måndag 8 november 2010

AF, AK och FK..... suck!

AF (arbetsförmedlingen) AK (a-kassan) och FK (försäkringskassan) bryter ner mig fullständigt. Jag är inte helt säker på att det är människor som arbetar på dessa platser. Kan det vara robotar? Eller är det så förbannat inpräntade regler som gäller så att sunt förnuft har försvunnit helt?
Det känns som att det enda som gäller är att hitta små fel så att man kan bombardera folk med brev. Har dom möjligen något hemligt avtal med posten?
Jag funderar allvarligt på att bara lämna breven oöppnade i en hög och skita i alltihop. Bara samla dom på hög och sen skicka tillbaka alltihop och skriva "avsändaren avliden p.g.a trakasserier".
Bland annat fyllde jag i ett papper för att få pengar för den praktik jag går på. Men eftersom jag hade skrivit i datum som var längre än 1 månad (ja, jag hade alltså jobbat mer än en månad) så kom pappret tillbaka med en stor pekpinne som berättade att såååå fåååår man inte göra.
I min värld så spelar det väl ingen roll eftersom jag ju arbetat alla dagarna.
Sen fick jag min praktik förlängd också vilket gjorde att det damp ner papper från både höger och vänster. Efter vissa telefonsamtal fick jag klart för mig att jag nog måste tala om för AF, AK och FK att jag behöver deras samarbete för att kunna få några pengar. Samarbete i det fallet att dom ska meddela varandra att jag faktiskt finns!!!
Så ni som eventuellt möter mig vinglandes i bilen högröd eller blekt döende, ni vet att jag inte är på fyllan utan jag har fått brev.
Dagen skall nu ägnas åt att kopiera, samt färglägga vissa punkter av AF, AK och FK:s egna papper som jag sedan skall skicka till vederbörande - PÅ MAIL - eftersom dom inte själva tycks komma på att meddela varandra om de personer dom handlägger.

18 kommentarer:

Fru Venus sa...

Ja du, man ska vara frisk och stark för att orka med papperskriget. Jag har just avslutat, och förlorat ett krig med vårt FPA :-(

Livsnjutaren sa...

Usch stackars dig, finns väl inget värre än massa blanketter hit och blanketter dit. Peppar,peppar har jag sluppit undan rätt bra hitills i livet. Men hua för er stackare som är mitt i detta träsk av hemska myndigheter.

Plupps krypin sa...

Håller fullkomligt med dig. Man slutar aldrig att förundras!
Kramar till dig.
Yvonne

Synnøve. sa...

Verkar himla jobbigt det där. Det som är oroväckande är att det är på väg att bli samma sak här.
Pratar inte myndigheter med varandra?
Hoppas jag inte möter dig vinglandes eller högröd eller blekt döende. Vill möta dig i allra högsta grad levande ja...
Kram Synnöve.

Artlover sa...

Hoppas att de kriminella nätverken tar över samhället och gör stadskupp. Om inte de gör det kommer jag göra det. Vi måste få bort de där glasögonormarna från stat och kommun som äter upp oss.

Baronessan sa...

Fru Venus: Inte för jag vet vad FPA är men det är väl något liknande antar jag. Ja, vad ska jag säga... man kan bara förlora.

Baronessan sa...

Livsnjutaren: Träsk var ordet sa Bull :)

Baronessan sa...

Plupp: Aldrig! Kram tillbaka :)

Baronessan sa...

Synne: Nä, dom pratar inte med varandra. Inte ens dom klarar av varann ;)

Baronessan sa...

Artlover: Okej, jag väntar med spänning!

Laila sa...

Åh fy fan! Du har mitt stora medlidande och jag VET vad du pratar om!!!

Kan förresten meddela att jag flyttat min blogg. Nåja den har bara flyttat runt hörnet men det var minst lika jobbigt som om den flyttat till månen. Ännu är minsann LÅNGT IFRÅN allt på plats, men nu kan jag skriva mina bloggar där i alla fall. Har verkligen inte haft nån inspiration på sistone, men jag hoppas det kommer...

Shirouz sa...

Jo du... Det är en helveteskarusell som man har onöjet att åka med i. Själv känner jag mig omåttligt tacksam till alla de som valde i riksdagsvalet så att vi får det stora nöjet att åka med lite till.
Tack som f-n som Dregen brukar säga...

Tantaluran sa...

Kommer ihåg när vi jobbade ihop och du alltid skrev längst ner på alla blanketter: "Gör om blanketten!!!"

Baronessan sa...

Laila: Ja, jag vet att du vet och det känns faktiskt lite lättare att veta att man inte är ensam.
Funderar också på att ge mig på min hemsida men jag ork int.

Baronessan sa...

Shirouz: Ja nog är det en karusell alltid. Och min röst hamnade minsann inte där!

Baronessan sa...

Tantaluran: Ha, ha - det hade jag glömt :) Men det kanske är något att ta upp igen.

Synnøve. sa...

Du har helt rätt ang bilderna från Sykkylven.
Det ligger inte så fasligt långt från Åndalsnes. Det är bara runt 12 mil ungefär.
Sykkylven är därifrån jag kommer.
En vacker plats jag saknar.

kram i snöyran nu.
Synnöve.

Baronessan sa...

Synne: Se där. Kram på dig :)