måndag 10 januari 2011

Helvetesmaskin

Vet ni vem Antonio Meucci var? Jo, det var han som uppfann helvetesmaskinen telefonen! Den där Bell, han var bara den som tog patentet och snog åt sig äran.
(Ja, det står snog. Det är ett nytt ord som jag just har uppfunnit. En kombination av snott och tog = snog).
Hur som helst är det en helvetesmaskin. Can´t live with it, can´t live without it. Till exempel så ringer det 9 gånger av 10 vid alldeles fel tillfälle. Tänk efter själva. När ringde det sist när ni satt och hoppades på att det skulle ringa? Nä, just det. Har aldrig hänt.
Själv vill jag ju inte att det ska ringa alls. Gubbe är likadan. Här hemma slåss vi om vem som ska slippa svara.
Sen det här med mobiltelefoner. Det vill jag ju bara ha ifall att jag behöver få tag i någon. Om jag kör i diket eller så. Men.... istället ska just jag vara tillgänglig och så får man onåd om man inte har svarat eller inte hört att det har ringt. Men just när man behöver få tag i någon annan så kan man ju ge sig fan på att inte den svarar! För dom har säkert också bara sina mobiler med sig ifall att dom kör i diket.
Eller så har man ingen mottagning. Eller så har man slut på batteri. Undrar om jag inte är allergisk mot telefoner också - inte bara snö.
Var det inte bättre förr?

12 kommentarer:

Renée sa...

Min ena dog igår... Min bäste telefon där alla nummer är inprogrammerade, varför kunde inte den andre telefonen dö? Märkligt det där...

Laila sa...

Oj oj oj, det där är ju jag i ett nötskal. Känner igen mig preciiis! Jag fyllas av ett STARKT obehag vid ljudet av en telefonsignal - mobil eller vanlig. Enda undantaget är väl just om man starkt väntar på ett speciellt samtal. Ett som man vet ska komma ungefär snart, och som är av trevlig karaktär och mest innehåller ett besked...

Sms är däremot mkt bra! Än så länge har det bara hänt att sms är från nära vänner. Och en del från Comviq...

Shirouz sa...

Åh, vad jag håller med!!!
Här hemma, så stänger jag av ljudet på telefonerna ibland, när jag vill vara i fred. Folk som inte är vana vid mig brukar säga "Du svarade inte, inte ens på mobilen!"? Sedan blir de smått mållösa när jag säger att jag inte ville prata med någon.
På landet brukar jag lägga mobilen i köket och gå ut. För då är jag helt själv, knappt ingen kommer dit helt spontant och jag känner en enorm frid.
Kanske har jag dragit det en bit för långt, min dörrklocka har varit sönder väldigt länge. Tänkte byta ut batteri, men så kom jag på att det håller ju folk borta som inte nödvändigtvis vill ha tag i mig, säljare och sån't. Numera säger ingen av mina vänner att dörrklockan är sönder. De har vant sig vid att knacka. Däremot hade jag fel, en dag knackade ett Jehovas Vittne på dörren. Det tyckte jag var lömskt. Jag stängde dock dörren direkt igen.

Ulvhilda sa...

Jo, lite bättre förr var det. Då kunde man skylla på att man var utomhus, om man inte svarade när telefonen ringde. :)

Baronessan sa...

Renée: Ja, det är ju typiskt. Själv vore jag glad om alla telefoner dog här :) Nu kan vi ju vara säkra på att när jag behöver min mobil nästa gång så kommer den att vara död - garanterat!

Baronessan sa...

Laila: SMS är en fantastisk uppfinning! Borde finnas mobiler som har enbart SMS!

Baronessan sa...

Shirouz: Smart det där med dörrklockan. Ska nog fixa den jag med. Verkligen lömskt av Jehovas men så är dom väl rätt så lömska.

Baronessan sa...

Ulvhilda: Precis! Men det är då fan att man ska behöva skylla på något!

Carina sa...

Jaa, fy så det har blivit. Jag kom precis på att jag tar med mig mobilen tom när jag ska gå ut o gå. Av bara farten.
Men den är också bra att ha. När jag brukar cykla (länge sedan dock), oftast i skogen, är en av de viktigaste sakerna mobilen. För om jag cyklar omkull är den bra att ha. (Och det har faktiskt hänt men jag behövde aldrig ringa)
Men att stänga av den helt eller ljudet är väl toppen att göra ibland.
Kram

Tantaluran sa...

Nu törs jag aldrig mer ringa dig! *S*

Baronessan sa...

Carina: Klart den ska vara med när du är ute och går. särskilt nu när det är halkigt ute. Bra idé att stänga av ljudet! :)

Baronessan sa...

Tantaluran: Nä, och du ringer ju bara heeeeeeeela tiden också :)