lördag 13 mars 2010

Ett sug, en längtan, ett måste

Min kropp har plötsligt, efter 53 år, fått en längtan. Efter choklad! Varför nu? Varför över huvud taget. Jag har aldrig varit en chokladkvinna eller ens en godiskvinna. Men jag märker oftare och oftare att benen travar iväg åt ett annat håll än jag har tänkt mig i affären. Jag känner mig helt förvirrad och så plötsligt står vi där framför chokladhyllan. Jag försöker ta mig därifrån men fötterna flyttar sig inte förrän det har kastats ner ett par chokladkakor i korgen. Tror jag får börja beställa hem mat istället om det ska hålla på så här. Tänk om det blir värre och jag går upp på nätterna och så finns det ingen choklad hemma. Kanske gör inbrott på närmsta affär. Fan, man har väl nog med beroenden, sug och dåliga vanor.

För övrigt är det lite, lite vårkänning i luften. Katterna har märkt det för länge sen. Det är ett himla jamsande. Och trots att man har längtat efter att den här evinnerliga vintern ska ta slut så fick jag idag en sån där förnimmelse av sommarbesvär. Det började med dom lurviga benen. Jaha, tänkte jag, nu ska dom börja propsa på att bli rakade igen. Dom har hållit sig lugna hela vintern under strumpor och långbrallor men nu vill dom ha sitt. Förresten så ska det ju rakas både här och där, särskilt där, men som Babben sa på Stå-uppen: "ska någon absolut dit så får dom leta sig fram". Och jag undrar hur man ska kunna kalla den för "muffen" om den inte har något hår? Är det därför som den har bytt namn till "snippan"?
Sen kom jag på de små rara flugorna. Ja, alltså... inte på grund av muffen utan på grund av det där med sommar. (Skäms på er) Dom där som far omkring som reaplan utan mål och smäller i väggarna. Och slutligen blodsugarna. Myggjävlar och fästingshelveten.
Men vi tar det när det kommer. Vi vill ju i alla fall ha vääääääärme. Men bara lagom tack!

12 kommentarer:

Moster Ma sa...

Bara ett ord sägaer jag: hormoner!!!!

Synnøve. sa...

Snälla goa Baronessan, köp mörk chocklad. Köpte en idag med passionsfrukt i. Mmmm så god den var.
Man kan inte äta för mycket av den eftersom den är mörk.
Ska ta bild på den och lägga ut på bloggen.

Jaha, snippan, muffen och hönan och vad har "hon" mera för namn?
Babben är en härlig böna. Pratade med henne för många år sen när hon var i Västerås. En väldans rak och enkel dam.

Våren ja....
Myggen är inte värst, inte heller fästing, för det har vi inte här. ÄNNU!
Utan GETINGAR!
Jag får fullständigt panik när de kommer. Tål inte sticken... Måste in akut om det händer någon.
Men vi har nått annat fanskap här....
Hjortelusa, eller älgflugan som den heter på svenska...
Kommer inte förren på sensommaren då, tack och lov....

Nu ska jag ta mig en chockladbit och en kaffe.
Kramen på dig.
Synnöve.

Laila sa...

Själv är jag en fullfjädrad chokladoman. (Om det inte finns choklad så duger annat godis med, men nåt måste det vara!)
Har alltid varit svag för sånt, men jag tycker absolut att det blivit mycket värre den senaste tiden (åren/året?) Innan kunde det kunde gå flera veckor utan att jag hade nån choklad hemma.
Nu blir jag som en morfinist utan droger om jag inte har något hemma. I nödfall bakar jag kakor med choklad i, men det är av nån anledning inte riktigt samma sak...
Jag röker ju dessutom och jag tycker själv att jag börjar bli äcklig nu - alltid ska det proppas i någonting i det där hålet i ansiktet!! Hur ska det gå att försöka sluta röka, när godissuget då ofta ÖKAR?? Nej det blir nog till att fortsätta... :-(

oumberligating sa...

