torsdag 11 november 2010

Omöjliga figurer

Oscar Reutersvärd var den förste med att skapa geometriska omöjliga figurer. Hur många gånger har man inte suttit och följt dessa "slingor" runt, runt i evigheter och inte riktigt fått ihop det hela. Inte utan att man undrar hur snubben såg ut inuti huvudet. Men egentligen så är det väl inte så konstigt, för det är väl så här man tröskar runt dag ut och dag in. Men säkert började han med detta någon dag på teckningslektionen när han misslyckades. Andra människor skulle ha slängt teckningen men inte en blivande professor. Han skapar sina egna vägar.

En annan konstnär med omöjliga figurer är M.C. Escher. Häftiga bilder hur som helst. Jag blir så avundsjuk...

måndag 8 november 2010

AF, AK och FK..... suck!

AF (arbetsförmedlingen) AK (a-kassan) och FK (försäkringskassan) bryter ner mig fullständigt. Jag är inte helt säker på att det är människor som arbetar på dessa platser. Kan det vara robotar? Eller är det så förbannat inpräntade regler som gäller så att sunt förnuft har försvunnit helt?
Det känns som att det enda som gäller är att hitta små fel så att man kan bombardera folk med brev. Har dom möjligen något hemligt avtal med posten?
Jag funderar allvarligt på att bara lämna breven oöppnade i en hög och skita i alltihop. Bara samla dom på hög och sen skicka tillbaka alltihop och skriva "avsändaren avliden p.g.a trakasserier".
Bland annat fyllde jag i ett papper för att få pengar för den praktik jag går på. Men eftersom jag hade skrivit i datum som var längre än 1 månad (ja, jag hade alltså jobbat mer än en månad) så kom pappret tillbaka med en stor pekpinne som berättade att såååå fåååår man inte göra.
I min värld så spelar det väl ingen roll eftersom jag ju arbetat alla dagarna.
Sen fick jag min praktik förlängd också vilket gjorde att det damp ner papper från både höger och vänster. Efter vissa telefonsamtal fick jag klart för mig att jag nog måste tala om för AF, AK och FK att jag behöver deras samarbete för att kunna få några pengar. Samarbete i det fallet att dom ska meddela varandra att jag faktiskt finns!!!
Så ni som eventuellt möter mig vinglandes i bilen högröd eller blekt döende, ni vet att jag inte är på fyllan utan jag har fått brev.
Dagen skall nu ägnas åt att kopiera, samt färglägga vissa punkter av AF, AK och FK:s egna papper som jag sedan skall skicka till vederbörande - PÅ MAIL - eftersom dom inte själva tycks komma på att meddela varandra om de personer dom handlägger.

måndag 1 november 2010

Påverkan av fullmåne en myt

Har ikväll tittat på vetenskapens värld och programmet handlade om fullmåne. Är det någon som är påverkad av fullmåne så är det jag. Men så har jag ju ovanligt mycket vatten i kroppen också (se föregående inlägg :)) Det är alltid värst innan månen blir helt full. Två dygn innan är det som allra värst. I programmet diskuteras bland annat att det är ovanligt full rusch på BB fullmånenätter. Gick därför in och googlade på mina döttrars födelsedatum och ta mig tusan - är inte båda födda 2 dagar före fullmåne! Konstigt nog är jag själv född 6 dagar innan fullmåne men jag väntade förmodligen in söndagen för att kunna bli ett söndagsbarn.
Hur som helst så finns det enligt detta program och forskare inte något samband mellan fullmåne och galna människor eller sömnbrist. Allt har att göra med ljuset säger en forskare. Förr hade man inget ljus och fullmånen höll folk vakna och detta har sedan blivit en myt.
Han som berättar har haft svårt att sova vid fullmåne men det förklaras med att det är bara för ljust inomhus eller för att han inbillar sig det när han vet att det är fullmåne.
Nåja, det får vara hur det vill med vetenskapen. Jag tror vad jag vill och inte lär det spela någon roll heller om jag sover sämre eller blir mer hyper vid fullmåne än vid andra tillfällen. Knäpp är man ju ändå mest hela tiden.