söndag 9 maj 2010

Söndagsnöje? Nä, inte för mig!

Jag har varit på Ikea. Det var inte bara jag som var där. Det kryllade av folk. När vi kommit in kom vi på att vi var hungriga på en varmkorv och gick därför igenom hela Ikea för att komma till utgången där korven fanns. Vi köade, korvade och gick ut och in igen. Så började promenaden på nytt. För på Ikea promeneras det. Hälften av alla som är där promenerar. Jag promenerar aldrig! Jag går fort. Det är inget jag har bestämt mig för utan det är mina ben. Dom har liksom bara en fart. Ska man ha tag i något så gäller det att se det i tid så man kan sträcka ut armarna och liksom fånga sakerna i förbifarten. Men... vi fick alltså promenera, eftersom det var mer köbildning än på E4 i rusningstid.

När vi nästan kommit hela vägen igenom, insåg jag att jag inte hittat det jag sökte. Jag gick liksom inte på måfå utan visste vad jag ville ha. Det var bara att gå tillbaka igen. Har ni provat att köra mot trafiken på E4:an? Det kan inte ha varit någonting emot det här! Jösses, jag trodde ett tag att det var fara för mitt liv. Det är som om en mängd zombier sakta väller fram emot en med tom, stirrande blick.

Hittade till slut det jag skulle ha och gick till anvisad hylla. Den fanns så klart inte där! Gick till en dataskärm och hittade till slut rätt hylla. Återstod... kassakö. Snabbkassa valdes och hejåhå vad snabbt det inte gick där då. Gammal kärring (säkert 10 år yngre än jag) före i kön skulle - efter att ha skannat och betalt - packa om sina varor i sina kassar! Jaaa, men bra - bry dig inte om att folk står bakom i kön nu när du har kommit fram!
Till slut kom vi ut och med livet i behåll. Nu dröjer det innan jag far dit igen. Behöver jag säga att jag INTE är någon Ikea-fan?

Sen blev det roligare :)
Eftersom min kamera dog så kollade jag på blocket efter en ny och hittade en precis likadan som den som dog! 700 mer än reparationen blev det, men då fick jag dessutom med laddare, minneskort, kameraväska och ett stativ! Det hade jag ju ändå tänkt köpa. Bara det att kameran var en likadan är ju värt massor för det tar sån tid att lära in sig på nytt. Så nu ska jag fira med... en chokladbit!

Och ifall ni undrar så gick jag inte i kyrkan den här söndagen heller...

15 kommentarer:

Polargrevinnan sa...

Man lär så länge man lever. IKEA en söndag med tillika dåligt väder = folkvandring. Du har en målande beskrivning av din promenad.
Ang. ditt förra inlägg så har jag också märkt att många slott och andra kulturbyggnader förfaller. Det är väl pengarna som tryter.
Såväl privatpersoner som kommuner och landsting har svårt att underhålla sina byggnader.
Det var fina närbilder du har tagit.
Jag tycker alltid det är intressant
att besöka slott. När jag går i trädgårdarna känns det som om jag gått där förrut. Om jag varit piga eller grevinna - ja, där slutar känslan.
Ha det så bra
Kram Viola

Synnøve. sa...

Va!! Gick du inte i kyrkan??? Skam deg, hihi.
Men du var på sätt och vis i kyrkan. För IKEA är ju en rörelse.
Är IKEA fan. men väljer dagar när jag vet det är lite folk. Helger är dödfött. När det regnar är dödfött, de dagarna kallas för IKEA väder.
Då ska man vara hemma.
Är till och med medlem i IKEA family hihi.

Nu fick jag lust på en IKEA tur. Får se om det blir till OSLO eller KARLSTAD.
Undrar varför det blev med stora bokstäver....
Dags att lägga sig tror jag.

Godnatt min vän...
Kramen.

Gubben sa...

Även jag förundras över varför alla gamla kärringar och gubbar är yngre än jag!

Renée sa...

IKEA en söndag när det är dåligt väder är som att vandra till Mecka! jag gillar IKEA och numera sitter jag i rullstol så jag sliter inte på benen heller! Hoppas du blev nöjd med det du handlade!

Tantaluran sa...

Förrut gillade jag AJKIA, men inte längre. Likadant som på mataffärer - så får jag blackout och minns inte någonting av besöket där. Då är det alltså ingen mening att åka dit, eller hur?

Baronessan sa...

Polargrevinnan: Jag har ingen koll på var i månaden jag befinner mig i, eller vilket väder det är, utan åker iväg utan att tänka. Sånt straffar sig direkt.

Baronessan sa...

Synne: Ja, du är ju inte ensam om att gilla Ikea. Men jag har ju inget emot Ikea som företeelse - det är folksamlingarna jag är allergisk emot. Skogsmullen i mig slår bakut.

Baronessan sa...

Gubben: Visst är det märkligt! Lika märkligt som att jag och mina barn är ungefär lika gamla. :)

Baronessan sa...

Renée: Rullstol på Ikea verkar ju ännu farligare. Eller har du sådana där knivar på hjulen som gladiatorerna hade? ;)

Baronessan sa...

Tantaluran: Fullständigt meningslöst. Håll dig i baren :)

Tantaluran sa...

Du har en utmaning hos mig!

Melinda sa...

Ha ha.. Känns verkligen igen det där att de går sakta som zombies. Själv lider jag av taxben, det går fort som faen! Jag själv blir superstressad när jag går där och vill bara ta det jag vill ha och gå ut. Men när folk helt plötsligt stannar mitt i gången, (hallå, frontalkrock!!!) så går det inte så snabbt som man vill. Ha en bra dag!

Laila sa...

Det skulle kunna varit en dag på Gekås som du beskrev. Fast, nej, Gekås är värre. Där finns det inga målade pilar på golvet att följa. På IKEA finns det dessutom soffor du kan slå dig ner och vila dig i. :-)
Men kamerafyndet låter ju superbra! Vad är det för kamera?

Baronessan sa...

Melinda: Hej på dig! Ja, det är ju det jag säger. Folk promenerar och stannar för att titta på utsikten. Galet!

Baronessan sa...

Laila: Gekås tror jag inte att jag skulle överleva.
Kameran är en Olympus E-410