Chokladsuget är hormoniellt betingat, kan vara djävligt känsligt att skriva sådant till tjejer/kvinnor. Forskningen är otillräcklig på det området, jag är seriös, jag lovar!
Min Frus ryggskada efter graviditet är ju hormonbaserad, något blev fel i processen efter det tredje barnet och allt hennes ländryggbrosk försvann (i princip helt). Processen som luckrar upp bäckenet så barnet ska få plats fortsatte efter graviditeten
Samtidigt så hände det en annan sak hon tappade sitt sug efter choklad och nu mår hon illa bara hon känner lukten av det!
Jag var ledig i ett helt år och sammanställde en massa om kvinnor och hormoner för att försöka se samband i min Frus broblematik, obs, inte forskning i verkig mening, endast sammanställning av journaler och annat material.
Choklad dyker upp som komponent över sug hos flera patienter, men när man är sugen så är dett ur possitiv bemärkelse, icke sug är det något knas på gång!
Alltså nu vid 53 år så får du choklad sug! Uppriktigt din kropp säger nu är det dags för en "sladdis", men din hjärna säger självklart något annat, jag inte hjärnan för det är ju den som skickar signalerna till suget efter sammanställning att nu är det fan dax igen!
Ja, gör vad du vill med informationen! (ler)
Du är ju en klok kvinna så svaret finner du ju själv! (ler)
Hmmm......skulle kunna skriva spaltmeter nu känner jag, men vi känner ju inte varandra, så lite skick och fason måste jag försöka att uppvisa i allafall!
I min dator har jag exakt 1022 journalkopier, godkända att användas av de kvinnor de berör, slår jag choklad internt som sökord så blir det 834 träffar säger det kanske något! (ler)
Men som sagt, tappar man chokladsuget ska man bli orolig, inte tvärtom!
Ska jag berätta en annan intressant sak, ingen vill ha mitt forskningsmaterial, det finns inga pengar i det så att säga, men jag fick beröm ifrån annat håll!
Snyggt jobbat Peter sa man,. du är välkommen att jobba med att samanställa mateial över manligt hormonforskning istället, där finns stålarna, sa en man på ett större läkemedelsbolag!
Världen är galnare än man tror!
Ha det bäst och ät några praliner åt mig också!
Kram ifrån Peter!

Artlover sa...

Jasså, du har blivit godissugen på gamla dar:-) Jag känner igen det där:-)

Baronessan sa...

Moster Ma: Jaha, och dom kommer NU?

Baronessan sa...

Synnöve: Ja, det ska vara mörk choklad. Annars kan man ju trycka i sig en hel hög innan man stoppar.
Den där hjortelusa - kan det vara något liknande våra s.k. hästflugor? Svarta med gula fläckar?

Baronessan sa...

Laila: Morfinist sa hon. Jaså det är däråt det lutar. Choklad kanske också är en inkörsport ;)

Baronessan sa...

Peter: Oj då - inget sug så är det något knas - då har jag varit knas ganska länge då :)
Men visst, det där med choklad och hormoner och lycka har man ju hört förr. Men intressant det där med din "forskning". Och ännu mer intressant att det ligger pengar i den manliga forskningen. Men vem är förvånad! Kram tillbaka.

Baronessan sa...

Artlover: Jomenvisst. Jaså, du är också drabbad?

Shirouz sa...

Jag älskar choklad och choklad älskar mig. :) Har aldrig förstått mig på skumgrejer och hårda karameller, jag blir bara irriterad av sådant, men ge mig lite mörk choklad och jag blir så glad och välvillig mot min omgivning.
Och usch'aan att raka benen igen. Nu när man äntligen har en fin vinterpäls. Ett år hittade jag något som var som sandpapper man skulle fila benen med. "Ta det försiktigt" stod det, men jag hade bråttom och hyvlade av benen kvickt och effektivt. Blodet stod som små fontäner längs bägge benen och istället för lena ben hade jag som skrapmärken över dem... Mina vänner skrattade så de grät. Det gjorde inte jag.

Baronessan sa...

Shirouz: Sandpapper har jag aldrig provat. Låter farligt och var det tydligen också. Är du säker på att det var till benen?