torsdag 12 augusti 2010

Hårresande

Jag inväntar ivrigt morgondagen då dotter ska komma och fixa till håret. Hår, förresten. Nu liknar det mest en höbal på vift. Eller sånt där polértrassel till bilar.
Grannen har en sån där Old English Sheepdog. Hund alltså. En sån stor som man inte skulle se fram och bak på om han inte hade en hårsnodd vid ögonen. Han ligger oftast ute vid vägen eller vid diket. Även om det är skitigt och regnigt ligger han envist kvar. Pälsen hänger då i stripor och just så ser jag ut nu.
Sen vet ju alla med lite sunt förnuft att långt hår får man ju inte ha när man är över 50. Jag tror att det ska börja klippas ner redan vid tretti enligt vett och etikett. Men å andra sidan har jag varken vett eller etikett så det kan ju kvitta. Håret hänger i alla fall en 15 cm ner på ryggen och så kan man ju inte ha det. Men för det mesta är det ju uppsatt. Men nu är det så trassligt så jag vet inte om jag vågar sätta upp det av rädsla för att aldrig få ner det igen.
När jag såg nedanstående bild kom jag av någon anledning att tänka på Bunta ihop dom med Lars Ekborg. När han säger: "kärringar över 40, dom blir ju så ful. Det enda man kan göra med dom är att vända upp och ner på dom och använda dom som sparbössa".
Här har man vänt upp och ner men av en annan anledning. Det kanske vore ett jobb för mig tänkte jag. Med min kalufs. Men det vill nog till fler än två små konstnärer för att föra den penseln.

6 kommentarer:

Fru Venus sa...

Gillar varken kommentaren eller penselvarianten, och lite längre hår på +40 är helt ok om det är välvårdat! (tycker jag som har stripor hängandes på axlarna...)

Polargrevinnan sa...

Håret måste man ha så man trivs med det - om man någonsin gör det.
Jag har inget hårburr utan babyhår
det vill säga tunnt och rakt och det är inte roligt. Lycklig du som har en dotter som kan fixa håret.
Du skrev om firandet av födelsedagar. Det är väl en anledning eller att det blir av att träffas. Sin egen födelsedag är jobbig, det är ju den som fyller år som skall ordna kalas. Och det här med presenter är heltokigt till vuxna människor. De flesta kan köpa vad de vill ha, det är bara att byta pengar. Vi har en god vän som när han skulle fylla 50 deklarerade att några paket vill han inte ha - sprit och pengar önskar jag mig. Inte så dumt - det går alltid åt.
Vilken fin blombukett du visade.
Blommor är alltid roligt att få, dock inte 10 buketter samma dag.
Hoppas du blir fin i håret till helgen. Konstigt, men det är som att man vill vara fin, äta extra god mat o.s.v till helgen.Det är väl omväxlingen vi är ute efter- eller?
Trevlig helg
Kram Viola

Bitten sa...

Då har jag väldigt lite sunt förnuft. Tycker ibland att jag ser ut som en häxa, men skulle inte vilja ha kort hår igen.

Livsnjutaren sa...

Oj,nä det där skiter vi väl i. Jag som precis köpt hårförlängning ;)

Plupps krypin sa...

Ja, jag har både långt och rufsigt hår. Gubben säger att jag ser ut som ett troll och det tackar man ju för. Annars tycker jag att det är mer häxlikt. Men jag trivs med det och det är väl poängen.
Ha det gott. Yvonne

Shirouz sa...

Det är tur att man kan sätta sig över vett och etikett, jag skulle inte klippa mig för allt hår i Småland och mitt är nere på halva ryggen :)