torsdag 12 augusti 2010

Hårresande

Jag inväntar ivrigt morgondagen då dotter ska komma och fixa till håret. Hår, förresten. Nu liknar det mest en höbal på vift. Eller sånt där polértrassel till bilar.
Grannen har en sån där Old English Sheepdog. Hund alltså. En sån stor som man inte skulle se fram och bak på om han inte hade en hårsnodd vid ögonen. Han ligger oftast ute vid vägen eller vid diket. Även om det är skitigt och regnigt ligger han envist kvar. Pälsen hänger då i stripor och just så ser jag ut nu.
Sen vet ju alla med lite sunt förnuft att långt hår får man ju inte ha när man är över 50. Jag tror att det ska börja klippas ner redan vid tretti enligt vett och etikett. Men å andra sidan har jag varken vett eller etikett så det kan ju kvitta. Håret hänger i alla fall en 15 cm ner på ryggen och så kan man ju inte ha det. Men för det mesta är det ju uppsatt. Men nu är det så trassligt så jag vet inte om jag vågar sätta upp det av rädsla för att aldrig få ner det igen.
När jag såg nedanstående bild kom jag av någon anledning att tänka på Bunta ihop dom med Lars Ekborg. När han säger: "kärringar över 40, dom blir ju så ful. Det enda man kan göra med dom är att vända upp och ner på dom och använda dom som sparbössa".
Här har man vänt upp och ner men av en annan anledning. Det kanske vore ett jobb för mig tänkte jag. Med min kalufs. Men det vill nog till fler än två små konstnärer för att föra den penseln.

tisdag 10 augusti 2010

Lite skit i hörnen...

Milda makaroner vad jag plågar mig själv. Jag har målat. Igen! Och det är fortfarande inte roligt. Faktiskt nästan ännu tråkigare, kladdigare och jävligare än förra gången. Denna gången var det vägg och lister. Fy tusan. Det får bli slut på det här självplågeriet nu. Även om jag är klar och det blev skapligt bra så kan jag ändå inte förlika mig med färgpytsar och penslar.
Varför sätter jag mig inte och syr till exempel. Det ligger en hel hög som väntar på nål och tråd. Jo det ska jag säga. Inspiration. Det behövs inspiration för att skapa. Inspirationen är inte på topp.
Idag har jag istället varit på Ö&B och inhandlat tvål, shampo, tvättmedel, mjukmedel, disktrasor mm för moderns räkning. Det är konstigt, men när jag har handlat så där mycket rengöringsgrejer så är det precis som om allting känns renare. Utan att jag behöver göra något!
Sen är det liiiiite svårt att behålla den känslan när man kommer hem och snubblar av för mycket damm mellan tårna. Men... eftersom jag är miljövänlig av mig så undviker jag dammsugare (el) och rengöringsmedel (kemikalier) i det längsta. Funderar till och med på att köpa torrshampo (jo, det finns visst fortfarande) och använda det över hela kroppen.
Å nu... nu ska jag ta en kopp kaffe till. Det blir väl den 6:e koppen idag och det är faktiskt lite i underkant.