osv. För att jag vill ha ett jobb är inte något man kommer långt med. Det var likadant i skolan. Så länge det var skriftliga prov gick det alldeles utmärkt, men de muntliga - där var det kört. Det blir stopp i huvudet. Sen känns det orättvist också med tanke på att man inte ska vara verbal på det jobbet. Det ser ju inte snyggt ut att komma på fyllan på en intervju heller annars kunde det ju vara ett alternativ. (Tro inte på allt jag skriver!)

På TV:n kan man se Vakna med The Voice. Ett radioprogram. Tror att det finns flera. Vad är detta? Man står i en radiostudio med lurar på öronen och ser ut som Teletubbies. När kommer TV som sänds på radio? Nog för att det finns TV-program som man känner att man inte behöver se utan bara lyssna på. Då kan man ju faktiskt spara in på sminket också. Kanske kunde vara kul ändå att se radioteater på TV inklusive alla ljudeffekter.

7 kommentarer:

Synnøve. sa...

Men hur gick det då? Med jobbet alltså?
Nyfiken och hoppfull för din räkning.

Alla har väl lite afasi i bland tror jag.
Känner mer och mer att jag inte riktigt behärskar att skriva som jag en gång gjort. Kan det vara åldern kanske.
Eller så är det ögonen. Japp, det är ögonen....

Tv ser jag nästan inte längre. Några enstaka program bara.
Har så mycket annat att göra.
Men ikväll blir det i alla fall Antikrunda.

Kramen på dig.
Synnöve.

Tantaluran sa...

Spännande med intervjun. Tror säkert det gick bra - du har så bra telefonröst och säger alltid kloka saker!

Baronessan sa...

Synnöve: Vet inget om jobbet än. Detta var bara bemanningsföretaget. Sen ska man ju ha tur att få komma på intervju hos företaget också.

Baronessan sa...

Tantaluran: Jag tycker min röst låter som... usch. Men tack ändå. Sen kanske man säger bra saker i vanliga fall men inte på en intervju för då blir i alla all jag ställd. Prata om sig själv - nej tack!

Laila sa...

Åh, vad jag känner igen mig där! Man plitar o har sig på papperet och får till det riktigt bra - men att sedan "tala fritt" och få till det lika bra är total lögn! Bara en massa hummande och mesande. Jag har också alltid haft mycket lättare för skrift än tal. Usch.
Håller tummarna för dig i alla fall!

Shirouz sa...

Tack för ett gott garv och du, för fan, (som prinsessan inte skulle ha sagt) lycka till!

oumberligating sa...

Nej du! Vilken djäkla tur att du blev Baronessa istälet för Prinsessa, helt klart en fördel!
Själv så blev jag inte heller Prins, svin som jag blir bara Hövdingar, självklart så står int den titteln särskilt högt, ser det på mina jobbansökningar, för konstig nog inga svar alls sedan jag skrev in på mitt CV att jag var Vikingahövding, något är fel på folk, helt klart!
Så du och jag Baronessan vi får slå oss fram här i bloggvärlden tillsammans utan Prinsess och Prinstitlar, fast jag tror vi lyckats ganska bra!
Och jag njuter varje gång jag kan skriva "schamponera mig i skrevet" till någon som jag tycker är idiot!
Fast jag tycker vi ska skicka Kronprinsessan till sina släktingar i Danmark så hon blir lite mera "viking", visst vore det lite kul om hon blev lite i "gasen2 på någon fest någongång som sin Pappa! Han är kul, fullare för varje år som går! Ja, egentligen är det lite sorgligt om han har alkohol problem, men han blir så underbart stimmig och tjoig när han druckit! Kolla när han ska utbringa en skål och hurra, han håller nästan på att "knocka" Silva i sina yviga gester!
Den Gode Hurbertius! (ler)
Ha en fin dag!
Kram ifrån Peter...Ulv Röde var det visst!