fredag 14 maj 2010

Med huvudet i mjölpåsen

Jag och yngsta dotter, som är utbildad makup-artist, gick in på Kicks igår. Dotter skulle visa sin moder mineralpudernas underbara värld. Vi hann inte gå in i butiken förrän butikspersonal frågade dottern om hon fick hjälpa till. Det fick hon inte. Dotterns ögon började snurra hej vilt i huvudet och jag var rädd att hon skulle tuppa av. Så tittade hon på mig och viskade i ena mungipan: "hur ser hon ut?" Jag - som ännu inte sett personen - tittade i smyg. Å du milde makaroner vad hon var sminkad. Vitmenad i ansiktet som en geisha ungefär fast mer åt gult.
Nåväl, vi fortsatte att gräva bland produkterna och så kom nästa personal och frågade om vi ville ha hjälp. Hon såg helt normal ut. Knappt sminkad alls, faktiskt, men vi ville inte ha hjälp ändå. (Underligt det där att när man inte vill ha hjälp då står dom på kö!)
Vi grävde vidare som sagt och då kom puderbruden på nytt. Hon måste absolut lägga sig i. Nu när hon kom och ställde sig alldeles inpå så fick jag en tvingande inpuls att dra en nagel genom sminket för att se vad hon hade för hudfärg under. Men det var ju inte så svårt att lista ut eftersom halsen var i en helt annan färg. Det såg ut som om huvudet skruvats fast på fel kropp. Jag funderade ett tag på om hon dränkt in ansiktet i fuktighetscreme och sen doppat fejset i mjölpåsen. Jag lovar - det var nästan så att hon dammade! Hur hon har lyckats få jobb på Kicks är en gåta. Kanske såg hon inte ut sådär när hon anställdes och sen blev hon i extas i butiken och skulle prova allt. Ungefär som jag förmodar att en alkis skulle känna sig i en spritbutik.
Människan försökte dessutom pracka på mig en förpackning mineralpuder för över tusen spänn! Klart hon tyckte att det var ett bra kap med tanke på den pudermängd hon hällt över sig. Själv är jag mycket sparsam med smink och de flesta dagar sminkar jag mig inte alls. Men som någon har sagt förut... smaken är som baken.

Här ovan en geisha som geishor ska se ut.

13 kommentarer:

Renée sa...

Jag sminkar mig oxå sällan men om jag gör det så blir det inte någon överdrift med smink kan jag lova. Håller med dig, en del sminkar sig så man blir alldeles häpen... Dom kanske till och med sover med skiten på, vem vet. För tar dom av sig masken så blir dom ju alldeles "vanliga"...
Ha det bra!

Synnøve. sa...

Men om stoppar huvudet i en mjölpåse så kvävs man ju....

Detta med make up är en gåta för mig. Vad är det som får en del att tömma hela sminkväska i sitt eget tryne varje dag?
Tror de att de blir snyggare eller?
Säger jag som inte använder make up alls...

Jag får nog sjutton stoppa huvudet i en mjölpåse. Har en
5 kg hemma. Tror du det räcker?

Kramen Synnöve.

Tantaluran sa...

Tur vi är så snygga Baronessan, så vi slipper sminka oss!

Baronessan sa...

Renee: Ja, kanske att dom sover med sminket. Tar nog en hel del tid att ta bort det. :)

Baronessan sa...

Synne: Nä, mjöla inte ner något annat än händerna. Ska föreslå bullbak för tjejen om jag ser henne något mer :)

Baronessan sa...

Tantaluran: Ja, eller hur! Fast jag har ju inte snygg i mitt namn som du har *snörper avundsjukt på munnen* ;)

Fru Venus sa...

Hej, och tack för titten! Har sett mig omkring lite och trivs riktigt bra, så jag tror att jag stannar :-) Ha en trevlig fredag kväll!

Tantaluran sa...

BB behöver ju inte stå för ditt för och efternamn. Beautiful Baronessan, vad sägs om det!

Tigris Predikantan sa...

Hur gick det då?
Ja, jag frågade en expedit på Kicks efter en "underlagsreme" som skulle se naturlig ut då dottern var för ung att ha sånt med önskat i present ... så ser jag hur denna expedit har som en "kaka av lera" i sitt face! Nä ... jag följde inte hennes rekommendation!
:)

Baronessan sa...

Fru Venus: Välkommen hit!

Baronessan sa...

Tantaluran: Men det var ju ett helt fantastiskt namn! Lite långt men vi kör väl BB i förkortning då :)

Baronessan sa...

Tigris: Välkommen hit. Nej, man tror ju inte att dom kan något om smink om dom ser ut på detta sätt. Dom kanske skulle lära sig lite om less-is-more

Baronessan sa...

Tigris: Jag glömde - jag gick på dotterns rekommendationer och sruntade i kak-monstret.