torsdag 10 mars 2011

Känner mig parkerad

Man åker och handlar. Parkerar på vanligt sätt. Alltså kör in för att sedan backa ut. Går in och handlar. På väg ut ser jag på långt håll den stora snurrdörren. Jag börjar redan på håll fundera på var öppningen kommer att befinna sig när jag kommer fram. Jag blir alltid tveksam ifall jag ska rusa sista biten för att kasta mig in i hålet innan det är för sent.
Eftersom sådana tilltag oftast gör att dörrjävlarna stoppar just när man kommit in, så stannar jag istället. Ja, jag stannar och väntar på att nästa öppning ska komma fram och då ser jag den.
Skylten.... Skylten som säger "Du har väl inte glömt parkeringsskivan"!
Man får som ett hugg i bröstet. Det är klart som fan att man har glömt den. Varpå man missar nästa dörrhål och får vänta en snurr till. På väg till bilen muttrar jag "varför ser man alltid den där förbannade skylten bäst när man är på väg UT?"
Kommer ut till bilen och finner den utan p-böter (puh!). Startar och ska backa ut. Det är mörkt, grått och det faller ner snöblandat regn. Naturligtvis kommer det en bil och ska köra förbi alldeles bakom mig. Jag stannar självklart och väntar. Då kommer en bil till som ska parkera precis bakom mig. Jag väntar. Han parkerar och jag börjar backa men då kommer Nisse Hult och ska GÅ förbi bakom min bil. Ja, han är ju tvärsäker på att jag ser att han går där i sin egen lilla värld. Naturligtvis får han gå förbi. Jag trycker inte ens ner rutan och skriker "se dig för din jävla bonnlurk" utan väntar snällt och kör sedan ut.
Själv brukar jag vänta när någon backar på parkeringsplatser vare sig jag kör bil eller går . Inte bara för att vara vänlig utan för att jag inte gillar att bli påkörd. Det är ju ingen större idé att ligga där platt som en pannkaka eller ha en bil halvvägs in i baksätet och skrika "det var ditt fel!"
För övrigt parkerar jag helst i soffan :)

4 kommentarer:

 1. Idag har jag kört bil för första gången på 2 månader - så ring mig så kommer jag och parkerar!

  SvaraRadera
 2. Underbart inlägg som vanligt hos Baronessan!
  Det finns bara ett fel, annars är allt perfekt, om alla backade in från början så skulle det gå hdjäkligt mycket smydigare, fast problemet ligger ju i att då har man inte bakluckan tilgänglig på samma sätt...hm...alltså som vanligt...hur man än vänder sig så har man ändan bak! (ler)
  Har jobbat lite för mycket nu sistatiden, ska faktiskt jobba idag med fast kväll/natt så nu ska jag ägna lite tid åt kommenterande och läsande...precis som jag nu ska göra i din alltid trevliga, kloka och glada blogg!
  Fredag idag! Ha en skön sådan och trevlig helg!
  Kram ifrån Oumberlige Peter!

  SvaraRadera
 3. Tantaluran: Härligt att du återkommer till livet :)

  SvaraRadera
 4. Peter: Jag visste att jag skulle få den där kommentaren om att backa in. Tänkte skriva in det också i inlägget men struntade i det. Det blir ju liksom samma sak om man backar in för då står det säkert 3 bilar bakom och väntar och kör så nära så man inte KAN backa in. Eller så snor dom parkeringen innan man kommit så långt. Är man pessimist så är man :) Trevlig fredag på dig också!

  SvaraRadera