onsdag 28 april 2010

Mäns hjärnor slutar fungera...

Ja, mitt favoritämne då. Jag ledsnar aldrig på dessa undersökningar och test som görs på allt från människors beteende och leverpastejens påverkan på databeroendet. Nä, kanske inte det där sista då, men det är nog bara en tidsfråga. Snygga kvinnor får män att jobba sämre står det på Metro. Den här gången är det holländska forskare som har testat studenter på ett universitet. Det är alltså ungtuppar det handlar om här. Under ett test blev de avbrutna av både killar och tjejer och resultatet efter detta blev: "Mäns hjärnor slutar fungera efter att de talat med sina kvinnliga kolleger. De är så upptagna med att impa att hjärnan tröttas ut".

Tänka sig va! Jag som trodde att det var tjejer som hade full sjå med att få så mycket uppmärksamhet som möjligt, men för dom var det sak samma om dom pratat med en kille eller tjej. "Skillnaden tros bero på att män är så upptagna med att tänka på vad de säger, hur de ser ut och hur de uppfattas när de talar med en kvinna att hjärnfunktioner kopplar ner – till och med efter att samtalet tagit slut."

Vad som inte framgick var hur tjejernas resultat blev. "För kvinnorna spelade det ingen roll vilket kön personen de träffat hade." Men om deras hjärnor blev uttröttade eller ej framgår inte. Men det blir väl en ny undersökning på det så småningom. Så - vad lär vi oss av detta? Inte ett skit förmodligen. Tack holland! Hur skulle jag ha kunnat leva utan detta test?

7 kommentarer:

Tantaluran sa...

Ibland känns det som om vissa undersökningar hade kunnat skippas och istället hade de ringt mig och fått samma svar som undersökningen gav........konstigt.

Synnøve. sa...

Det är någon som ville tjäna pengar som gjort den här undersökningen.
Säkert en kvinna....
Kramen.

Ulvhilda sa...

... eller av en man vars hjärna slutade fungera efter att han testat de kvinnliga studenterna, därav resultatmissen. Hepp!

Baronessan sa...

Tantaluran: Ja, dom verkar ju inte veta om att du finns! ;)

Baronessan sa...

Synnöve: Kan vara så ;)

Baronessan sa...

Ulvhilda: Så kan det också vara. Det är så härligt när ni kommer med svar på mina icke uttalade frågor ;)

Goran van Den Buske sa...

Inte undra på att vi inte vill ha kvinnor i styrelse och sammanträdesrum. Helt hopplöst att diskutera "mjuka fågor" när man blir hård hela tiden.