torsdag 13 januari 2011

Nytänk i maten

Varför äter vi aldrig isterband med ris? Varför äter vi inte kyckling till bruna bönor?
Jag menar folk var ju skeptiska till allt som inte var potatis från början. Pizza till exempel. Bröd med gucka på. Hur konstigt var inte det? Men nu glufsas det pizza både till vardags och helg.
Soja användes av min mor endast som färgämne och sälta i bruna såser. Nu doppas det sushi i den. Kall fisk inrullad i ris. Varför då inte dillstuvad blodpudding? Ärtsoppa med torsk?

Man har ju tittat en del på matlagningsprogram på TV. Ganska svårt att undvika nu för tiden. Alla dessa matlagninsexperter blandar ju både det ena och det andra och fint som fan blir det. Men någon blodpudding har jag ju i och för sig inte sett till.

Själv är jag lyckligast tillsammans med kroppkakor men det händer så sällan att vi träffas. Kanske därför man inte känner sig så pigg. Det är kroppkakebrist! Jag har ju nyss återuppstått från influensa och lunginflammation. På detta kom då migrän och nu har jag på nytt blivit förkyld. Det lutar åt bihåleproblem. Men vad gör det. Jag har ju varken malaria eller difteri och jag håller mig upprätt.

5 kommentarer:

Carina sa...

En tävlande på något nytt matprogram gjorde tydligen blodpudding från grunden. Det gick tydligen hem ho Per morberg och co.

Lycka till starka kvinna med allt!
Kramar

Baronessan sa...

Carina: Wow - det missade jag. Har inte kollat på det svenska. Jag håller på att fundera ut någon finurlig kombination till nästa husmanskost-träff ;) Vad sägs om kaviartoppad rostbiff med kanelstuvad vitkål?

Shirouz sa...

Man vet ju aldrig, det kanske är en höjdare med dillstuvad blodpudding... Själv vill jag ha kanelstänger i mina stuvade makaroner. Det är gott!

Baronessan sa...

Shirouz: Kanel i makaroner kan jag tro funkar. Jag har ett köttfärsrecept med kanel och det är kanongott!

Carina sa...

Berit
Det ser med spänning fram emot.
Låter liite konstigt
Men men , man vet aldrig :-))