torsdag 23 september 2010

Känslor både nere och uppe...

Jag säger som på reklamen: "det känns inte riktigt bra just nu". Varför det då? Ja, det ska vi nog inte gå in på, men det har att göra med "behandla andra som du själv vill bli behandlad". Lite religiöst där då kanske, men varför inte. När fan blir gammal blir han religiös, heter det ju. Men är inte det när man blir så gammal så man ska dö? Är det inte då folk börjar ångra sig och tänka att... oj, tänk om det finns en gud i alla fall - vad ska han säga när jag kommer klampande nu då?
Eller, egentligen är det väl inte så att man träffar Gud, för jag har hört att det är Sankte Per som avgör. Den snubben ,måste väl ändå ha en hållhake på Gud fader. Varför skulle han annars få ett sånt ansvar. Stå där och bestämma vem som ska in och vem som ska ner.
Förresten... var kommer allt det där ifrån? Är det från bibeln? Och varför ska man först upp till Sankte Per för att sedan bli nedskickad i källaren? Verkar konstigt tycker jag. Ska kolla upp om man skriva under någonstans att man ska dit ner direkt. Men å andra sidan så gillade ju jag att flyga luftballong!
Hur kommer man upp till Sankte Per förresten? Ja, det är mycket att fundera på så jag får väl hoppas på att jag inte ska dö imorgon. Säkert finns det andra som hoppas på det men varför ska vi glädja dom?
Sen tänker jag tala om vad jag tycker om mitt jobb (praktikplats). Om mitt jobb tycker jag... jättemycket! Jag känner mig helt lycklig när jag åker dit på dagarna. Först åker jag ju igenom ett så vackert landskap på vägen dit, så jag blir helt salig. Man måste ju gilla "landet" för att uppskatta detta för det är hagar, skog, hästar och kossor. Helt underbart. Sista biten är ju i och för sig motorväg men det är ju bara en mil i 130 knyck så det är fort överstökat.
På jobbet är det uppskattning som gäller från det man kommer tills man går hem. Åtminstone känns det så. Hoppas att känslan håller i sig...

8 kommentarer:

Livsnjutaren sa...

Härligt att du trivs med ditt jobb. Här har vi bara kossor och skog så långt ögat når. Både runt om (byhålan) och till jobbet och till Staden;)hoppas det andra som inte var så bra går över snart. Håll dig borta från sådant som ger dig dålig energi. Jag har sorterat bort allt bla en del människor som bara sög energi från mig. Och jäklar vad det är nyttigt. Men det tar tid.Kramar från skogen i Småland.

Tantaluran sa...

Grattis till ett bra och trivsamt jobb då!!

Och du, när vi kommer till himlen kan vi väl bo nära varandra och umgås? Ta en drink.....och sånt!! Källar´n skiter vi i!

Shirouz sa...

Gott att höra att du trivs på jobbet :)
Det här med att behandla andra som man själv vill bli behandlad kräver ibland en ängels tålamod, en cementklumps okänslighet inför andras idiotier och en fast förvissning att man är nöjd med hur man själv beter sig och vägrar att sjunka ner lika lågt som andra som kanske insisterar på att bete sig illa.
Just nu har jag inget tålamod alls med folk, däremot med fä, så jag ägnar mycket tid åt de intelligentare exemplaren av Felix-stammen. Plus att jag river hus. Det är gott :)

Baronessan sa...

Livsnjutaren: Skogen - suck! Då har du det hur bra som helst då :) Har en bror i Småland så jag vet hur fint det är!
Du har rätt, man ska undvika energitjuvar men det är lite svårt när dom är för nära.

Baronessan sa...

Tantaluran: Bor gärna nära dig :) Men ska vi verkligen till himlen? Tänk om vi ramlar ner...

Baronessan sa...

Shirouz: Du har så rätt min vän! Tur att vi har våra små lurvtussar att trösta oss med. Men... river hus? Nu måste jag nog läsa lite på din blogg tror jag...

Laila sa...

Man ska sitta på en molntuss och dingla med benen med sin paraplydrink, tycker jag. Så man får uuuutsikt, och kan kolla ner på förehavandena på jorden o skaka på huvudet. Om Perra är av en annan åsikt, så är jag övertygad om att han går att muta!

Kossor och hästar och skog ja, det är allt som finns häromkring också. Det är därför jag aldrig vill flytta härifrån! :-)
Din härliga arbetsplats - som är ett motivationsboende - vill jag höra mer om!! Med sysslor som är lite "allt möjligt".
Var snäll o förklara mer exakt vad ett motivationsboende är!? Ett sådant jobb skulle jag med vilja ha! Kan undra om det finns nåt sånt här där man kan söka praktikplats??

Baronessan sa...

Laila: Okej, ska försöka göra ett inlägg om saken :)