tisdag 10 augusti 2010

Lite skit i hörnen...

Milda makaroner vad jag plågar mig själv. Jag har målat. Igen! Och det är fortfarande inte roligt. Faktiskt nästan ännu tråkigare, kladdigare och jävligare än förra gången. Denna gången var det vägg och lister. Fy tusan. Det får bli slut på det här självplågeriet nu. Även om jag är klar och det blev skapligt bra så kan jag ändå inte förlika mig med färgpytsar och penslar.
Varför sätter jag mig inte och syr till exempel. Det ligger en hel hög som väntar på nål och tråd. Jo det ska jag säga. Inspiration. Det behövs inspiration för att skapa. Inspirationen är inte på topp.
Idag har jag istället varit på Ö&B och inhandlat tvål, shampo, tvättmedel, mjukmedel, disktrasor mm för moderns räkning. Det är konstigt, men när jag har handlat så där mycket rengöringsgrejer så är det precis som om allting känns renare. Utan att jag behöver göra något!
Sen är det liiiiite svårt att behålla den känslan när man kommer hem och snubblar av för mycket damm mellan tårna. Men... eftersom jag är miljövänlig av mig så undviker jag dammsugare (el) och rengöringsmedel (kemikalier) i det längsta. Funderar till och med på att köpa torrshampo (jo, det finns visst fortfarande) och använda det över hela kroppen.
Å nu... nu ska jag ta en kopp kaffe till. Det blir väl den 6:e koppen idag och det är faktiskt lite i underkant.

8 kommentarer:

Fru Venus sa...

Och bur mycket energi går det åt dina koppar kaffe? ;-) Men du har rätt, det känns lite bättre om man åtminstone har varit i kontakt med rengöringsmedel :-D

Bitten sa...

Ska köra med tricket att handla rengöringsmedel, jag hatar också att städa. Fast det blir fint efteråt.

Shirouz sa...

*slår ihop händerna så att dammtrollen förskräckt gömmer sig en bit längre in under sängen*
Tänk, precis sådan där är jag med, jag *känner* hur det blir renare bara jag stoppar ner en Mr Muscle i korgen och lite svampar och grejer (kanske det är därför jag har tre oöppnade svamp-paket i städskåpet?)
Sedan kommer jag hem och lämpar in allt och känner mig så nöjd, så nöjd. :D
Det här med målning är en sak som jag tycker mycket om. Bestämde redan på vårvintern att ett rum i torpet skulle målas om. Känner mig lika nöjd med beslutet fortfarande och en vacker dag så kanske jag skrider till verket. ;)

Tantaluran sa...

Veckans tips: Ställ fram dammsugaren i hallen. Om du får besök kan du säga lite hurtigt: Åh, jag skulle PRECIS börja städa!

Baronessan sa...

Fru Venus: Energin till kopparna är typ 0. Men man FÅR energi ;)

Baronessan sa...

Bitten: Ja, efteråt ja. Men det är en klen tröst för det går snabbt över ;)

Baronessan sa...

Shirouz: Varför göra idag det du kan göra ett annat år :)

Baronessan sa...

Tantaluran: Det körde jag med ganska länge tills folk började undra varför jag aldrig la undan den.