onsdag 28 april 2010

Mäns hjärnor slutar fungera...

Ja, mitt favoritämne då. Jag ledsnar aldrig på dessa undersökningar och test som görs på allt från människors beteende och leverpastejens påverkan på databeroendet. Nä, kanske inte det där sista då, men det är nog bara en tidsfråga. Snygga kvinnor får män att jobba sämre står det på Metro. Den här gången är det holländska forskare som har testat studenter på ett universitet. Det är alltså ungtuppar det handlar om här. Under ett test blev de avbrutna av både killar och tjejer och resultatet efter detta blev: "Mäns hjärnor slutar fungera efter att de talat med sina kvinnliga kolleger. De är så upptagna med att impa att hjärnan tröttas ut".

Tänka sig va! Jag som trodde att det var tjejer som hade full sjå med att få så mycket uppmärksamhet som möjligt, men för dom var det sak samma om dom pratat med en kille eller tjej. "Skillnaden tros bero på att män är så upptagna med att tänka på vad de säger, hur de ser ut och hur de uppfattas när de talar med en kvinna att hjärnfunktioner kopplar ner – till och med efter att samtalet tagit slut."

Vad som inte framgick var hur tjejernas resultat blev. "För kvinnorna spelade det ingen roll vilket kön personen de träffat hade." Men om deras hjärnor blev uttröttade eller ej framgår inte. Men det blir väl en ny undersökning på det så småningom. Så - vad lär vi oss av detta? Inte ett skit förmodligen. Tack holland! Hur skulle jag ha kunnat leva utan detta test?

söndag 11 april 2010

Putsa bilen!

Följande klipp hittade jag i en Allers från förra året. Inte så dumt...

fredag 9 april 2010

Jag ska bli Detektiv eller Chef

Jag söker jobb bland annat via jobbsafari. Jag tycker att den är väldigt bra jämfört med många andra. Där kan man bland annat lägga in sitt CV. Toppen - tänker man, tills man inser att man inte bara kan tanka över sitt idogt ihoptotade CV utan man måste lägga in ett nytt efter deras mallar. Suck! Ja, ja, man sätter igång. Man väljer region, man väljer kategori. So far - so good. Men... sen kommer vi till jobbtitel. Där skiter sig det hela. Bland flera andra, så söker jag som marknadsassistent och som kontorist. Dessa finns inte med. Men däremot dessa:

Aktör
Bildhuggare
Bärplockare
Chef
Detektiv
Portföljsförvaltare
Turistbyråtjänsteman

Jag skickade ett mail och frågade varför mina val inte fanns med. Jag fick svaret på danska eftersom sidan tydligen är dansk.

Tak for din henvendelse. Vi har noteret os dit forslag til en ny jobtitel og vil på et senere tidspunkt afgøre, om den bliver optaget på vores liste af jobtitler eller ej. Indtil da skal du vælge en jobtitel på dit CV, som ligger tæt på din jobtitel, og så iøvrigt sørge for, at din jobtitel står angivet tydeligt (f.eks. i overskriften) på dit CV. Det vil virke ligeså godt, som hvis du havde valgt din jobtitel fra listen.

Okej, men jag kanske inte har bara en jobbtitel - som till exempel detektiv - hur gör man då? Det lustiga är, vilket jag påpekade i mailet, att man kan söka fram jobb på mina valda jobbtitlar men man kan inte välja dom.

Så nu tänkte jag bli portföljsförvaltare istället. Inte för att jag vet vad en sån gör men det finns ju i alla fall. Det är säkert något väldigt fint.

Man blir aldrig för gammal för att förundras.

tisdag 6 april 2010

Om jag vore en katt

Om jag vore en katt skulle jag njuta av...
...att slippa laga mat
...att bli kliad överallt på hela kroppen
...att bli älskad förbehållslöst (även om jag spyr på golvet)
...att inte veta om några orättvisor i världen
...att ha päls på vintern

Om jag vore en katt skulle jag ogilla...
...att maten är kall och alltid likadan
...att inte få gå ut/inte få komma in
...att spy upp hårbollar
...att bajsa utomhus i 25 minus
...att ha päls på sommaren